Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Kimkolwiek pisze:Ja probowalem dopasowac strategie do mojego charakteru. Depozyt 5k i all in. Niestety nie powiodlo sie :lol: dlatego teraz pracuje nad dopsowaniem strategii do rynku :)

Ale nie porzucaj jednocześnie tego drugiego elementu. Dopasuj do rynku ale i dopasuj do siebie. :mrgreen: Trzeba to traktować jak naczynia połączone, mocno od siebie zależne. Zawsze zastanawiałem się czemu ludzie nie zarabiają na gotowcach, które przynosiły zysk lepszy od lokat i funduszy. Odpowiedź jest prosta nie pasują do charakteru danego tradera. Jeden chce go usprawniać, nazywając to optymalizacją, drugi chce być szybszy od sygnałów. Trzeci z kolei jest takim asekurantem, że woli przepuścić 747 okazji i poczekać "ciut" dłużej.

Noc nie przespana. Dzieciaki zawiezione do szkoły, zakupy zrobione, auto umyte, ładowarka do pada xbox kupiona. Czas na sen. Potem może cos jeszcze potrejduję. Wieczorkiem wkleję zestawienia i odpowiem na ewntualne pytania. A i nadwyżka z 30 koła zł własnie wypłacona z konta. Aby święta były świętami i Mikołaj z jajami. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Tylko pozostaje pytanie, jak to zrobić, jak znaleźć system dopasowany do siebie...? Hmm...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

lata praktyk i doświadczeń :) prostej i szybkiej drogi raczej sie nie znajdzie

Adrianoforex
Maniak
Maniak

xspojlerx pisze:Tylko pozostaje pytanie, jak to zrobić, jak znaleźć system dopasowany do siebie...? Hmm...

Każdy z nas miał juz pewnie taki system, tylko go olał, zepsuł etc. Ja nie nastawiałem się na robienie setek procent w miesiąc. Chciałem aby było lepiej niż na najlepszych lokatach i obligacjach. Gdy to się udawało poszedłem krok, dwa dalej. teraz wykręcenie 100% w miesiąc, półtora nie jest niczym szokującym (co widać po screenach). Do tego odpowiednie money managment. To jest tak istotny element, że szok. To mm stanowi dużą część zarabiającego systemu.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Ink. pisze:lata praktyk i doświadczeń :) prostej i szybkiej drogi raczej sie nie znajdzie

Ink ty zawsze mnie wyprzedzisz trafną myślą. To fakt roboczo godziny spędzone przed monitorem robią swoje. Nie lekceważyłbym też wiedzy teoretycznej z zakresu AT, AF bo to tez istotny element całej układanki. Jednak tak na prawdę większość nowicjuszy ginie od:

- brak właściwego MM
- nastawienia na błyskawiczne mega zyski stąd wielkość pozycji zakrawa o bankructwo na samym wstępie
- system działa na DEMO a na REAL nie! Porzućcie demo, służą jedynie do poznania danej platformy i nic więcej, nie mają nic wspólnego z prawdziwym handlem

danders
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: danders »

super watek, gratuluje autorowi swietnych wynikow, :)
przeczytalem calosc jednym tchem :)

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Witam, gratuluję wyników.

p.s nie chcę się czepiać ale kiedyś Pisałeś, że noc jest od spania a nie od grania,
widzę ,że dzisiejszej nocy odszedłeś od tej reguły, co było przyczyną Twojej nocnej gry?
pozdr.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Adrianoforex
Maniak
Maniak

mandrejk pisze:Witam, gratuluję wyników.

p.s nie chcę się czepiać ale kiedyś Pisałeś, że noc jest od spania a nie od grania,
widzę ,że dzisiejszej nocy odszedłeś od tej reguły, co było przyczyną Twojej nocnej gry?
pozdr.

Dwa czynniki:

- kilka litrów pepsi light (full kofeiny)
- cały tydzień z o wiele mniejszą ilością okazji :mrgreen:

danders
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: danders »

mozna wiedziec ile zawierasz dziennie transakcji ?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Średnio wychodzi ok 20. Wszystkie transakcje sa kopiowane na trzy pozostałe konta. Ale wiadomo różnie bywa, gdy nie ma zbyt wielu danych, albo gdy rynek jest mocno rozchwiany.

Zablokowany