EFFECTIVE EXPERIMENT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
EFFECTIVE

Re: EFFECTIVE EXPERIMENT

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

NZDUSD = +10,6 pipsa. Wyszedlem bo jestem dzisiaj nastawiony wzrostowo na edku, tak, ze przeciwko dolarowi i mimo, ze ta krótka na kiwi mogla by być wręcz idealna (ladne LT) to jednak nie lubie grac na dwa fronty gdy mamy taki dzień jak dziś.

Co do edka to licze na coś dużego:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

EFFECTIVE

no i kara mnie spotkala w postaci zlego wyboru... i małego zysku :). wystarczylo przestawić na BE a później cena już nigdy nie była po tej której sprzedawałem czyli po 0,82894, kiwi leci az milo i znowu AT góruje jak zwykle z resztą nad AF.

Na rynku musi być rownowaga wiec dolar będzie się umacnial w Azji, Australii i oceanii a w Europie bez zmian czyli euro,funciak i frank będą się umacniać. nie wiem tylko co z tym cad, może konsola.

EFFECTIVE

stabilny w dół, ale były dwa zle wejścia.

real jak real

a progresywny do przodu. w zasadzie to mogl bym wykorzystać progresje w stabilnym, wtedy był by nie do zajechania system. musial bym tylko dobrac odpowiednie wartości.

pozdrawiam.

EFFECTIVE

Dzisiaj był straszny marazm (dzień z dupy bo dużo czekania) ale ladnie weszlo.

Zostawilem jedną pozycje na kablu (na ryzyk bo ladnie odbiliśmy od LT spadkowego z h4 wiec teoretycznie powinienem rano był sadzic się na S, ewentualnie przed chwilą ale zobaczymy co przyniesie ta L zwłaszcza, ze na pozostałych parach widze osłabianie się dolca. )

pozdrawiam

EFFECTIVE

edit, pozycja druga zamknieta na +14 pips... (szkoda bo moglo być 30 no ale ryzyk fizyk a mnie się już nie chce slęczeć przed kompem bo i tak się nic nie wydarzy już dziś.)

LT + Fibo bywa zabójcze to też rezygnuje dzisiaj i jeśli taka tendencja się utrzyma do jutra to z samego rana będę szukał S na kablu i longa na usdchf i jeszcze S na Kiwi ale to dopiero gdy jeszcze wywali w górę i nie wcześniej jak w poniedziałek za tydzień.

pozdrawiam.

EFFECTIVE

Jutro mogę nie mieć czasu grać (sporo spraw do załatwienia) więc zagranie długoterminowe na ujku pod wyjście z kanału (pozycja adekwatnie 5 razy mniejsza niż w czasie DT).

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Hej, Effective, bardzo fajny styl grania. Dlaczego chcesz przejść na wyższe interwały przy takiej skuteczności daytradingu? Brak czasu? Na tym USD/JPY to chyba nikt tak na prawdę nie wie gdzie miała ta dolna banda kanału przebiegać, przez ten skok na danych. W nocy była fajna okazja do zagrania na wybicie z trójkąta zwyżkującego na EUR/USD, ale nie wiem czy grasz też na takie formacje.

EFFECTIVE

Pablo90 pisze:Hej, Effective, bardzo fajny styl grania. Dlaczego chcesz przejść na wyższe interwały przy takiej skuteczności daytradingu? Brak czasu? Na tym USD/JPY to chyba nikt tak na prawdę nie wie gdzie miała ta dolna banda kanału przebiegać, przez ten skok na danych. W nocy była fajna okazja do zagrania na wybicie z trójkąta zwyżkującego na EUR/USD, ale nie wiem czy grasz też na takie formacje.
Dzięki Pablo.

Co do pytania to przede wszystkim czas (rodzina, dziewczyna, treningi(od dziecka trenuje sporty walki, basen, silka i przyznam, ze fx odbiera mi sporo energii ostatnimi czasy, chodziłem nawet na yoge by się wyciszyć ;) może przemeczenie, dlatego wlasnie long term ) jak i napiecie/stres. Ogolnie to mam dość siedzenia przed kompem. Bardzo tez możliwe, że dostane bardzo fajny etat w wawce związany wlasnie z bankowością.

Jednak dzisiaj zagrałem przed wcześnie nzdusd bo troszkę mnie zaskoczyli tym wypadem nocnym i uznałem, ze sesja azjatycka zaczela go pchać w górę razem z australią i oceanią, później zaczęła go pchać europa, doszli do górnej LT i uznałem, ze amerykance będą chcieli zrealizować zyski czyli down + klin. Wyszedlem na 18 pipsach ponieważ ruch był zbyt szybki i pewnie związany z tą całą Yellen. W każdym bądź razie pozycja 18pips z nzdusd = prawie100 pipsow na yenie long term którą gralem wczoraj. Prawie też doszli na usdjpy do SL 50 pips (tam się zastanawiałem czy nie dołożyć po tym jak już zrealizowałem nzdusd, ale skoro to gra na dlugi termin to i zasady długoterminowe wiec zostawiam bez dokładek czego trochę żałuje bo momentalnie wpadlo by 40 pips ale nie ważne. Bardzo dobry dzień dzisiaj.

pozdrawiam :564:

EFFECTIVE

Zagranie na odwrócenie bo coś ostatnio nie trzymam się TP i realizuje wcześniej wiec chciałem dobic do tych 30 pipsow. Skonczone. Teraz zobaczymy co yellen zrobi z moją pozycją na yenie.

pozdrawiam

EFFECTIVE

Czlowiek tyle czeka na zysk, a wystarczylo tylko odwrócić pozycję. Dzisiaj ladnie wszystko smiga od bandy do bandy.

ODPOWIEDZ