BOSSAFX
Re: BOSSAFX
Czy ktoś ma ten sam problem?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
-
- Gaduła
Dzień dobry,
Pytanie odnośnie Equity CFD: W którym miejscu mogę je podejrzeć ? W MT4 po wybraniu opcji wszystkie symbole nie mam takiej zakładki. To sprawa wersji MT4 (509) ? Włączenie za pomocą strony bossy, czy po prostu czegoś nie widzę ?
Pozdrawiam.
Pytanie odnośnie Equity CFD: W którym miejscu mogę je podejrzeć ? W MT4 po wybraniu opcji wszystkie symbole nie mam takiej zakładki. To sprawa wersji MT4 (509) ? Włączenie za pomocą strony bossy, czy po prostu czegoś nie widzę ?
Pozdrawiam.
-
- Pasjonat
Ja mam kasperskiego i u mnie cisza.cytrynek pisze:Czy ktoś ma ten sam problem?
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
Dzień dobry wszystkim,
U mnie działa norton i również wszystko (na razie) jest ok.
U mnie działa norton i również wszystko (na razie) jest ok.
Jeśli taka decyzja zapadnie, wtedy oczywiście ją ogłoszę (nie wcześniejMaciejWLKP pisze:Czy jest szansa w najbliższej przyszłości obniżyć spread na parach: eur/usd, gbp/usd, usd/jpn, eur/jpn?

Instrumenty te dostępne są tylko na platformach rzeczywistych. Transakcje są przekazywane bezpośrednio do arkusza zleceń na GPW, co jest jednym z powodów dla których nie ma dla nich demo.David_Plavko pisze:Pytanie odnośnie Equity CFD: W którym miejscu mogę je podejrzeć ?
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Chciałem się zapytać dlaczego - ale właściwie wiem jaką odpowiedź przeczytam. To zapytam kiedy doprowadzicie do sytuacji kiedy notowania takich par jak Eurpln czy usdpln będą przynajmniej przybliżone do tego co pakazują wykresy pozostałej części brokerów jak FXpro, czy nawet Xtrade. Różnica jaką teraz widzę w notowaniach to ok. 50 pipsów.
- forexpolska
- Pasjonat
Ciekawe ile jeszcze musi upłynąć krwi pieniężnej zanim KNF weźmie się za rynek FOREX i zakaże reklam oraz wprowadzi jakieś ograniczenia i standardy. Według mnie to na rynek powinni wpuszczać tylko takich klientów, którzy przejdą "SZKOLENIE" i zdają egzamin, a nie przejdą pseudo szkolenie i dawaj kase aby szybciej się jej pozbył.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy
kosinho,forexpolska,ja widzę dwa realne rozwiązania problemu.
1-Powstanie CME w Europie,transakcje będzie rozliczał Bank Centralny UK,wszystkie dane i ceny są przezroczyste jest jedna książka,a NAJWAŻNIEJSZE dla mnie jest że stopy S/L zostają jako zlecenia rynkowe, kiedy cena jest osiagnieta.
2-http://www.lmax.com/interbank.
Musi to być oczywiście uzupełnione o Bazyle 3
To rozwiązuje wszystkie Wasze problemy ,// moje też//
Pozdrawiam
1-Powstanie CME w Europie,transakcje będzie rozliczał Bank Centralny UK,wszystkie dane i ceny są przezroczyste jest jedna książka,a NAJWAŻNIEJSZE dla mnie jest że stopy S/L zostają jako zlecenia rynkowe, kiedy cena jest osiagnieta.
2-http://www.lmax.com/interbank.
Musi to być oczywiście uzupełnione o Bazyle 3
To rozwiązuje wszystkie Wasze problemy ,// moje też//
Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Przyznam że nie obserwuję akurat wymienionych brokerów, ale w 50-pipsową różnicę nie wierzę, bo nasz spread obecnie wynosi 35-40 pipsów - widać w załączniku. Renomowana krajowa konkurencja, szczególnie "ECN" kwotuje obecnie bardzo podobnie - różnice do kilku pipsów (zarówno na naszą korzyść jak i niekorzyść - zależy gdzie spojrzeć).kosinho pisze:Różnica jaką teraz widzę w notowaniach to ok. 50 pipsów.
@forexpolska - Trochę Pan niesprawiedliwy - mam wrażenie że KNF już od pewnego czasu "wziął się" za rynek forex... Mała próbka:
http://www.knf.gov.pl/o_nas/komunikaty/ ... forex.html
http://www.knf.gov.pl/o_nas/komunikaty/ ... _2013.html
http://www.knf.gov.pl/Images/instrument ... -29721.pdf
http://www.knf.gov.pl/Images/stanowisko ... -35192.pdf
Oczywiście wczytując się w to szczegółowo można mieć różne opinie na temat tego czy to sugestie obiektywnie słuszne czy troszkę pisane pod pewne założone z góry tezy, ale tego że nic nie robią zarzucić na pewno nie można. Co do egzaminów, zakazu reklam, państwowych szkoleń z tego jak obywatel powinien wydawać i inwestować swoje pieniądze oraz wszelkich podobnych rozwiązań, to mam wrażenie że wszystko jest w rękach wyborców. Zakaz reklam OFE już prawie mamy, także ścieżka jest przecierana. Oby to tylko pomogło naszym emeryturom a później także innym dziedzinom naszego finansowego życia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Panie Zadora: przyznam szczerze, że zawsze jestem pełen podziwu dla Pana dyplomatycznych zdolności. Mam nadzieję, że wynagradzają tam Pana dobrze w tej Bossie, bo gdyby nie Pan, to by tu pewnie pogorzelisko zostało
Forexpolska: Chyba się trochę zagalopowałeś. Chciałbym móc powiedzieć, że czasy, kiedy państwo myślało za obywateli się już skończyły. Jednak nie, odejść nie mogą. Skończyło się klapą, bo to nie zadziałało, ale sami obywatele nie chcą tej wygodnej możliwości odpuścić. Jak człowiek nie pomyśli i się wpakuje w maliny, to zaraz krzyczy "gdzie było państwo, jak mnie oskubali?", ale potem pierwszego... czy 10-go... płacz że 1/3 z kwitka wypłaty przepada. I się jęczenie zaczyna, że podatki wysokie. Trzeba się na coś zdecydować. Podobnie z Bossą. Albo gramy u Bossy, albo szukamy innych rozwiązań. Płacz i zgrzytanie zębów to metoda dla tych, którzy tylko czekają aż ktoś za nich pomyśli - np. państwo.

Forexpolska: Chyba się trochę zagalopowałeś. Chciałbym móc powiedzieć, że czasy, kiedy państwo myślało za obywateli się już skończyły. Jednak nie, odejść nie mogą. Skończyło się klapą, bo to nie zadziałało, ale sami obywatele nie chcą tej wygodnej możliwości odpuścić. Jak człowiek nie pomyśli i się wpakuje w maliny, to zaraz krzyczy "gdzie było państwo, jak mnie oskubali?", ale potem pierwszego... czy 10-go... płacz że 1/3 z kwitka wypłaty przepada. I się jęczenie zaczyna, że podatki wysokie. Trzeba się na coś zdecydować. Podobnie z Bossą. Albo gramy u Bossy, albo szukamy innych rozwiązań. Płacz i zgrzytanie zębów to metoda dla tych, którzy tylko czekają aż ktoś za nich pomyśli - np. państwo.