Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Zablokowany
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Post autor: Adrianoforex »

marcin.in00 pisze:To rozumiem że teraz masz inny system i też w nim opierasz się wskaźnikami? Używasz kopiarki zleceń czy jak to zwał
ale czy można zrobić tak aby kopiowała zlecenia u różnych brokerów tej samej platformy. I czy czasem nie ma tak że kopiuje wszystko co zagrasz czy może losowo- tak też może robić ? Ja gram w oparciu o wskaźniki ale ostatnio zauważyłem w nich spory potencjał którego nie widziałem , dłuży czas kwestia ich doboru. Wczoraj złapałem stratę bo zaistniała sytuacja na nich której wcześniej nie zauważałem . Tak więc robię screenshoty i wskakuję na real przed tym pogram kwotą jaką wystartuję na real i jak wszystko będzie ok to mam nadzieję że mój depozyt też będzie się stabilnie powiększał jak twój. To co wstawiłem w ogólnym dziale to była próba zrozumienia systemu a początek był trudny bo oscylowałem koło 0 to trzon był ciągle ten sam i jestem z teraz zadowolony że nie zwątpiłem :d
Jak to się nazywa to ci nawet nie powiem, bo najzwyczajniej w świecie nie mam pojęcia o tym. Tam gdzie jest MT4 (MT5 wogóle mi nie podchodzi) zlecenia wchodzą bez problemów. Z ProTRaderem jest jakiś kłopot, ale jakoś idzie.

Obecnie nie korzystam z żadnych wskaźników. Kiedyś miałem systemy oportunistyczne, czyli jak pisali, że nie da się zarabiać na przecięciu średnich kroczących ja zarabiałem. Może nie były to jakieś kokosy, ale 100% rocznie robiły. Jednak dalsze poszukiwania pchały mnie co raz mocniej w stronę gry tylko z wykresem ceny. Na początku nie wierzyłem, ale teraz nie wyobrażam sobie u siebie na pulpicie choinek, czyli kilku wskaźników, średnich. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Post autor: Zeziu07 »

Nemsik pisze:Adrianie, znalazłem wczoraj coś co być może uznasz za użyteczne. Pisałeś wiele razy, że często zawierasz transakcje poza domem, z platform mobilnych. Pisałeś również, że drukujesz sobie wykaz danych makroekonomicznych na dany dzień. Zobacz aplikację (na androida) Forex Factory Calendar. Jest lekka, nie zajmuje dużo pamięci na telefonie. Updatuje się za pomocą wifi lub danych pakietowych. Tutaj link: https://play.google.com/store/apps/deta ... rycalendar
Jest to taki mobilny kalendarz danych, gdzie masz dane dotyczące wszystkich par na których działasz - EUR,USD,AUD,CHF i jeszcze kilka innych, z podziałem na słabsze i mocniejsze :)
Celowo nie wysyłam tej wiadomości jako prywatnej, bo być może aplikacja przyda się również większemu gronu - obserwatorom dziennika :)

Dzięki! :564:
Mnie się przyda :wink:

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Adrianoforex pisze:Widzę, że na forum nocnych marków oprócz mnie nie ma. Smacznie śpicie a ja dopiero kończę dzisiejszo-wczorajszy trading. Z rana będę musiał odespać co swoje po odwiezieniu dzieciaków[...] :mrgreen:
Oj są :D
Tak spojrzałem i nawet swój dziennik założyłem o 2:17 :wink:
Tylko, że nie zawsze mam opcje odespać bo do roboty na rano.

