EFFECTIVE EXPERIMENT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
EFFECTIVE

Re: EFFECTIVE EXPERIMENT

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Veni pisze:Hej, co to za interwencja na parach z CHF była? Na jakich interwałach grasz?
Interwencja z tego co pamiętam miala miejsce jakos czerwiec-lipiec 2011, Frank Leciał bez opamiętania i tak jak widzisz na wykresie te dlugie swiecie po 1000 pips to wlasnie byly owe interwencje z czego jedna taka, której jak gram nigdy wczesniej nie widziałem, chyba w jakies pol godziny zrobili 600 pipsow i doklepali kolejne 400 w kolejną godzine. W ten sposób ustalili minimalny kurs wymiany EURCHF - co też pociągnęło za sobą reszte walut z CHF w mianowniku.

Najczęsciej grywam w oparciu o m5 - H1 ale oczywiscie gdy nadarzy się okazja na wyższym interwale jak D1 czy W1 to tez zagram ale z odpowiednio mniejszym Lotem i z troche wiekszym SL, ale nie wiekszym jak 20 pipsow, bo mimo ze interwał duzy to wejscia i tak mają być precyzyjne, dlatego nie gram na strefy które zapodałeś na wykresie, to nie dla mnie.

Veni pisze: P.S. Zawsze się zastanawiam, kim są Ci oni we wszystkich postach na forum. Oni przebili poziom, oni zeszli niżej, oni czyli kto?
Niestety można się tylko domyślać... bo póki nie należysz do setki najbogatszych ludzi globu to się pewnie nie dowiesz ;)

pozdrawiam

No i dzisiejsze zagranie:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

EFFECTIVE

Mam na prawdę dobry tydzień i wszystko ładnie wchodzi, tym razem w drugą mańkę.

Miłego weekendu wszystkim życzę.

fx-emery92
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx-emery92 »

P.S. Zawsze się zastanawiam, kim są Ci oni we wszystkich postach na forum. Oni przebili poziom, oni zeszli niżej, oni czyli kto?
- Banki Centralne
- Banki Komercyjne
- Instytucje Finansowe

" cztery spośród dziesięciu największych uczestników to banki amerykańskie (Citi, JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley - łącznie 23,08%),
trzy kolejne to banki brytyjskie (Barclays Capital, HSBC, Royal Bank of Scotland - łącznie 23,21%),
dwa pochodzenia szwajcarskiego (UBS AG, Credit Suisse - łącznie 15,39%)
no i jeden bank niemiecki (Deutsche Bank - 15,64%). "

Nie wiem jak procentowo teraz to wygląda ale pewnie podobnie.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

fx-emery92 pisze:
P.S. Zawsze się zastanawiam, kim są Ci oni we wszystkich postach na forum. Oni przebili poziom, oni zeszli niżej, oni czyli kto?
- Banki Centralne
- Banki Komercyjne
- Instytucje Finansowe

" cztery spośród dziesięciu największych uczestników to banki amerykańskie (Citi, JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley - łącznie 23,08%),
trzy kolejne to banki brytyjskie (Barclays Capital, HSBC, Royal Bank of Scotland - łącznie 23,21%),
dwa pochodzenia szwajcarskiego (UBS AG, Credit Suisse - łącznie 15,39%)
no i jeden bank niemiecki (Deutsche Bank - 15,64%). "

Nie wiem jak procentowo teraz to wygląda ale pewnie podobnie.
Trochę offtop, ale czy to oznacza, że Deutshe Bank ma największy udział jako pojedynczy bank?

A żeby nie było offtopu to naprawdę super wejścia, trochę podobnie gramy, tylko mi brakuje dużo do Twojej perfekcji :D

Pozdrawiam, Midas

fx-emery92
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx-emery92 »

To są dane z maja 2011, ale czy to ważne kto ma największy udział w obrocie? raczej nie.
Jak chcesz to możesz poszukać na Euromoney bardziej aktualnych danych.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Zwykła ciekawość, nic więcej :P

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

fx-emery92

Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź. Dalej uważam, że jest to rachunek prawdopodobieństwa czy się wygra czy się przegra, a nasza strategia daje nam kilka więcej % do wygranej ;-)

Pozdrawiam Mateusz

EFFECTIVE

Midas pisze:
A żeby nie było offtopu to naprawdę super wejścia, trochę podobnie gramy, tylko mi brakuje dużo do Twojej perfekcji :D

Pozdrawiam, Midas
Dzięki, ale wiadomo jak to jest, nie ma perfekcyjnych traderów, bywają tylko zdyscyplinowani, a i do tego często mi brakuje. Uważam, że trochę za długo grałeś na demo i przez to nie zawsze Ci się chciało solidniej przysiąść do rynku, to samo tyczy się grania zbyt malymi kwotami na realnym rynku, po jakims czasie nużą dlatego trzeba sobie powiedziec z góry ile chcemy zarabiać i konsekwentnie trzymać się planu.

pozdrawiam

Tym razem dwa wejscia:

Jedno już zaliczone na GBPUSD, a drugie pierwsze w tym dzienniku długoterminowe zagranie na USDJPY.

EFFECTIVE

Dwa dzisiejsze wejscia w tym rezygnacja z long terma na USDJPY.

EFFECTIVE

USDJPY nie potrzebnie odpuściłem, zlapalem dołek ale sam przestałem dowierzać w tak piękne LT.

Tym razem cel jest wiekszy i czas na dolarową hegemonie.

Jesli ktos ma jakies argumenty przeciwko dolarowi i dalszemu pogłębianiu sie spadków na USDCHF to prosze smialo pisać.

ODPOWIEDZ