Jak to się nazywa to ci nawet nie powiem, bo najzwyczajniej w świecie nie mam pojęcia o tym. Tam gdzie jest MT4 (MT5 wogóle mi nie podchodzi) zlecenia wchodzą bez problemów. Z ProTRaderem jest jakiś kłopot, ale jakoś idzie.marcin.in00 pisze:To rozumiem że teraz masz inny system i też w nim opierasz się wskaźnikami? Używasz kopiarki zleceń czy jak to zwał
ale czy można zrobić tak aby kopiowała zlecenia u różnych brokerów tej samej platformy. I czy czasem nie ma tak że kopiuje wszystko co zagrasz czy może losowo- tak też może robić ? Ja gram w oparciu o wskaźniki ale ostatnio zauważyłem w nich spory potencjał którego nie widziałem , dłuży czas kwestia ich doboru. Wczoraj złapałem stratę bo zaistniała sytuacja na nich której wcześniej nie zauważałem . Tak więc robię screenshoty i wskakuję na real przed tym pogram kwotą jaką wystartuję na real i jak wszystko będzie ok to mam nadzieję że mój depozyt też będzie się stabilnie powiększał jak twój. To co wstawiłem w ogólnym dziale to była próba zrozumienia systemu a początek był trudny bo oscylowałem koło 0 to trzon był ciągle ten sam i jestem z teraz zadowolony że nie zwątpiłem
Obecnie nie korzystam z żadnych wskaźników. Kiedyś miałem systemy oportunistyczne, czyli jak pisali, że nie da się zarabiać na przecięciu średnich kroczących ja zarabiałem. Może nie były to jakieś kokosy, ale 100% rocznie robiły. Jednak dalsze poszukiwania pchały mnie co raz mocniej w stronę gry tylko z wykresem ceny. Na początku nie wierzyłem, ale teraz nie wyobrażam sobie u siebie na pulpicie choinek, czyli kilku wskaźników, średnich.