let's scalp ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: let's scalp ;)

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Adrianoforex pisze:25 sekund??????????? A to ci szybka egzekucja, ale chyba tradera. Jarek a próbowałeś u jakiegoś MM? Może dałby ci pograc mniejszym lotem?
Nie znam żadnego szybkiego. Mniejszym lotem też mi się nie za bardzo chce skalpować. ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

JAREK67 pisze:
Adrianoforex pisze:25 sekund??????????? A to ci szybka egzekucja, ale chyba tradera. Jarek a próbowałeś u jakiegoś MM? Może dałby ci pograc mniejszym lotem?
Nie znam żadnego szybkiego. Mniejszym lotem też mi się nie za bardzo chce skalpować. ;)
Czyli trzeba szukać jakiegoś lepszego ECN-a. A próbowałeś u Szwajcarów? Dukascopy?
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

ja jestem ciekawy jednego brokera Admiral ? gram u niego z 4 lata niby OK :roll:
tyle że ja nigdy nie patrzyłem na czas a poślizg 5 pipsów no problem
ciekawe jak bys zapuścil na demo tego sysa ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

JAREK67
Maniak
Maniak

Jones pisze:ja jestem ciekawy jednego brokera Admiral ? gram u niego z 4 lata niby OK :roll:
tyle że ja nigdy nie patrzyłem na czas a poślizg 5 pipsów no problem
ciekawe jak bys zapuścil na demo tego sysa ?
Właśnie ze względu na złośliwość tego brokera w ślizganiu się na wszystkim odpada. I z zamykaniem też się czaić potrafi jak Niemiec w okopie ;)

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Witam Panie Jarek67

Po tym jak napisał Pan, że znów egzekucja zleceń trwała 25 sekund, przyjrzałem się logowi z Pana konta z wczoraj. "W okolicach 17 czasu serwera" znalazłem kilka trejdów, tickety z końcówką 035, 228, 496, 227.

Po kolei, od 035:
Zlecenie oczekujące serwer otrzymał 16:11:45, otwarte 16:11:46. Pozycja oczekująca została aktywowana przez cenę i otworzona o 16:12:02, po 17 sekundach od otwarcia pozycji oczekującej. W tym czasie pozycja oczekująca została zmodyfikowana 22 razy! Zamknięcie zlecenia trwało 1 sekundę.

Zlecenie 228
Zlecenie oczekujące serwer otrzymał 16:36:42, otwarte 16:36:45. Pozycja oczekująca została aktywowana przez cenę i otworzona o 16:36:51, po 6 sekundach od otwarcia pozycji oczekującej. W tym czasie pozycja oczekująca modyfikowana była jedynie raz.

Po otwarciu pozycji właściwej, trwała ona do godziny 16:39:50. Pierwsza modyfikacja otwartej pozycji wystąpiła o 16:37:37, ostatnia modyfikacja o 16:39:09. W tym okresie pozycja otwarta modyfikowana była 14 razy.

Zlecenie 496

Zlecenie oczekujące serwer otrzymał 16:42:27, otwarte 16:42:29. Pozycja oczekująca została aktywowana przez cenę i otworzona o 16:44:46, po 17 sekundach od otwarcia pozycji oczekującej. W tym czasie pozycja oczekująca modyfikowana była 7 razy.

Pozycja otwarta nie miała żadnych modyfikacji.

Zlecenie 227
Zlecenie oczekujące serwer otrzymał 16:45:14, otwarte 16:45:15. Pozycja oczekująca została aktywowana przez cenę i otworzona o 16:45:31, po 16 sekundach od otwarcia pozycji oczekującej. W tym czasie pozycja oczekująca modyfikowana była 7 razy.

Pozycja właściwa zamknięta została o 16:47:06, w międzyczasie tylko 3 modyfikacje, każda wykonana w sekundę.

Oczywiście w każdej chwili mogę wkleić logi z serwera pokazujące faktyczną realizację Pana zleceń. Tłumaczyłem Panu również, dlaczego licznik czasu trwania modyfikacji w Pana EA pokazuje takie dziwne wartości. Otóż - mierzy on czas od pierwszego zlecenia modyfikacji pozycji, aż do momentu, gdy pozycja się zmodyfikuje. Jeśli w tym czasie EA będzie modyfikowało pozycje w sposób błędny (Invalid SL/TP), nie będzie to uwzględnione w Pana liczniku. Co za tym idzie - jeśli zlecenie będzie błędnie modyfikowane kilkanaście razy, Pana EA może pokazać czas realizacji zlecenia nawet i minutę, kiedy to oczywiście nieprawda.

