Stabilny portfel "konika"
Re: Stabilny portfel "konika"
Czyli innymi słowy gdy jest ostry ruch a nie ma żadnych danych tak ? 

-
- Maniak
Ink. pisze:Czyli innymi słowy gdy jest ostry ruch a nie ma żadnych danych tak ?
Dokładnie. Tylko do tego dodaję jeszcze wydarzenia nadzwyczajne: zamachy, katastrofy (patrz Fukushima 2011)
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
-
- Maniak
mryko pisze:Wydarzenia popularnie zwane "one off"
Dzięki. Nawet nie wiedziałem, że mają swoją fachową nazwę. Człowiek uczy się jednak całe życie. Jeszcze raz dzięki.
A co robisz w przypadku kiedy masz otwarte zlecenia i są na stracie a za chwile ma być publikacja ważnych danych, wychodzisz ze stratą czy ustawiasz SL i liczysz na ruch w twoim kierunku ?
-
- Maniak
Ink. pisze:A co robisz w przypadku kiedy masz otwarte zlecenia i są na stracie a za chwile ma być publikacja ważnych danych, wychodzisz ze stratą czy ustawiasz SL i liczysz na ruch w twoim kierunku ?
Przed istotnymi danymi nie otwieram pozycji. Jak są to je zamykam. Nie wiadomo co się może kiedyś zdarzyć. Jeśli dane sa mniej istotne to moga zostać. SL mentalny jest cały czas.
Długo łamałem się przed napisaniem czegoś w Twoim dzienniku 
Przeglądam go od startu i pozwolę sobie na parę przemyśleń.
Nie mam żadnych powodów do tego żeby w jakikolwiek sposób wątpić w Twoje wyniki, statementy itp.
Wygląda na to więc, że zarabiasz i to w bardzo przyjemnym tempie
Co więcej jest w tym sporo prawdy, że nasze systemy są podobne, nawet fakt tego, że nie korzystasz z żadnych wskaźników lub elementów AT jest dla mnie do zrozumienia, znam osobę której system wymaga tylko ceny i to w postaci samych liczb, bez nawet jakiegokolwiek wykresu..
Tym bardziej nie odbieraj tego jako ataku na Twoją osobę.
Lubie analizować i bawić się w przeglądanie różnych ciekawych zjawisk.
Nie wrzucasz wielu danych co do Twoich zagrań poza kilkoma screenami + statementami, ale wrzuciłeś tutaj raz listę zagrań z wielkością pozycji i do tego pozwolę sobie się przyczepić.
Dziennik założyłeś na początku Listopada a ja pozwolę sobie na pstryczek co do zagrania z 22.10, konkretnie pozycji Sell na Aud/Usd z godziny 16-17 ~
Zgodnie z wrzuconym przez Ciebie kawałkiem historii ~ Po zrealizowaniu Limitu miałbyś otwartą pozycję o wielkości 5,21 Lota, co daje około 160 zł za pips. Stan konta w tym okresie to około 18-20 tyś zł idąc za Twoimi statementami ? W takim wypadku Margin call pojawia się u Ciebie po około 80 pipsach od średniej ceny wejścia czyli 0,9729 ~
Sam niejednokrotnie mówiłeś o tym, że wejście rozbijasz na porcje po nawet 7 pozycji więc w teorii mógłbyś odpalić jeszcze np. 1x sell za 3 loty kolejne 5-10 pipsów wyżej ? Nawet jeżeli nie to jak takie zagranie ma się do tego że starasz się kreować obraz osoby zarabiającej systematycznie ale ryzykującej maksymalnie 7% lub 20% w przypadku super okazji.
To wejście w momencie realizacji zlecenia sell limit było biorąc pod uwagę spread stratne w okolicy 8-10% stanu konta, ruch o kolejne 60-70 pipsów to MC.
Na screenie widać, że tutaj Sl był tylko mentalny więc myślę, że sytuacja w której mamy strzał na te 60-70 pipsów jest realna ?
Mam wrażenie, że takich przypadków jest więcej w historii Twoich zagrań ale to możesz zweryfikować tylko Ty.
To co napisałem nie ma na celu podważania Twoich umiejętności, ale o ile dobry trading to coś co bardzo cenie i zawsze chętnie przeczytam taki dziennik od deski do deski to tutaj mam problem podobny do Jarka..
Z każdą kolejną stroną Twoje wypowiedzi zmierzają coraz bardziej w stronę totalnego zadufania, setki tysięcy na kontach, itp itd.
Każdy z nas popełnia błędy, Ty natomiast tworzysz aurę nieomylnego w okół swojej osoby a skrzętnie publikujesz tylko takie dane które nie pozwalają tego podważyć, czy gdybym ja wrzucił do dziennika Tylko krzywą account ballance od 10 000$ do 102 000$ to miałbyś szansę wytykać mi zbyt długo trzymane pozycje i inne gorsze zagrania ?

