BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Re: BOSSAFX

Post autor: s_zadora »

Dziękuję za wyrazy uznania, choć nie jestem pewien czy to akurat zdolności dyplomatyczne w ruch poszły... Ja najzwyczajniej zalogowałem się na kilka platform i porównałem ze sobą niewielkie wartości liczbowe. To tylko pragmatyczna ciekawość, której życzę wszystkim Państwu. Na dyplomację chyba zdecydowanie za mało.
A Bossę lubię nie tylko ze względu na to że mnie wynagradzają - szerszy temat, niekoniecznie na to forum. W każdym razie za godziny nocne w których czasem piszę, niestety nie płacą (przynajmniej mi:)
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Baton »

Znajdę gdzieś porównanie polskich brokerów (BRE, BOS, Alior, XTB, i jeszcze jacyś chyba są). Postanowiłem otworzyć rachunek u któregoś i zastanawiam się którego brokera wybrać. To co muszę mieć to mikroloty i MT4 na początek...

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: sureshot »

Baton pisze:Znajdę gdzieś porównanie polskich brokerów (BRE, BOS, Alior, XTB, i jeszcze jacyś chyba są). Postanowiłem otworzyć rachunek u któregoś i zastanawiam się którego brokera wybrać. To co muszę mieć to mikroloty i MT4 na początek...
plus500, bedzie dobrym wyborem , byli polecani, a moze i sa nadal ( mam adblocka i nie wiem co aktualnie jest reklamowane), przez specjalistow z forex nawigatora, do tego oferuja bonus, a dzieki dzwigni 1:200 majac jedynie 200zl, mozesz handlowac tak jakbys dysponowal 40.000 zl, przelewu mozesz dokonac w 5 minut, ale trzeba tez uczciwie przyznac, ze ilosc cfdkow na akcje imponujaca zwlascza, ze stanow, bossa moglaby brac przyklad ;)

Baton
Pasjonat
Pasjonat

sureshot pisze:
Baton pisze:Znajdę gdzieś porównanie polskich brokerów (BRE, BOS, Alior, XTB, i jeszcze jacyś chyba są). Postanowiłem otworzyć rachunek u któregoś i zastanawiam się którego brokera wybrać. To co muszę mieć to mikroloty i MT4 na początek...
plus500, bedzie dobrym wyborem , byli polecani, a moze i sa nadal ( mam adblocka i nie wiem co aktualnie jest reklamowane), przez specjalistow z forex nawigatora, do tego oferuja bonus, a dzieki dzwigni 1:200 majac jedynie 200zl, mozesz handlowac tak jakbys dysponowal 40.000 zl, przelewu mozesz dokonac w 5 minut, ale trzeba tez uczciwie przyznac, ze ilosc cfdkow na akcje imponujaca zwlascza, ze stanow, bossa moglaby brac przyklad ;)
Szukam stricte poslkiego brokera, takiego co wyśle pita i takiego do którego można wpaść do siedziby i zrobić awanturę ;) BTW z 200pln to szkoda się wygłupiać i lepiej iść na dobry obiad ;)

hanys
Bywalec
Bywalec

Post autor: hanys »

Mam pytanie do Pana Zadory,
co się wydarzyło na Kursie Eur/Nzd w piątek, jak BOŚ to tłumaczy i co później z tym robi? - od razu uprzedzę - nie miałem tego instrumentu w chwili zjazdu o 5 figur :shock: ale miewam go od czasu do czasu - różne cyrki przez lata widziałem - a i pamiętam aby być uczciwym też chyba podobną sprawę z przed około dwóch lat w Bosiu została załatwiona uczciwie i szybko w stosunku do mnie

proszę o odpowiedź na pytanie na forum
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

Plus500? Serio? :) Platforma jest tragiczna, a na liście ostrzeżeń KNF są chyba od 2 lat...

Co do takiego zestawienia to go nie widziałem ale raczej dużo roboty nie będzie. Zacząłbym jednak od określenia rodzaju brokera, który Cię interesuje, bo wszędzie będzie inna bajka jeśli chodzi o sposób realizacji zleceń (BOS - MM, BRE i Alior - ECN, XTB - MM/STP).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Baton
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:Plus500? Serio? :) Platforma jest tragiczna, a na liście ostrzeżeń KNF są chyba od 2 lat...

Co do takiego zestawienia to go nie widziałem ale raczej dużo roboty nie będzie. Zacząłbym jednak od określenia rodzaju brokera, który Cię interesuje, bo wszędzie będzie inna bajka jeśli chodzi o sposób realizacji zleceń (BOS - MM, BRE i Alior - ECN, XTB - MM/STP).
Mnie się wydaje że nie ma wielkiej różnicy w wielu przypadkach pomiędzy MM i ECN i wszyscy równo kombinują, tylko mają inne 'etykietki'. Wątpię aby taki Aliorowy ECN był znacząco lepszy niż BOS (MM). Teoretycznie największe możliwości do manipulacji daje właśnie platforma MT4 i 'nakładki' na nią, ale jestem już przyzwyczajony i nie chcę się uczyć innego środowiska... Najważniejsze: gram na dużych interwałach i to że mnie broker będzie od czasu do czasu skubał na parę pipsów nie jest dla mnie tragedią, ważniejsze są inne parametry...

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: s_zadora »

Cała ta grupa wątków to jedno wielkie porównanie, ale biorąc pod uwagę Pana wymagania to:
1) Broker polski - warunek spełniają wszyscy
2) MT4 - odpada tylko Alior, reszta spełnia
3) Mikroloty - z tego co wiem to pozostaje tylko BossaFX i BRE. XTB i Alior nie mają a BRE tępi mikroloty wyższymi prowizjami.
Generalnie nie można się dziwić że uniwersalnego porównania w jednym miejscu nie ma, bo każdemu zależy na czymś nieco innym. Raposo na przykład lubi etykiety :) Do tego stopnia że nie zastanawia się specjalnie jak połączyć model ECN z MT4. I ma do tego prawo, tylko inną decyzję podejmie przy wyobrze brokera.
hanys pisze:co się wydarzyło na Kursie Eur/Nzd w piątek, jak BOŚ to tłumaczy i co później z tym robi? - od razu uprzedzę - nie miałem tego instrumentu w chwili zjazdu o 5 figur ale miewam go od czasu do czasu - różne cyrki przez lata widziałem - a i pamiętam aby być uczciwym też chyba podobną sprawę z przed około dwóch lat w Bosiu została załatwiona uczciwie i szybko w stosunku do mnie
Wygląda na badtick - czasem się zdarza i wynika z awarii źródeł danych. A co robimy w takiej sprawie to jak widzę dobrze Pan wie. Przez ostatnie 2 lata nic się w naszym podejściu nie zmieniło (także to że nie przyjmujemy reklamacji przez forum i nie rozpatrujemy ich publicznie).
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: cytrynek »

STP/ECN czy MM?
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

Nie, ja po prostu swoje przeżyłem i mam bardzo złe wspomnienia z większością brokerow MM wiec na ten moment nie widze zadnej przewagi tego modelu rynkowego i nikomu bym go nie polecił ;). A na MT4 świat sie nie kończy...

Pozdrawiam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