Zdajemy sobie sprawę, że ostatnio Prime miał problemy, również nie kryliśmy tego na forum. Najprawdopodobniej w ten lub następny weekend przenosimy się na własne serwery. Liczymy jednak na chociaż odrobinę obiektywności w ocenie brokera, a nie zwalanie całej winy na nas. Szczególnie, gdy mówimy o systemie takim jak Pana - coś na wzór Million Dollars Pips (EA grające na bardzo ruchliwym rynku), który osiąga piękne wyniki na demo, ale na rachunkach rzeczywistych nigdzie nie zarabia. Dlaczego? Ponieważ został on stworzony głownie do zarobku na sprzedaży :). Sami jesteśmy traderami i dysponujemy EA, które robią setki 100% na rachunkach demo, ale na realu tracą. Jesteśmy jednak tego świadomi, nie zapuszczamy ich na kontach rzeczywistych a następnie nie wylewamy żali na brokera.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

JAREK67
Maniak
Maniak

Pal licho mój licznik. Metodologia pomiaru może nie jest najlepsza.
Problem właściwy jest tu:
Obrazek
photo hosting
Dlaczego odpowiedź serwera przychodzi dopiero po 22 sekundach ?

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Poniżej log z serwera po profesjonalnej obróbce w Paincie :). Zasłonięte Pana IP i nr konta.

Sugerowałem już Panu wcześniej wykupienie VPSa, chociaż na próbę. Dla takich systemów kluczową sprawą jest niski ping oraz brak innych obciążeń dla komputera. Skoro ma Pan ten sam system zapuszczony u kilku brokerów, jednocześnie zaczyna otwierać i zamykać pozycje na kilku platformach - może stąd kłopot?

Co do Pana metodologii liczenia - dla Pana to może pal licho, ale nasi potencjalni klienci czytają w Pana temacie takie rzeczy i wyrabiają sobie potem o nas bezpodstawnie opinię.

Z naszej strony jest to koniec wypowiedzi w Pana temacie, nie będziemy tutaj Panu śmiecić. Jeśli posłucha Pan naszych rad i problem nadal będzie występował, prosimy o kontakt mailowy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

JAREK67
Maniak
Maniak

Dla mnie nie liczy się czas w jakim na Państwa serwerach są obrabiane moje zlecenia, tylko faktyczny czas w jakim są one realizowane z punktu widzenia mojego tradingu. I licznik uwzględniając komunikację między naszymi serwerami również to pokazuje. W tym samym czasie chodzi na mojej maszynie kilka robotów. Wszystkie na kontach demo Armady. Oczywiście tamte konta komunikują się z Waszymi serwerami bez zbędnej zwłoki. Oczywiście nie grają one identycznie jak ten na koncie realnym więc nie widzę tutaj nadmiernej przyczyny w tych opóźnieniach.
Reasumując.
Zmodyfikuję nieco robota, żeby nie był tak "napastliwy" w stosunku do serwerów Armady.
Poczekam na zapowiadane zmiany w infrastrukturze po Waszej stronie i zobaczymy wtedy co dalej.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

JAREK67 pisze:Poczekam na zapowiadane zmiany w infrastrukturze po Waszej stronie i zobaczymy wtedy co dalej.
Ale na co czekać? Odpowiedzieli już na Twoje pytanie.
ArmadaMarkets pisze: Szczególnie, gdy mówimy o systemie takim jak Pana - coś na wzór Million Dollars Pips (EA grające na bardzo ruchliwym rynku), który osiąga piękne wyniki na demo, ale na rachunkach rzeczywistych nigdzie nie zarabia.
Nie będzie zarabiał i kropka, jeśli broker Ci tak mówi to powinieneś mu wierzyć.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

daromanchester pisze: Nie będzie zarabiał i kropka, jeśli broker Ci tak mówi to powinieneś mu wierzyć.
Oj Daro, też już nie przesadzaj :). Każdy kto miał choć trochę bliższe spotkanie z tradingiem automatycznym trafił chociaż raz na robota, który generował miliony na demie, a na realu już była lipa i to z wielu względów.

No i nie ma też co zwalać na brokera skoro nie ma się porównania z innym tylko między demem a realem. Sam Green niejednokrotnie pisał, że to pod każdym względem inna bajka i nie chodzi tu o chciwość danej firmy, bo sam nigdy nie spotkałem się z tym, by broker utrudniał mi życie na nowym koncie rzeczywistym (będąc nowym klientem), nieważne jak fatalny by to broker nie był.

Wychodzi na to, że zbyt duża ilość prób modyfikacji + czasem błędne parametry (invalid xxx) wpływają nie tylko na serwery Armady (czy też Prime'a) ale też na działanie samego automatu. Modyfikacje są w miarę sprawne tylko jest ich czasami zbyt dużo. Zacząłbym od tego. Dodatkowo, niebawem przesiadka na własne serwery + VPS + inny broker i będzie całkowita jasność w temacie.

Nie spróbujesz to się nie dowiesz ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