Przeglądam go od startu i pozwolę sobie na parę przemyśleń.
Nie mam żadnych powodów do tego żeby w jakikolwiek sposób wątpić w Twoje wyniki, statementy itp.
Wygląda na to więc, że zarabiasz i to w bardzo przyjemnym tempie

Co więcej jest w tym sporo prawdy, że nasze systemy są podobne, nawet fakt tego, że nie korzystasz z żadnych wskaźników lub elementów AT jest dla mnie do zrozumienia, znam osobę której system wymaga tylko ceny i to w postaci samych liczb, bez nawet jakiegokolwiek wykresu..
Tym bardziej nie odbieraj tego jako ataku na Twoją osobę.
Lubie analizować i bawić się w przeglądanie różnych ciekawych zjawisk.
Nie wrzucasz wielu danych co do Twoich zagrań poza kilkoma screenami + statementami, ale wrzuciłeś tutaj raz listę zagrań z wielkością pozycji i do tego pozwolę sobie się przyczepić.
Dziennik założyłeś na początku Listopada a ja pozwolę sobie na pstryczek co do zagrania z 22.10, konkretnie pozycji Sell na Aud/Usd z godziny 16-17 ~
Zgodnie z wrzuconym przez Ciebie kawałkiem historii ~ Po zrealizowaniu Limitu miałbyś otwartą pozycję o wielkości 5,21 Lota, co daje około 160 zł za pips. Stan konta w tym okresie to około 18-20 tyś zł idąc za Twoimi statementami ? W takim wypadku Margin call pojawia się u Ciebie po około 80 pipsach od średniej ceny wejścia czyli 0,9729 ~
Sam niejednokrotnie mówiłeś o tym, że wejście rozbijasz na porcje po nawet 7 pozycji więc w teorii mógłbyś odpalić jeszcze np. 1x sell za 3 loty kolejne 5-10 pipsów wyżej ? Nawet jeżeli nie to jak takie zagranie ma się do tego że starasz się kreować obraz osoby zarabiającej systematycznie ale ryzykującej maksymalnie 7% lub 20% w przypadku super okazji.
To wejście w momencie realizacji zlecenia sell limit było biorąc pod uwagę spread stratne w okolicy 8-10% stanu konta, ruch o kolejne 60-70 pipsów to MC.
Na screenie widać, że tutaj Sl był tylko mentalny więc myślę, że sytuacja w której mamy strzał na te 60-70 pipsów jest realna ?
Mam wrażenie, że takich przypadków jest więcej w historii Twoich zagrań ale to możesz zweryfikować tylko Ty.
To co napisałem nie ma na celu podważania Twoich umiejętności, ale o ile dobry trading to coś co bardzo cenie i zawsze chętnie przeczytam taki dziennik od deski do deski to tutaj mam problem podobny do Jarka..
Z każdą kolejną stroną Twoje wypowiedzi zmierzają coraz bardziej w stronę totalnego zadufania, setki tysięcy na kontach, itp itd.
Każdy z nas popełnia błędy, Ty natomiast tworzysz aurę nieomylnego w okół swojej osoby a skrzętnie publikujesz tylko takie dane które nie pozwalają tego podważyć, czy gdybym ja wrzucił do dziennika Tylko krzywą account ballance od 10 000$ do 102 000$ to miałbyś szansę wytykać mi zbyt długo trzymane pozycje i inne gorsze zagrania ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Maniak
Witam Wuza. Dzięki za uwagi. Od stycznia będziesz mógł już na bieżąco śledzić wszystkie moje poczynania, włącznie z otwieranymi pozycjami, ich wielkością i sposobem zarządzania. On tym czy tworzę atmosferę zadufanego w sobie inwestora niech powie procent wygranych transakcji i procent stratnych transakcji widocznych w statemant. I będziesz miał czarno na białym, czy manipuluję czy nie. Co do depozytu, bo chyba o to ci chodzi to na tym rachunku jest większa kasa, niż na samym koncie mikroloty. Sam przelew trwa 1 sekundę.
Wiem do czego zmierzasz.
Ale jak zaczniesz grac teraz prawdziwymi pieniędzmi zrozumiesz, że w twoim tradingu nie będzie miejsca na takie zachowania jak w październiku. Mega strata a ty nic z nią nie robisz. Godzisz się z nią i znikasz z forum. Nie masz żadnej strategii obronnej, co niestety wyszło już w tym drugim konkursie. Udało się, ale w realnym życiu tak nie będzie. Strategię masz super, po drodze cię chwaliłem, ale w sytuacjach, które zawsze przychodzą schowałeś moim zdaniem głowę w piasek i powiedziałeś co się stanie to się stanie. Ja z tego żyję od lat i na taki kaprys nigdy nie mogłem sobie pozwolić. Z tego co zarabiam muszę utrzymać czteroosobową rodzinę, zadbać o przyjemności, wakacje, szkołę i wiele innych wydatków. Jeśli zarabiasz regularnie od lat to będziesz się zachowywał jak nowicjusz i wszystkim się kłaniał? Nie, ja znam swoją wartość. Czemu w Polsce tępi się ludzi pewnych siebie, którzy co nie co w życiu osiągnęli.
Jestem ci w stanie pokazać wszystkie swoje zeznania podatkowe z inwestycji finansowych od początku istnienia tego podatku. I co przez to jestem gorszy? A może jestem wtedy bardziej wiarygodny co?
Wuza zacznij teraz grać realnymi pieniędzmi i zobaczymy, czy nadal będziesz grał bez SL.

