Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
U MM tez zdarzają sie poślizgi. Z reszta minusów tam bedzie na długa metę duzo wiecej... 
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex, Akcje, ETF, Opcje, Futures, Crypto
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
oblicz podatek od zagranicznego brokera
Zna ktoś jakiegoś dobrego brokera z lewarem 1:500, który nie będzie tak gwałcił swoich klientów?
-- pn 06-01-2014, 15:12 --
No dobra, ale nie tylko w jedna stronę do cholery!
-- pn 06-01-2014, 15:12 --
raposo pisze:U MM tez zdarzają sie poślizgi. Z reszta minusów tam bedzie na długa metę duzo wiecej...
No dobra, ale nie tylko w jedna stronę do cholery!
U mm poślizg w 2 strony? To chyba nie w tym zyciu
. U ECN i STP to sie zdarza, co wyżej potwierdzono.
Polecalbym poczekać az płynność rozbuja sie na dobre po nowym roku.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
raposo pisze:U mm poślizg w 2 strony? To chyba nie w tym zyciu. U ECN i STP to sie zdarza, co wyżej potwierdzono.
Ja nie wiem Raposo, my mówimy koło siebie a nie do siebie. Poślizgi na NDD powinny działać w 2 strony, czyż nie?
I dzialaja. Wczesniej miales opinie kogos kto to potwierdził. Jeszcze jest kwestia tego ile zaliczany TP, ile SL i gdzie je ustawiamy.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
raposo pisze:I dzialaja. Wczesniej miales opinie kogos kto to potwierdził. Jeszcze jest kwestia tego ile zaliczany TP, ile SL i gdzie je ustawiamy.
Ale zgadzasz się, że przy odpowiednio dużej próbie (powiedzmy 100 transakcji) przy skuteczności 50% poślizgi na Tp i Sl powinny się równoważyć i w pipsach powinny wynosić koło 0?
Zgadzasz się z tym?
Nie zgadzam. Jak wyżej napisalem. Wszystko zalezy od tego gdzie ustawiały zlecenia. Najczęściej SL sa ustawiane w newralgicznych miejscach (wsparcia, opory), czemu towarzyszy gwaltowniejszy ruch i czesto przy publikacji danych makro. Nie da sie tego zbadać tak prosta statystyka.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
Ja nie gram na dane. Nie ustawiam sl na oporach, skalpuję na króciutkich (10 pips) ruchach.raposo pisze:Nie zgadzam. Jak wyżej napisalem. Wszystko zalezy od tego gdzie ustawiały zlecenia. Najczęściej SL sa ustawiane w newralgicznych miejscach (wsparcia, opory) i często przy publikacji danych makro. Nie da sie tego zbadać tak prosta statystyka.
W takiej sytuacji nie uważasz, że poślizgi powinny się równoważyć?
Poślizgi do 1 pipsa to norma w Armadzie. U mnie stosunek przeskakiwania TP do SL to różnica około 0.5 pipsa w SL więcej. Jak chcesz brokera bez jakichkolwiek poślizgów to zobacz XM.COM albo IronFX albo Mayzus, ale spread jest tam koło 1.6-2pipsy na EurUsd. Ogólnie u Market Makerów z Cypru nie będziesz miał poślizgów ani na SL ani na TP poza danymi, bo na danych zamiera platforma.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Szwajcar pisze:Poślizgi do 1 pipsa to norma w Armadzie. Jak chcesz brokera bez jakichkolwiek poślizgów to zobacz XM.COM albo IronFX albo Mayzus, ale spread jest tam koło 1.6-2pipsy na EurUsd. Ogólnie u Market Makerów z Cypru nie będziesz miał poślizgów ani na SL ani na TP poza danymi, bo na danych zamiera platforma.
Ale ja tu mam poślizgi przy nie co wiekszych 10-15 pipsowych świeczkach
Nie na danych, nie przy ogromnych zrywach.