Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Masz rację faktycznie jak przed chwilą sprawdzałem to zlecenia wchodzą z niezłymi poślizgami na SL.
Miałem kilka razy w ostatniej godzinie poślizgi po 1-1.5 pips na SL i zleceniach STOP. No co zrobić spread niby mały, ale przeskakuje w zleceniach.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

Szwajcar pisze:Masz rację faktycznie jak przed chwilą sprawdzałem to zlecenia wchodzą z niezłymi poślizgami na SL.
Miałem kilka razy w ostatniej godzinie poślizgi po 1-1.5 pips na SL i zleceniach STOP. No co zrobić spread niby mały, ale przeskakuje w zleceniach.

Jestem ciekawy czy w Duka albo Fxpro też tak jest.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Raczej też tak jest. Zobacz na wykresie tickowym jak rusza się rynek w mniej niż sekundę potrafią zrobić 2 pipsy.
Dodatkowo częstotliwość ticków jest niższa nawet 2 krotnie niż przed świętami (zobacz ile wynosi V-Volumen w Mt4 to częstotliwość ticków na jednej świeczce m1).

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Szwajcar pisze:Raczej też tak jest. Zobacz na wykresie tickowym jak rusza się rynek w mniej niż sekundę potrafią zrobić 2 pipsy.
Dodatkowo częstotliwość ticków jest niższa nawet 2 krotnie niż przed świętami (zobacz ile wynosi V-Volumen w Mt4 to częstotliwość ticków na jednej świeczce m1).
Tylko to dalej nie zmienia kwestii, że poślizgi na TP i SL powinny sie równowarzyć przy minimum 50% skuteczności.

Awatar użytkownika
bartekgaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bartekgaw »

poślizgi się zdarzają to normalne na rynku jednak najważniejsze pytanie czy broker oddaje pozytywne i negatywne czy tylko te drugie ... a z tym bywa różnie niestety ...
Broker FOREX i CFD Sensus Capital Markets Ltd.

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

bartekgaw pisze:poślizgi się zdarzają to normalne na rynku jednak najważniejsze pytanie czy broker oddaje pozytywne i negatywne czy tylko te drugie ... a z tym bywa różnie niestety ...

No właśnie o tym mówię, Armada tu oszukuje klientów. Zresztą swoje wnioski napiszę jak będę miał chociaż 100 transakcji. To będzie miarodajne. Ale już jest widoczne, że gra jest nieczysta. I to nie jest polskie cebulactwo z mojej strony. Po prostu liczby nie kłamią.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

No właśnie wszystko zmienia. Mniejsza częstotliwość ticków to większe poślizgi.
Tu masz przykład dwóch zleceń. Specjalnie to zrobiłem, bo sam jestem ciekawy jak to teraz jest w Armadzie.

Wstawiam transakcje i wykres tickowy złapane screenshotem od razu po realizacji TP. Jak widać TP są przeskoczone na minus, bo ticki są kwotowane w znacznej odległości od siebie.
Na BID jest:
1.36120
potem
1.36119 i po tej cenie realizacja, bo w Armada jest STP i cena jest realizowana po następnym ticku
potem
1.36124
potem
1.36117 i realizacja drugiego zlecenia po tej cenie.

Ticki jak widać odległe od siebie sporo, bo 0,7 pipsa. Widać potem, że od 1.36124 do 1.36131 znów jest luka 0.7 pips.
A, że jest jeszcze spread w okolicach 0.1-0.4pipsa to SL i STOP są realizowane z poslizgiem nawet 1-1.5 pipsa a zlecenia TP z poślizgiem 1-1.5pipsa minus ten spread 0.4 pipsa, czyli do 1.1 pipsa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Pytanie czy to się poprawi bo słaba płynność jest teraz, czy po zmianie serwerów tak już zostanie.
Cenka opada

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Szwajcar pisze:No właśnie wszystko zmienia. Mniejsza częstotliwość ticków to większe poślizgi.
Tu masz przykład dwóch zleceń. Specjalnie to zrobiłem, bo sam jestem ciekawy jak to teraz jest w Armadzie.

Wstawiam transakcje i wykres tickowy złapane screenshotem od razu po realizacji TP. Jak widać TP są przeskoczone na minus, bo ticki są kwotowane w znacznej odległości od siebie.
Na BID jest:
1.36120
potem
1.36119 i po tej cenie realizacja, bo w Armada jest STP i cena jest realizowana po następnym ticku
potem
1.36124
potem
1.36117 i realizacja drugiego zlecenia po tej cenie.

Ticki jak widać odległe od siebie sporo, bo 0,7 pipsa. Widać potem, że od 1.36124 do 1.36131 znów jest luka 0.7 pips.
A, że jest jeszcze spread w okolicach 0.1-0.4pipsa to SL i STOP są realizowane z poslizgiem nawet 1-1.5 pipsa a zlecenia TP z poślizgiem 1-1.5pipsa minus ten spread 0.4 pipsa, czyli do 1.1 pipsa.
Tyle tylko, że transakcje kupna zamyka Ci po cenie Bid. Więc taką wartość jaką wprowadzasz do take profit, po tej powinni Ci zamknąć jeżeli wystąpi na wykresie. Czyż nie?

Awatar użytkownika
bartekgaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bartekgaw »

Ahmed pisze:Pytanie czy to się poprawi bo słaba płynność jest teraz, czy po zmianie serwerów tak już zostanie.

Płynność brokera nie zależy od szybkości i jakości serwera tylko od tego z jakimi i z iloma bankami współpracuje a dopiero później liczy się serwer ...
Broker FOREX i CFD Sensus Capital Markets Ltd.

ODPOWIEDZ