Wiem do czego zmierzasz.

Wuza zacznij teraz grać realnymi pieniędzmi i zobaczymy, czy nadal będziesz grał bez SL.

I widzisz, tylko na tyle Cie stać 
Nie odpowiedziałeś w ogóle na mój zarzut tylko obróciłeś wszystko w osobisty przytyk.
Twoja odpowiedź na zarzut o tym, że podejmujesz ryzyko niewspółmierne do tego o czym sam mówisz to fakt, że możesz "doładować" konto w każdej chwili ?
Czyli co te 7% ryzyka o których mówisz to 7% od xxxxxx zł które masz na koncie w banku ? ok
Argument o konkursie demo a Xtb przemilczę... Dobrze wiesz, że zrobienie 3000 % w takiej zabawie w 2 tyg wymaga ryzykowania nie mającego nic wspólnego z prawdziwym tradingiem.
Pewność siebie a to w jaki sposób Ty się wypowiadasz i odnosisz do innych to dwie całkiem inne sprawy.

Nie odpowiedziałeś w ogóle na mój zarzut tylko obróciłeś wszystko w osobisty przytyk.
Twoja odpowiedź na zarzut o tym, że podejmujesz ryzyko niewspółmierne do tego o czym sam mówisz to fakt, że możesz "doładować" konto w każdej chwili ?
Czyli co te 7% ryzyka o których mówisz to 7% od xxxxxx zł które masz na koncie w banku ? ok

Argument o konkursie demo a Xtb przemilczę... Dobrze wiesz, że zrobienie 3000 % w takiej zabawie w 2 tyg wymaga ryzykowania nie mającego nic wspólnego z prawdziwym tradingiem.
Pewność siebie a to w jaki sposób Ty się wypowiadasz i odnosisz do innych to dwie całkiem inne sprawy.
-
- Maniak
Może faktycznie to nie forum dla takiego zgreda jak ja. Najpierw część osób chce gotową receptę na sukces. najlepiej z wejściami co do sekundy free signals. Jeśli kogoś pytam, czemu nie stosuje technik obronnych, nie stosuje SL też źle. Jeśli mielibyście za sobą 30 lat zabawy z walutami, zarobilibyście jakieś pieniądze to nie będziecie zachowywać się jak nowicjusz. Ja jestem pewien tego co robię, nie dlatego, że jestem bufonem a dlatego, że zarabiam od lat. REGULARNIE! Powtórzę od stycznia jak dogadam się z MasterFX będziecie mogli śledzić to wszystko na bieżąco. Nie chodzi o żaden wyścig. Powiecie mi jak podłączyć się do Myfbook i macie co chcieliście.
Wuza i spójrz dokładnie w statement nieomylny to jestem w 78,78%.

Wuza i spójrz dokładnie w statement nieomylny to jestem w 78,78%.