EFFECTIVE EXPERIMENT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
EFFECTIVE

Re: EFFECTIVE EXPERIMENT

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Stabilny w końcu zaliczył korektę, ale dosłownie zabrakło pipsa by się tak nie stało... Była zajęta pozycja długa na nzdusd i po danych z bezrobocia zrobili psikusa knotem w dół gdzie czekał mój SL i od razu bach w górę na 100 pips, no ale i tak bywa :)

Co do progresywnego to na razie stagnacja.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

EFFECTIVE

Stabilny od wczoraj wali TP za TP, tak, że po korekcie znowu zwyżka tym razem to już 25% zysku co pokazuje, że rzetelna analiza w długim terminie popłaca.

Progresywny spadek ale jak tylko wskoczą większe zlecenia do szybko odbije. Póki co 8% zysku, ale nie ma się co dziwić bo w tym wypadku wejścia są jak wspomniałem na pałe.

pozdrawiam

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Ale to są realne konta, realne pieniądze, czy DEMO?
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Adrianoforex pisze:Ale to są realne konta, realne pieniądze, czy DEMO?
Przecież pisał, że demo :wink:

Ja mam inne pytanie - piszesz, że normalnie stawka byłaby większa. Skoro to demo to dlaczego stosujesz niższe stawki?

EFFECTIVE

Adrianoforex pisze:Ale to są realne konta, realne pieniądze, czy DEMO?

Realnie gram intraday a to są testy long term na które zamierzam się niebawem przerzucić.

Zeziu07 pisze: Ja mam inne pytanie - piszesz, że normalnie stawka byłaby większa. Skoro to demo to dlaczego stosujesz niższe stawki?

Szczerze powiedziawszy tak zacząłem i tak już zostało, a z drugiej strony konta jakie pod to otworze po 100K z pewnością nie będą więc przynajmniej nie będzie szoku jeśli chodzi o wartości transakcji. Ważne to czuć się bezpiecznie. Na co dzień gram 0,5 lota więc sensownie było to pomniejszyć 5 krotnie (stabilna) i wskoczyć w long term.

pozdrawiam

EFFECTIVE

Stabilny mknie póki co jak burza, jakieś 500 cos pipsów od poniedziałku wpadlo czyli kolejne TP zostały zrealizowane = 30% zysku od 5 grudnia i jak widać zyskowne transakcje zaczynają mieć znaczącą przewagę.

Progresywny mknie jak kulka śniegowa z górki czyli do dołu stopniowo, ale wierze, ze nawet grając na pałke tez sie da zarabiać przy odpowiednim MM.

pozdrawiam

EFFECTIVE

Jestem na wczasach ale system sobie ciągle testuje co by zachować ciągłość i to musiało w końcu nastąpić, ze progresywny przegoni stabilny (po serii strat zaczely wchodzić co raz większe zlecenia.)

stabilny obsuwa do 25%.

progresywny mega wzrost do 33%.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

A jak tam to realne? Dalej ciśniesz tym samym sposobem,czyli lt+s/r?

EFFECTIVE

Nemojimmy pisze:A jak tam to realne? Dalej ciśniesz tym samym sposobem,czyli lt+s/r?

Caly czas + formacje swiecowe i dynamika (musze mieć co najmniej dwa filtry w czasie wchodzenia w pozycje). Z tym, ze obecnie odpoczywam w górach ale od środy już pewnie wrócę do pracy.

pozdrawiam.

EFFECTIVE

Tym razem tylko real po przerwie (demka stanęły póki co), w tym jedno zagranko na audnzd w czasie zimowisk (pierwszy i ostatni raz wziąłem kompa na wakacje bo wczasy to wczasy i tak jak od pracy tak i od rynku trzeba odpocząć :) .)

łącznie z zagrań: 114,4 pipsa.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