Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Daj koledze nacieszyć się sukcesem, daj troszkę poświętować. Na podsumowanie przyjdzie czas. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło a i inni użytkownicy forum skorzystali na tym dzienniku.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Kimkolwiek pisze:czekamy na podsumowanie, a nie ma... wuza pewnie lezy nieprzytomny z otwartym piatym szampanem :mrgreen:
Nie jestem wielkim fanem alkocholu ) więc jak narazie to nawet piwkiem się nie raczyłem od czwartku.

Im dłużej myślę o podsumowaniu samego brokera tym bardziej skłaniam się ku temu, że za wiele do pisania tu nie ma ~

Z usług AM korzystałem przez prawie 2 lata z większymi lub mniejszymi przerwami ~

W odniesieniu do ostatniego pół roku nie mam się zbytnio do czego przyczepić, ot broker jak każdy inny z tej "półki", koszta podobne jak wszędzie dookoła, prowizja niska bo 0,004% ale za to mam wrażenie, że średni spread kiedyś był jednak niższy, obecnie ciężko uświadczyć mniej niż 0,7-1 pips na Eur/Usd przykładowo.
Co do egzekucji zleceń to nie mam się do czego przyczepić, przez 6 miesięcy nie miałem problemów z tym aspektem żadnych w zasadzie, nie potrafię sobie też przypomnieć jakiś przerw w działaniu kwotowań. Ale znowu mam odczucie, tak jak ze spreadami, że kiedyś np. ilość luk cenowych na danych była mniejsza lub nie było ich w ogóle ( tak wcześniej też korzystałem z AM.Pro czyli ECN )
Obsługa klienta i kontakt z klientem, to jest dla mnie bardzo ciężki punkt :)
Ale wypada mi chyba napisać, że tu jest bardzo dobrze i zwalić moje mniejszy lub większe problemy na karb tego, że osoba odpowiedzialna za nadzór nad konkursem jest na co dzień odpowiedzialna za zupełnie inną działalność w AM i stąd mógł wynikać brak czasu na bardziej żywą korespondencję ze mną. Live Chat brokera zawsze służył pomocą i potrafił mnie zaskoczyć tym, że naprawdę osoby tam pracujące są w stanie skontaktować się w 5 minut np. z księgowością firmy i uzyskać odpowiedź na zadane pytanie a nie jak w większości "call center" odpowiedzieć tylko na 10 najczęściej zadawanych pytań.
Kwestia tego czy dalej będę korzystać z usług AM ?
Chyba nie, chciałbym spróbować gry u któregoś z Polskich brokerów lub w przypadku przypływu kapitału u któregoś z graczy z wyższej półki. Nie mam podstaw do braku zaufania do Admirala ale z uwagi na ubogą ofertę ECN ( 27 par walutowych i 2 surowce na koncie .pro) oraz na jednak staromodne przekonanie, że większe środki wolałbym lokować w "bezpieczniejszym" miejscu niż Estońska firma ( Tak jesteś świadomy, że to tylko odczucie i technicznie nie jest poparte niczym )
Podsumowując, jest to broker który ani się nie wyróżnia znacznie ponad średnią podobnych ofert ani też nie sposób się do niczego przyczepić, ważny jest na pewno brak przerw w działaniu i naprawdę dobry live chat służący pomocą więc bez obaw mogę każdemu polecić korzystanie z ich usług i sprawdzenie tego na własnej skórze.

Jako bonus za kilka dni na stronce AM ukarze się wywiad podobny do tego jakim legitymował się kolega otwierający niedawno dziennik o dźwięcznej nazwie "Milion do końca 2014", mam nadzieję, że nad tego typu wypowiedziami dla AM nie wisi żadna klątwa ;)

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

Jaki miły wątek, nie tylko z powodu gry i wygranej ale tez zera hejtu. :)

Gratuluje Koledze zwycięstwa i życzę wszystkiego najlepszego na drodze tradera :)
Badania traderów

Awatar użytkownika
Administrator
Admin
Admin

Nieprzeczytany post autor: Administrator »

Wuza - szczere gratulacje za wspaniały wynik i świetną grę (także podpatrywałem Twój dziennik). W pełni zasłużony zarobek.

Życzę dalszych sukcesów na rynku Forex.
Jako jeden z nielicznych pokazałeś, że "się da" i stałeś się inspiracją dla innych traderów :)

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze:Daj koledze nacieszyć się sukcesem, daj troszkę poświętować. Na podsumowanie przyjdzie czas. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło a i inni użytkownicy forum skorzystali na tym dzienniku.
Nie uważasz, że zamknięcie dziennika i kasacja postu jednego z użytkowników po tym jak mówisz że to ja uciekam i chowam głowę w piasek jest rozsądne ?

