BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: Baton »

3) Mikroloty - z tego co wiem to pozostaje tylko BossaFX i BRE. XTB i Alior nie mają a BRE tępi mikroloty wyższymi prowizjami.
Z tego co czytam to na kontach mikro macie limit do 10 pozycji, więc de facto nie ma mikrolotów...

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

@raposo Oczywiście wszyscy czytelnicy forum wiedzą co Pan poleca a czego nie a mi chodziło tylko o to, że w tym polecaniu też należy być fair. Na przykład nie polecać "MT4 w modelu ECN" bo czegoś takiego nie ma. Był już wątek na ten temat gdzie miło dyskutowało się z przedstawicielem jednego z brokerów "MT4/ECN" i nie ma sensu tego powielać tutaj. Myślę jednak że "niezależne polecanie" powinno tego typu istotne uproszczenia demaskować - w końcu klienci mogą to traktować jako usługę, w jakimś sensie pośrednio płacą za nią i mają prawo wymagać rzetelnej informacji.
Baton pisze:Z tego co czytam to na kontach mikro macie limit do 10 pozycji, więc de facto nie ma mikrolotów...
Limit rzeczywiście jest. Natomiast co do tego de facto to pewnie można dyskutować, bo fakty są takie że mikolotami handlować jednak można:) Ponieważ nie pisał Pan wcześniej o tym wymogu dotyczącym liczby zleceń poleciłem BossaFX. Zdecyduje Pan sam.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

W BRE mikrolotami moga grać tylko te osoby, które zdążyły załozyć konto mini. Dla nowych graczy nie ma takiej mozliwości. MM to według mnie przeżytek choć każdy wybiera to co mu odpowiada. Zwrócę jeszcze uwagę, że Noble Markets ma ofertę STP gdzie mozna grać minimalną wielkoscią 0,05 lota. Pozdrawiam.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

Go4X spełnia wszystkie warunki.
Panie Zadora, czy byłoby wielkim problem zwiększenie limitu na micro np. do 20 czy 30 sztuk? :)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

mzyska pisze:czy byłoby wielkim problem zwiększenie limitu na micro np. do 20 czy 30 sztuk?
Skala problemu (obsługi małych zleceń) zwiększa się potencjalnie 2 lub 3-krotnie - to jest aż tak proste:)
Natomiast czy taka zmiana pozostanie bez wpływu na jakość usług to trudniejszy do oszacowania temat. Zobaczymy - zmian w przyszłości nie możemy wykluczyć.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

mzyska pisze:Go4X spełnia wszystkie warunki.
Podobno nawet nie mają limitu ilości zleceń. Jednak jest to broker MM, więc gdy zaczniesz sporo zarabiać będziesz zmuszony przejść z konta wirtualnego na konto na prawdziwym ryku. Niestety ich konto na realnym rynku ma już pozycje od 0,1 lota.
mzyska pisze: Panie Zadora, czy byłoby wielkim problem zwiększenie limitu na micro np. do 20 czy 30 sztuk? :)
Daj spokój! Minimalny akceptowalny limit to 500 pozycji!

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

kaktus3000 pisze:
mzyska pisze:Go4X spełnia wszystkie warunki.
Podobno nawet nie mają limitu ilości zleceń. Jednak jest to broker MM, więc gdy zaczniesz sporo zarabiać będziesz zmuszony przejść z konta wirtualnego na konto na prawdziwym ryku. Niestety ich konto na realnym rynku ma już pozycje od 0,1 lota.

mzyska pisze: Panie Zadora, czy byłoby wielkim problem zwiększenie limitu na micro np. do 20 czy 30 sztuk? :)
Daj spokój! Minimalny akceptowalny limit to 500 pozycji!
Myślałem że w GO4X są mikroloty, jak tak to lipa.
Jeśli chodzi o limit pozycji w Bossa to wiem że 30 to i tak mało, ale lepsze to niż 10.
W takim razie chyba nie ma nikogo w Polsce bez limitu.

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

GFT UK przez EFIXPOLSKA - tam brak limitu zleceń przy mikrolotach
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

mzyska pisze: Myślałem że w GO4X są mikroloty, jak tak to lipa.
Jeśli chodzi o limit pozycji w Bossa to wiem że 30 to i tak mało, ale lepsze to niż 10.
W takim razie chyba nie ma nikogo w Polsce bez limitu.
No są mikroloty w GO4X i jeśli grasz kapitałem +- 1000zł to pewnie możesz sobie przez jakiś czas u nich zarabiać, jednak gdy Twój kapitał przekroczy 100k PLN i nadal będziesz sporo zarabiał to pewnie zostaniesz poproszony o przejście na ich platformę TMS MT4 gdzie są już miniloty oraz zlecenia trafiają na realny rynek. GO4X to broker MM, więc jest to tylko symulacja realnego rynku.

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

kaktus3000 pisze:
No są mikroloty w GO4X i jeśli grasz kapitałem +- 1000zł to pewnie możesz sobie przez jakiś czas u nich zarabiać, jednak gdy Twój kapitał przekroczy 100k PLN i nadal będziesz sporo zarabiał to pewnie zostaniesz poproszony o przejście na ich platformę TMS MT4 gdzie są już miniloty oraz zlecenia trafiają na realny rynek. GO4X to broker MM, więc jest to tylko symulacja realnego rynku.
A to o to chodzi, a jak nie będziesz chciał przejść na tą drugą platformę to co wtedy?
To kogo polecasz z mikrolotami? Admiral wydaje się w miarę dobry, ale wątku o nich nie czytałem.

ODPOWIEDZ