Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

No właśnie jest trochę sprzeczność i tu też oczekuję odpowiedzi od przedstawiciela czemu po przekroczonej cenie od razu zamyka transakcję na SL a na TP czeka na następne ticki ???

Transacja na SL.

Trzeba jeszcze zrobić testy jak to faktycznie jest. Sprawdziłem i na SL mechanizm zamykania też czeka na następny Tick po ticku przekraczającym ustawioną cenę w SL. Także wszystko OK.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

Szwajcar pisze:No właśnie jest trochę sprzeczność i tu też oczekuję odpowiedzi od przedstawiciela czemu po przekroczonej cenie od razu zamyka transakcję na SL a na TP czeka na następne ticki ???

Transacja na SL.

Trzeba jeszcze zrobić testy jak to faktycznie jest.
0.3 pipsa to nie problem. Problemem jest, że występują pipsowe poślizgi jeżeli jest dość płynna świeczka (nawet bez danych)

-- pn 06-01-2014, 17:22 --
Szwajcar pisze:No właśnie jest trochę sprzeczność i tu też oczekuję odpowiedzi od przedstawiciela czemu po przekroczonej cenie od razu zamyka transakcję na SL a na TP czeka na następne ticki ???
.

A nie pomyliło Ci się? Zamyka od razu Tp a czeka na następny tick na SL - nie powinno tak być?

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Z mechanizmem realizacji jest wszystko OK, bo sprawdzałem na mało płynnych parach i na EurUsd.
Czeka na kolejny tick zarówno przy przekroczonym SL jak i TP.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Szwajcar pisze:Z mechanizmem realizacji jest wszystko OK, bo sprawdzałem na mało płynnych parach i na EurUsd.
Czeka na kolejny tick zarówno przy przekroczonym SL jak i TP.

Ok, tak więc zostaje tylko kwestia dlaczego nie ma sporych ślizg na TP.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Wybór po którym ticku ma się realizować zlecenie po luce określa VD.
Z ciekawostek mają też górne widełki spreadu (w załączniku lista).
Można też dowolnie zmieniać sobie IBeka i zmiana jest niemal natychmiastowa, trzeba to zrobić przez centralę.
Padło pytanie, jak uzyskać więcej niż 10% rabatu: Załóż sobie konto IB na kogoś z rodziny i przypisz swoje konto pod tą osobę. Dzięki temu będziesz otrzymywał 20% cashbacku. Oficjalnie nie ma przeciwskazań jeśli polecający i polecony są z tego samego IP/adresu fizycznego.

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

psV pisze:Wybór po którym ticku ma się realizować zlecenie po luce określa VD.
Z ciekawostek mają też górne widełki spreadu (w załączniku lista).
Można też dowolnie zmieniać sobie IBeka i zmiana jest niemal natychmiastowa, trzeba to zrobić przez centralę.
Padło pytanie, jak uzyskać więcej niż 10% rabatu: Załóż sobie konto IB na kogoś z rodziny i przypisz swoje konto pod tą osobę. Dzięki temu będziesz otrzymywał 20% cashbacku. Oficjalnie nie ma przeciwskazań jeśli polecający i polecony są z tego samego IP/adresu fizycznego.

VD, ibek - wchodzimy w technikę, o której nie mam pojęcia.

A co do spreadu, na prawdziwym ecn nie ma mowy o górnych widełkach. Często widuje w niedzielę wieczorem na Fxpro spread koło 6, 7 pips. Także jest to kolejna wątpliwość ile jest Ecn w Ecn.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zrobiłem test na swoim koncie realnym. Otwierałem długie pozycje na EURUSD i EURJPY, od razu ustawiałem TP 0,1 pipsa i czekałem na zamknięcie. W sumie 10 pozycji. Screenshot poniżej, co do poślizgów, wyniosły one odpowiednio:

-0,1
-0,1
0
0,1
0,1
0
0
0,3
-0,1
-0,2
w sumie - 0.