W żadnym poście Cię nie obraziłem, nie uważam też że nie zarabiasz od xx lat i jesteś lepszym/gorszym traderem od xx/yy/zz itp.
Ale Twoją odpowiedzią na chyba jednak rzetelnie postawione pytanie jest taka reakcja ?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Wuza pisze:
Adrianoforex pisze:Daj koledze nacieszyć się sukcesem, daj troszkę poświętować. Na podsumowanie przyjdzie czas. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło a i inni użytkownicy forum skorzystali na tym dzienniku.
Nie uważasz, że zamknięcie dziennika i kasacja postu jednego z użytkowników po tym jak mówisz że to ja uciekam i chowam głowę w piasek jest rozsądne ?

W żadnym poście Cię nie obraziłem, nie uważam też że nie zarabiasz od xx lat i jesteś lepszym/gorszym traderem od xx/yy/zz itp.
Ale Twoją odpowiedzią na chyba jednak rzetelnie postawione pytanie jest taka reakcja ?

Nie Wuza, wydaje mi się, że jesteś w błędzie. Ale nie ma co zaśmiecać ci wątku. Może po prostu byś do nas dołączył od stycznia i w trójkę zaprezentowalibyśmy swoje sposoby na pomnażanie pieniędzy na forex. Żaden wyścig, tylko rzetelne pokazanie bez agresji na ile sposobów można zarabiać. :wink: Założymy konta u tego samego brokera i zobaczymy, czy jest różnica pomiędzy konkursowym "zarabianiem" a zarządzaniem realnymi pieniędzmi. Ja zostanę sponsorem i część zysku przeznaczę na zorganizowanie przez moderów za zgoda administratora konkursu dla wszystkich na jak najbezpieczniejszy portfel? :564:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Dla jasności ja skasowałem post bez ingerencji adrianno, pojawił sie on po tym jak zamknełem dziennik i nie było możliwościowi na niego odpowiedzieć wiec poleciał w eter. W dzienniku zrobil sie bałagan wiec autor mial pełne prawo do zamkniećia dziennika. Kto jak kto ale ty Wuza powinieneś zrozumieć ze gdy ktos odnosi sukces w dzienniku to zaczynaja sie czepiania o detale i ataki oraz szeroko pojęty spam.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:Dla jasności ja skasowałem post bez ingerencji adrianno, pojawił sie on po tym jak zamknełem dziennik i nie było możliwościowi na niego odpowiedzieć wiec poleciał w eter. W dzienniku zrobil sie bałagan wiec autor mial pełne prawo do zamkniećia dziennika. Kto jak kto ale ty Wuza powinieneś zrozumieć ze gdy ktos odnosi sukces w dzienniku to zaczynaja sie czepiania o detale i ataki oraz szeroko pojęty spam.
Jasne ale nie rozumiem awersji do odpowiedzi na moje pytanie :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ja tylko odniosłem sie do części o kasacji postu i zamknięcia tematu :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze:
Wuza pisze:

Nie Wuza, wydaje mi się, że jesteś w błędzie. Ale nie ma co zaśmiecać ci wątku. Może po prostu byś do nas dołączył od stycznia i w trójkę zaprezentowalibyśmy swoje sposoby na pomnażanie pieniędzy na forex. Żaden wyścig, tylko rzetelne pokazanie bez agresji na ile sposobów można zarabiać. :wink: Założymy konta u tego samego brokera i zobaczymy, czy jest różnica pomiędzy konkursowym "zarabianiem" a zarządzaniem realnymi pieniędzmi. Ja zostanę sponsorem i część zysku przeznaczę na zorganizowanie przez moderów za zgoda administratora konkursu dla wszystkich na jak najbezpieczniejszy portfel? :564:
Nie chcesz odpowiedzieć na moje pytanie ale wrzucić mimochodem kwestie "bezpieczeństwa" swojego portfela pomijając kwestię którą poruszyłem czyli zagrania wielkości ponad 5,2 lota przy Stanie konta rzędu 18 tys bez stop lossa ?

Nie twierdzę, że jestem lepszym traderem od Ciebie, ba na pewno nie jestem.
Nie mam problemu z Twoim umniejszaniem moich dokonań i traktowaniem tego dziennika jako zabawy w inwestowanie i konfrontowaniem tego z Twoim 30 letnim stażem.
Ja potrafiłem przyznać się do błędu, kilku błędów, napisać że miałem w pewnej chwili po prostu szczęście i mogło się to wszystko potoczyć inaczej. Dalej uważam, że jeszcze bardzo wiele nauki na mojej drodze ale to w żaden sposób nie wpływa na zasadność pytania i przytoczonej prze zemnie sytuacji.

ODPOWIEDZ