Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
No właśnie jest trochę sprzeczność i tu też oczekuję odpowiedzi od przedstawiciela czemu po przekroczonej cenie od razu zamyka transakcję na SL a na TP czeka na następne ticki ???
Transacja na SL.
Trzeba jeszcze zrobić testy jak to faktycznie jest. Sprawdziłem i na SL mechanizm zamykania też czeka na następny Tick po ticku przekraczającym ustawioną cenę w SL. Także wszystko OK.
Transacja na SL.
Trzeba jeszcze zrobić testy jak to faktycznie jest. Sprawdziłem i na SL mechanizm zamykania też czeka na następny Tick po ticku przekraczającym ustawioną cenę w SL. Także wszystko OK.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
0.3 pipsa to nie problem. Problemem jest, że występują pipsowe poślizgi jeżeli jest dość płynna świeczka (nawet bez danych)Szwajcar pisze:No właśnie jest trochę sprzeczność i tu też oczekuję odpowiedzi od przedstawiciela czemu po przekroczonej cenie od razu zamyka transakcję na SL a na TP czeka na następne ticki ???
Transacja na SL.
Trzeba jeszcze zrobić testy jak to faktycznie jest.
-- pn 06-01-2014, 17:22 --
Szwajcar pisze:No właśnie jest trochę sprzeczność i tu też oczekuję odpowiedzi od przedstawiciela czemu po przekroczonej cenie od razu zamyka transakcję na SL a na TP czeka na następne ticki ???
.
A nie pomyliło Ci się? Zamyka od razu Tp a czeka na następny tick na SL - nie powinno tak być?
Z mechanizmem realizacji jest wszystko OK, bo sprawdzałem na mało płynnych parach i na EurUsd.
Czeka na kolejny tick zarówno przy przekroczonym SL jak i TP.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Szwajcar pisze:Z mechanizmem realizacji jest wszystko OK, bo sprawdzałem na mało płynnych parach i na EurUsd.
Ok, tak więc zostaje tylko kwestia dlaczego nie ma sporych ślizg na TP.
Wybór po którym ticku ma się realizować zlecenie po luce określa VD.
Z ciekawostek mają też górne widełki spreadu (w załączniku lista).
Można też dowolnie zmieniać sobie IBeka i zmiana jest niemal natychmiastowa, trzeba to zrobić przez centralę.
Padło pytanie, jak uzyskać więcej niż 10% rabatu: Załóż sobie konto IB na kogoś z rodziny i przypisz swoje konto pod tą osobę. Dzięki temu będziesz otrzymywał 20% cashbacku. Oficjalnie nie ma przeciwskazań jeśli polecający i polecony są z tego samego IP/adresu fizycznego.
Można też dowolnie zmieniać sobie IBeka i zmiana jest niemal natychmiastowa, trzeba to zrobić przez centralę.
Padło pytanie, jak uzyskać więcej niż 10% rabatu: Załóż sobie konto IB na kogoś z rodziny i przypisz swoje konto pod tą osobę. Dzięki temu będziesz otrzymywał 20% cashbacku. Oficjalnie nie ma przeciwskazań jeśli polecający i polecony są z tego samego IP/adresu fizycznego.
psV pisze:Wybór po którym ticku ma się realizować zlecenie po luce określa VD.
VD, ibek - wchodzimy w technikę, o której nie mam pojęcia.
A co do spreadu, na prawdziwym ecn nie ma mowy o górnych widełkach. Często widuje w niedzielę wieczorem na Fxpro spread koło 6, 7 pips. Także jest to kolejna wątpliwość ile jest Ecn w Ecn.
Zrobiłem test na swoim koncie realnym. Otwierałem długie pozycje na EURUSD i EURJPY, od razu ustawiałem TP 0,1 pipsa i czekałem na zamknięcie. W sumie 10 pozycji. Screenshot poniżej, co do poślizgów, wyniosły one odpowiednio:
-0,1
-0,1
0
0,1
0,1
0
0
0,3
-0,1
-0,2
w sumie - 0.
Jak widzicie, poślizgi zdarzają się w dwie strony. Realizacja zleceń zależy jedynie od sytuacji na rynku. Nawet w momencie, gdy nie ma danych, cena potrafi w jednym ticku przeskoczyć o kilka pips i wtedy mamy poślizg. Grudzień i początek stycznia to okres niskiej płynności, gdy takie strzały pojawiają się nad wyraz często.
edit:
edit 2:
Co do maksymalnej wartości spreadów - Armada ma takie coś i nie jest to żadna tajemnica. Kiedyś o to pytałem i po prostu jeden z ich LP daje im gwarncje, że nie dostarczą spreadu większego niż X pips. Widać to chociażby w statystykach spreadów na MyFXBook. Zapewne LP bierze na siebie ryzyko rozszerzenia spreadu na rynku, a dzięki temu jest bardziej atrakcyjnym kontrahentem...
