Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Po całonocnej kawalkadzie kolejne minuty przed monitorem przyprawiają mnie o mdłości. Czas powiedzieć THE END. Na dziś koniec trejdów całkiem dobrego tygodnia. Wieczorem po kolacji wrzucę screen. Rano poszła kolejna wypłata z rachunku nadwyżki. Jednak od tego czasu co nie co się jeszcze uzbierało, ale wypłacimy to już z bonusem z przyszłego tygodnia. Dzień kończymy 19 transakcjami. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

danders
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: danders »

dzieki za odpowiedz, ja dopiero zaczynam przygode z forexem, mialem dosc dobry miesiac, wplacilem 1700 zl po do wczoraj udalo mi sie zrobic 6700 zl, ale transakcji zawieram troche wiecej srednio 25 dziennie, gram od 0,1 do 0,3 lota przy lewarowaniu 500, zadowalam sie zyskiem od 15-60 zl transakcje , ale wczorajszego wieczoru rynek utarl mi nosa i zaliczylem strate 800 zl , powstala wyrwa na wykresie :) zle zinterpretowalem EUR/JPY, gram podobnie do Ciebie, tylko mam problem z ustawianiem SL, irytuje mnie sytuacja jak mi uderza w SL, dlatego dosc czesto gram bez SL, jakie jest Twoje zdanie na ten temat ? Zawsze ustawiasz SL? Ustawiasz go technicznie czy poprostu masz jakas stala wartosc powiedzmy 5 pipsow. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Adrianoforex pisze:Średnio wychodzi ok 20. Wszystkie transakcje sa kopiowane na trzy pozostałe konta. Ale wiadomo różnie bywa, gdy nie ma zbyt wielu danych, albo gdy rynek jest mocno rozchwiany.

W rekordowym roku zawarłem trochę ponad 2500 transakcji. Ale wtedy to był zupełnie inny system bazujący na przecięciu dwóch średnich kroczących.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Adrianoforex pisze:Wszystkie transakcje sa kopiowane na trzy pozostałe konta.
nie bardzo rozumiem tego, Możesz to rozwinąć w jaki sposób to Robisz?
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Adrianoforex
Maniak
Maniak

mandrejk pisze:
Adrianoforex pisze:Wszystkie transakcje sa kopiowane na trzy pozostałe konta.
nie bardzo rozumiem tego, Możesz to rozwinąć w jaki sposób to Robisz?
Mój siostrzeniec (pozdrawiam :D :D :D ) coś mi tam naskrobał i zlecenia z konta głównego sa otwierane w tym samym czasie (u ECN zazwyczaj z niewielkim poślizgiem) na innych moich (i żony) kontach u innych brokerów. To taki wentyl bezpieczeństwa, że jeśli jednemu brokerowi coś się stanie to pozostali przeżyją. ot co.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

danders pisze:dzieki za odpowiedz, ja dopiero zaczynam przygode z forexem, mialem dosc dobry miesiac, wplacilem 1700 zl po do wczoraj udalo mi sie zrobic 6700 zl, ale transakcji zawieram troche wiecej srednio 25 dziennie, gram od 0,1 do 0,3 lota przy lewarowaniu 500, zadowalam sie zyskiem od 15-60 zl transakcje , ale wczorajszego wieczoru rynek utarl mi nosa i zaliczylem strate 800 zl , powstala wyrwa na wykresie :) zle zinterpretowalem EUR/JPY, gram podobnie do Ciebie, tylko mam problem z ustawianiem SL, irytuje mnie sytuacja jak mi uderza w SL, dlatego dosc czesto gram bez SL, jakie jest Twoje zdanie na ten temat ? Zawsze ustawiasz SL? Ustawiasz go technicznie czy po prostu masz jakas stala wartosć powiedzmy 5 pipsow. Z góry dziękuję za odpowiedz.

To dobrze, że ładnie zacząłeś. Najważniejsze, aby podtrzymać ta tendencję i uczynić ją regularnym, powtarzalnym scenariuszem. Moje transakcje z tego konta, które tutaj prezentuję musisz pomnożyć x 5, gdyż kase mam porozbijaną jeszcze na trzy inne konta, z czego jedno z nich jest tym dominującym (i wcale nie jest to broker ECN :mrgreen: ).

Czyli mnożąc to moje transakcje są od 1 do ponad 12 lotów w pojedynczej transakcji. Ale wielkość w tym przypadku nie ma najmniejszego znaczenia. Moja polityka MM jest niezmienna od lat. Na maxa przeznaczam do 7% kapitału, ale już w wybornej dla mnie sytuacji. Czasami ryzykuję zaledwie 0,5%. SL nie stosuję w takim wydaniu jakie powszechnie jest uznawane, czyli widoczny SL. Zresztą mój styl gry wyklucza najbardziej ryzykowne sytuacje rynkowe, czyli granie w trakcie ważnych danych. Raz do roku zdarzy się sytuacja, gdy SL jest uruchamiany, ale stricte mentalny. Wynosi on od 70 do 100 pipsów. Ale powtarzam są lata gdy SL wcale nie jest potrzebny.