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Post autor: jak_zyc »

Mógłbyś może wrzucić wykres z naniesionymi pozycjami historycznym z tego tygodnia z edka, tak jak kiedyś robiłeś?
Ink. pisze:historia transakcji wybierasz jedno zlecenie i shift + przeciągasz transakcje na wykres, automatycznie pojawią sie wszystkie transakcje na wykresie dla tej pary, bum ;)
Kolejną sztuczką jest Plik->zapisz jako obraz->zaznaczamy "aktywny wykres (tak jak jest)" i odznaczamy te opublikowanie w mql5 i zapisujemy :564:
Dzięki
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

jak_zyc pisze:Kolejną sztuczką jest Plik->zapisz jako obraz->zaznaczamy "aktywny wykres (tak jak jest)" i odznaczamy te opublikowanie w mql5 i zapisujemy :564:
Dzięki
O, fajne to to!

Otwieraj CD - leci browar do Ciebie :564: :lol:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Fajowskie te sztuczki. Szkoda, że człowiek zaniedbał swoją edukację w zakresie informatyki, programowania. Być może dzięki dodatkowej wiedzy i doświadczeniu ten system zamiast 1000% rocznie robiłby więcej. :mrgreen:

Zeziu całe szczęście, że moja pracą jest FOREX. Chyba nie mógłbym pracować na tzw. etacie. Ale i tak rano muszę wstać, odwieźć chłopaków kilkanaście kilometrów do szkoły. na powrocie robię zakupy i do domu. Tam ciut dośpię, oczywiście obok leży tablet.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

A tutaj graficzne przedstawienie ostatniego tygodnia. Na czerwono zaznaczone obydwie wypłaty z zysku. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ktoś by jeszcze pomyślał, że to jakieś wtopy inwestycyjne, czy konsekwencje niekontrolowanego pobytu w toalecie, w reakcji na dane makro :mrgreen:

Obrazek

Młodzi usnęli i po cichu odpaliłem ich prezent, czyli XBOX. Ale jazda :lol:

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

One czy 360?

Mnie etat też już powoli brzydnie mimo stosunkowo młodego wieku :wink: Te korpo standardy :563:

Wolę teraz trochę nie dosypiać, zaanagażować się na 150% i zacząć robić wyniki pozwalające z tego żyć.
Daje sobie jeszcze jakieś dwa lata - jak nie pójdzie to próbuje w co innego.

Ale mam nadzieje, że pierdyliard roboczogodzin przed wykresami się zwróci.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Zeziu07 pisze:One czy 360?

Mnie etat też już powoli brzydnie mimo stosunkowo młodego wieku :wink: Te korpo standardy :563:

Wolę teraz trochę nie dosypiać, zaanagażować się na 150% i zacząć robić wyniki pozwalające z tego żyć.
Daje sobie jeszcze jakieś dwa lata - jak nie pójdzie to próbuje w co innego.

Ale mam nadzieje, że pierdyliard roboczogodzin przed wykresami się zwróci.
360. Wszystkie dzieciaki z sąsiedztwa takie mają więc ja też. Teraz będą mogli pogrywać razem.

Co do pracy. Praktycznie nigdy nie pracowałem na etacie. I to mobilizowało mnie do działania, do ciągłej nauki, po to, by regularnie zarabiać. Mam na utrzymaniu sporą rodzinę, więc nie mogę sobie pozwolić na ekstrawagancję, by tracić. To chyba najlepiej mobilizuje to skutecznego tradingu. Pomimo, że wielokrotnie nazywam to grą, to traktuję to w pełni profesjonalnie. Sam dla siebie jestem NFZ, ZUS i OFE. Płacę regularnie podatki i na nie nie narzekam. Wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale mam jakieś obowiązki względem kraju w którym się urodziłem, wychowałem i żyję. :mrgreen: Uwierz na FOREX można ponadprzeciętnie zarabiać i co najważniejsze, regularnie!

mlody87
Gaduła
Gaduła

Post autor: mlody87 »

Udzielasz szkoleń może? Jeżeli nie, to może nagrałbyś jakiś film podczas swojej sesji gdzie pokazałbyś jak patrzysz na rynek? :) - jeżeli to nie tajemnica:)
Obrazek

Zablokowany