Jak widzicie, poślizgi zdarzają się w dwie strony. Realizacja zleceń zależy jedynie od sytuacji na rynku. Nawet w momencie, gdy nie ma danych, cena potrafi w jednym ticku przeskoczyć o kilka pips i wtedy mamy poślizg. Grudzień i początek stycznia to okres niskiej płynności, gdy takie strzały pojawiają się nad wyraz często.

edit:
Brokerzy nie nawiązują współpracy ze wszystkimi i to ot tak. Z resztą jak ktoś nie pozyskuje klientów przez cały czas to broker zazwyczaj po jakimś czasie wypowiada taką umowę. I pach, nie ma rabatu, ani prowizji. Mało tego, jeśli chcemy to robić zgodnie z polskim prawem to należałoby IB otwierać na działalność gospodarczą i oczywiście rozliczać się z fiskusem.

edit 2:
Co do maksymalnej wartości spreadów - Armada ma takie coś i nie jest to żadna tajemnica. Kiedyś o to pytałem i po prostu jeden z ich LP daje im gwarncje, że nie dostarczą spreadu większego niż X pips. Widać to chociażby w statystykach spreadów na MyFXBook. Zapewne LP bierze na siebie ryzyko rozszerzenia spreadu na rynku, a dzięki temu jest bardziej atrakcyjnym kontrahentem...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:Zrobiłem test na swoim koncie realnym. Otwierałem długie pozycje na EURUSD i EURJPY, od razu ustawiałem TP 0,1 pipsa i czekałem na zamknięcie. W sumie 10 pozycji. Screenshot poniżej, co do poślizgów, wyniosły one odpowiednio:

-0,1
-0,1
0
0,1
0,1
0
0
0,3
-0,1
-0,2
w sumie - 0.

Jak widzicie, poślizgi zdarzają się w dwie strony. Realizacja zleceń zależy jedynie od sytuacji na rynku. Nawet w momencie, gdy nie ma danych, cena potrafi w jednym ticku przeskoczyć o kilka pips i wtedy mamy poślizg. Grudzień i początek stycznia to okres niskiej płynności, gdy takie strzały pojawiają się nad wyraz często.

edit:
Brokerzy nie nawiązują współpracy ze wszystkimi i to ot tak. Z resztą jak ktoś nie pozyskuje klientów przez cały czas to broker zazwyczaj po jakimś czasie wypowiada taką umowę. I pach, nie ma rabatu, ani prowizji. Mało tego, jeśli chcemy to robić zgodnie z polskim prawem to należałoby IB otwierać na działalność gospodarczą i oczywiście rozliczać się z fiskusem.

edit 2:
Co do maksymalnej wartości spreadów - Armada ma takie coś i nie jest to żadna tajemnica. Kiedyś o to pytałem i po prostu jeden z ich LP daje im gwarncje, że nie dostarczą spreadu większego niż X pips. Widać to chociażby w statystykach spreadów na MyFXBook. Zapewne LP bierze na siebie ryzyko rozszerzenia spreadu na rynku, a dzięki temu jest bardziej atrakcyjnym kontrahentem...

Dlatego to jest koniec tematu dla mnie. po miesiącu, po 100 transakcjach jeżeli będę miał korzystną skuteczność opublikuję swoje dane co do poślizgów.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

raposo pisze: Brokerzy nie nawiązują współpracy ze wszystkimi i to ot tak. Z resztą jak ktoś nie pozyskuje klientów przez cały czas to broker zazwyczaj po jakimś czasie wypowiada taką umowę. I pach, nie ma rabatu, ani prowizji. Mało tego, jeśli chcemy to robić zgodnie z polskim prawem to należałoby IB otwierać na działalność gospodarczą i oczywiście rozliczać się z fiskusem.
IBeków mają już prawie setkę, ale w praktyce nie wiem jak wygląda ta ich umowa współpracy. Powiedziałem tylko to, co wyczytałem u nich na stronie. Sam i tak z tego nie korzystam, podałem jako ciekawostkę na wysoki rabat.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

mi chodzilo tylko o pewna "uczciwosc", jesli ktos zalozy konto u raposo i nabija mu konto ;);), zagrywa po mikrolocie raz na tydzien i ma 10% rabatu, a ktos kto wczesniej "zaufal" brokerowi, i zasowa jak kombajn, jest karany wyzszymi kosztami to jak to wyglada??, jak skok na kase, jak najwiecej jak najszybciej a potem zamknac interes, nie wszyscy przegrywaja i nie wszyscy rezygnuja po roku, powinni tak jak ducas wprowadzic upust od obrotu, a juz napewno starzy klienci nie powinni miec gorszych warunkow niz nowi, jak wprowadza kolejny upust np15% dla kolejnych dawcow kapitalu, to bedzie to czytelne ostrzezenie przed bankructwem

ODPOWIEDZ