Wiem, że to nudne, ale po prostu wyszukuję okresy ważnych publikacji i nie ma mnie w tym czasie na rynku, podczas gdy inni szukają swoich okazji. Kłopot w tym, że takie okazje bardzo często zabijają.

Ja zadowalam się każdym zyskiem, w zależności od panującej sytuacji rynkowej. Czasami cieszy mnie złotówka a czasami kilka tysięcy złotych. Rekord z 2009 i 2010 r to zarobek w ciągu dnia 70.000 i 60.000 w zł. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jeden z brokerów tego nie wytrzymał i przy kolejnych próbach łapałem DD i ciągłe rekwoty.

Nemsik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nemsik »

Adrianie, znalazłem wczoraj coś co być może uznasz za użyteczne. Pisałeś wiele razy, że często zawierasz transakcje poza domem, z platform mobilnych. Pisałeś również, że drukujesz sobie wykaz danych makroekonomicznych na dany dzień. Zobacz aplikację (na androida) Forex Factory Calendar. Jest lekka, nie zajmuje dużo pamięci na telefonie. Updatuje się za pomocą wifi lub danych pakietowych. Tutaj link: https://play.google.com/store/apps/deta ... rycalendar
Jest to taki mobilny kalendarz danych, gdzie masz dane dotyczące wszystkich par na których działasz - EUR,USD,AUD,CHF i jeszcze kilka innych, z podziałem na słabsze i mocniejsze :)
Celowo nie wysyłam tej wiadomości jako prywatnej, bo być może aplikacja przyda się również większemu gronu - obserwatorom dziennika :)
Ostatnio zmieniony 13 gru 2013, 20:05 przez Nemsik, łącznie zmieniany 1 raz.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

To rozumiem że teraz masz inny system i też w nim opierasz się wskaźnikami? Używasz kopiarki zleceń czy jak to zwał
ale czy można zrobić tak aby kopiowała zlecenia u różnych brokerów tej samej platformy. I czy czasem nie ma tak że kopiuje wszystko co zagrasz czy może losowo- tak też może robić ? Ja gram w oparciu o wskaźniki ale ostatnio zauważyłem w nich spory potencjał którego nie widziałem , dłuży czas kwestia ich doboru. Wczoraj złapałem stratę bo zaistniała sytuacja na nich której wcześniej nie zauważałem . Tak więc robię screenshoty i wskakuję na real przed tym pogram kwotą jaką wystartuję na real i jak wszystko będzie ok to mam nadzieję że mój depozyt też będzie się stabilnie powiększał jak twój. To co wstawiłem w ogólnym dziale to była próba zrozumienia systemu a początek był trudny bo oscylowałem koło 0 to trzon był ciągle ten sam i jestem z teraz zadowolony że nie zwątpiłem :d

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Skoro już jestem przed monitorem to rozliczę się z minionego tygodnia. Danych makro było jak na lekarstwo, ale co nie co sie udało. Zgodnie z umową wszystko co tygodniowo wyskakuje ponad 30.000 zł na tym koncie jest wypłacane i tak do końca grudnia. Od stycznia będzie obowiązywał podobny standard jak na pozostałych kontach, czyli na koniec każdego tygodnia wypłacana jest połowa zysku a reszta zwiększa depozyt na koncie.

Obrazek

Dzisiaj z rana wypłaciłem kwotę 3441,18 zł co z poprzednią wypłatą na poziomie 1046,12 zł daje łącznie 4 487.30 zł. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jedynie takie zygzaki akceptuję na krzywej kapitału.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nemsik pisze:Adrianie, znalazłem wczoraj coś co być może uznasz za użyteczne. Pisałeś wiele razy, że często zawierasz transakcje poza domem, z platform mobilnych. Pisałeś również, że drukujesz sobie wykaz danych makroekonomicznych na dany dzień. Zobacz aplikację (na androida) Forex Factory Calendar. Jest lekka, nie zajmuje dużo pamięci na telefonie. Updatuje się za pomocą wifi lub danych pakietowych. Tutaj link: https://play.google.com/store/apps/deta ... rycalendar
Jest to taki mobilny kalendarz danych, gdzie masz dane dotyczące wszystkich par na których działasz - EUR,USD,AUD,CHF i jeszcze kilka innych, z podziałem na słabsze i mocniejsze :)
Celowo nie wysyłam tej wiadomości jako prywatnej, bo być może aplikacja przyda się również większemu gronu - obserwatorom dziennika :)

Dzięki Nemsik za pomoc. Niestety jestem człowiekiem starej daty i kartka to kartka. Do tego pasuje jak ulał do kieszeni w moich spodniach. Panie o 10 lat młodsze patrzą na mnie przychylnym okiem, gdy zamiast patrzeć non stop w komórkę czytam ze staroświeckiej kartki. :mrgreen:

Zablokowany