let's scalp ;)
Re: let's scalp ;)
Konto real wstaje z kolan ? 

Myślę, że broker po prostu przeczytał wątek, zobaczył, że była tu taka burzliwa dyskusja i zaczął nagle priorytetowo traktować zlecenia Jarka...
A tak bardziej serio... Fajnie, że działa. Dziś nie ma za bardzo danych makro ale dynamika jest w miarę rozsądna i to chyba najlepsze warunki do grania. Nie ma co oczekiwać cudów np. na takich NFP, bo wtedy poślizgi zawsze się zdarzają, większe lub mniejsze.

A tak bardziej serio... Fajnie, że działa. Dziś nie ma za bardzo danych makro ale dynamika jest w miarę rozsądna i to chyba najlepsze warunki do grania. Nie ma co oczekiwać cudów np. na takich NFP, bo wtedy poślizgi zawsze się zdarzają, większe lub mniejsze.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Myślę, że jest w tym ziarnko prawdy.raposo pisze:Myślę, że broker po prostu przeczytał wątek, zobaczył, że była tu taka burzliwa dyskusja i zaczął nagle priorytetowo traktować zlecenia Jarka...![]()

Jeśli mogłoby to działać - na w miarę spokojnym rynku - takim jak dziś to więcej niczego nie oczekuję i nie spodziewam się.
Pozostało przyglądać się i trzymać kciuki żeby się nie było gorzej.
Czas na małe podsumowanie.
Wszystko byłoby super gdyby nie........ poślizgi.
Jeśli chodzi o warunki handlu to naprawdę nie mogę narzekać.
Zlecenia wchodzą szybko i szybko są modyfikowane.
Niestety ten 1-2 pipsy oddane w co drugim trejdzie z tytułu poślizgów ceny sprawiają, że konto nie chce rosnąć.
Na demo oczywiście wszystkie pozycje zamykają się w punkcie SL i różnica jest widoczna gołym okiem.
Do końca tygodnia pewnie jeszcze to pochodzi i jeśli nie będzie poprawy to czas zakończyć test.
Wszystko byłoby super gdyby nie........ poślizgi.

Jeśli chodzi o warunki handlu to naprawdę nie mogę narzekać.
Zlecenia wchodzą szybko i szybko są modyfikowane.
Niestety ten 1-2 pipsy oddane w co drugim trejdzie z tytułu poślizgów ceny sprawiają, że konto nie chce rosnąć.

Na demo oczywiście wszystkie pozycje zamykają się w punkcie SL i różnica jest widoczna gołym okiem.
Do końca tygodnia pewnie jeszcze to pochodzi i jeśli nie będzie poprawy to czas zakończyć test.
-
- Maniak
Szkoda, że te poślizgi tak znacząco odróżniają demo od real. Ja dzisiaj u jednego z broków miałem tez fajny temat. 3 lub 4 pozycje miały byc zamknięte na tym samym TP. Trzy zostały zamknięte a jedna nie. DObrze, że po kilku minutach cena tam wróciła i brok zamknął. 

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Zakończyłem test.
Niestety koncepcja nie zdaje egzaminu w warunkach handlu rzeczywistego.
Pozostawiam demo w stopce, być może powrócę do tego tematu jeśli przyjdą mi do głowy nowe pomysły.
Niestety koncepcja nie zdaje egzaminu w warunkach handlu rzeczywistego.
Pozostawiam demo w stopce, być może powrócę do tego tematu jeśli przyjdą mi do głowy nowe pomysły.

-
- Maniak
Podsumowując to "tylko" poślizgi popsuły wynik? Inne usprawnienia ze strony brokera nie pomogły? Szkoda bo bardzo ładnie wyglądało to na DEMO.
Aż poślizgi.Adrianoforex pisze:Podsumowując to "tylko" poślizgi popsuły wynik? Inne usprawnienia ze strony brokera nie pomogły? Szkoda bo bardzo ładnie wyglądało to na DEMO.

Zlecenia wchodziły gładko, ale zamknięcia zwłaszcza na dynamicznym rynku wypadały o kilka pipsów gorzej niż pokazywał TS.
To wystarczyło żeby robot nie zarabiał.
Jeśli chodzi o warunki handlu to na podstawie - co prawda - tylko tych kilku dni jakie minęły od migracji Armady i mojej na vps w Londynie muszę przyznać, że śmigało wszystko bez zarzutu.
Jak to nie problem to odblokuj historie zawsze to ludzi ciekawi.
-
- Maniak
A jak kosztowo wygląda taki VPS?