-0,1
-0,1
0
0,1
0,1
0
0
0,3
-0,1
-0,2
w sumie - 0.
Jak widzicie, poślizgi zdarzają się w dwie strony. Realizacja zleceń zależy jedynie od sytuacji na rynku. Nawet w momencie, gdy nie ma danych, cena potrafi w jednym ticku przeskoczyć o kilka pips i wtedy mamy poślizg. Grudzień i początek stycznia to okres niskiej płynności, gdy takie strzały pojawiają się nad wyraz często.
edit:
Brokerzy nie nawiązują współpracy ze wszystkimi i to ot tak. Z resztą jak ktoś nie pozyskuje klientów przez cały czas to broker zazwyczaj po jakimś czasie wypowiada taką umowę. I pach, nie ma rabatu, ani prowizji. Mało tego, jeśli chcemy to robić zgodnie z polskim prawem to należałoby IB otwierać na działalność gospodarczą i oczywiście rozliczać się z fiskusem.Można też dowolnie zmieniać sobie IBeka i zmiana jest niemal natychmiastowa, trzeba to zrobić przez centralę.
edit 2:
Co do maksymalnej wartości spreadów - Armada ma takie coś i nie jest to żadna tajemnica. Kiedyś o to pytałem i po prostu jeden z ich LP daje im gwarncje, że nie dostarczą spreadu większego niż X pips. Widać to chociażby w statystykach spreadów na MyFXBook. Zapewne LP bierze na siebie ryzyko rozszerzenia spreadu na rynku, a dzięki temu jest bardziej atrakcyjnym kontrahentem...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
raposo pisze:Zrobiłem test na swoim koncie realnym. Otwierałem długie pozycje na EURUSD i EURJPY, od razu ustawiałem TP 0,1 pipsa i czekałem na zamknięcie. W sumie 10 pozycji. Screenshot poniżej, co do poślizgów, wyniosły one odpowiednio:
-0,1
-0,1
0
0,1
0,1
0
0
0,3
-0,1
-0,2
w sumie - 0.
edit:Brokerzy nie nawiązują współpracy ze wszystkimi i to ot tak. Z resztą jak ktoś nie pozyskuje klientów przez cały czas to broker zazwyczaj po jakimś czasie wypowiada taką umowę. I pach, nie ma rabatu, ani prowizji. Mało tego, jeśli chcemy to robić zgodnie z polskim prawem to należałoby IB otwierać na działalność gospodarczą i oczywiście rozliczać się z fiskusem.Można też dowolnie zmieniać sobie IBeka i zmiana jest niemal natychmiastowa, trzeba to zrobić przez centralę.
edit 2:
Dlatego to jest koniec tematu dla mnie. po miesiącu, po 100 transakcjach jeżeli będę miał korzystną skuteczność opublikuję swoje dane co do poślizgów.
IBeków mają już prawie setkę, ale w praktyce nie wiem jak wygląda ta ich umowa współpracy. Powiedziałem tylko to, co wyczytałem u nich na stronie. Sam i tak z tego nie korzystam, podałem jako ciekawostkę na wysoki rabat.raposo pisze: Brokerzy nie nawiązują współpracy ze wszystkimi i to ot tak. Z resztą jak ktoś nie pozyskuje klientów przez cały czas to broker zazwyczaj po jakimś czasie wypowiada taką umowę. I pach, nie ma rabatu, ani prowizji. Mało tego, jeśli chcemy to robić zgodnie z polskim prawem to należałoby IB otwierać na działalność gospodarczą i oczywiście rozliczać się z fiskusem.
mi chodzilo tylko o pewna "uczciwosc", jesli ktos zalozy konto u raposo i nabija mu konto
;), zagrywa po mikrolocie raz na tydzien i ma 10% rabatu, a ktos kto wczesniej "zaufal" brokerowi, i zasowa jak kombajn, jest karany wyzszymi kosztami to jak to wyglada??, jak skok na kase, jak najwiecej jak najszybciej a potem zamknac interes, nie wszyscy przegrywaja i nie wszyscy rezygnuja po roku, powinni tak jak ducas wprowadzic upust od obrotu, a juz napewno starzy klienci nie powinni miec gorszych warunkow niz nowi, jak wprowadza kolejny upust np15% dla kolejnych dawcow kapitalu, to bedzie to czytelne ostrzezenie przed bankructwem