let's scalp ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: let's scalp ;)

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Konto real wstaje z kolan ? :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Myślę, że broker po prostu przeczytał wątek, zobaczył, że była tu taka burzliwa dyskusja i zaczął nagle priorytetowo traktować zlecenia Jarka... :twisted:

A tak bardziej serio... Fajnie, że działa. Dziś nie ma za bardzo danych makro ale dynamika jest w miarę rozsądna i to chyba najlepsze warunki do grania. Nie ma co oczekiwać cudów np. na takich NFP, bo wtedy poślizgi zawsze się zdarzają, większe lub mniejsze.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak

raposo pisze:Myślę, że broker po prostu przeczytał wątek, zobaczył, że była tu taka burzliwa dyskusja i zaczął nagle priorytetowo traktować zlecenia Jarka... :twisted:

A tak bardziej serio... Fajnie, że działa. Dziś nie ma za bardzo danych makro ale dynamika jest w miarę rozsądna i to chyba najlepsze warunki do grania. Nie ma co oczekiwać cudów np. na takich NFP, bo wtedy poślizgi zawsze się zdarzają, większe lub mniejsze.
Myślę, że jest w tym ziarnko prawdy. ;)
Jeśli mogłoby to działać - na w miarę spokojnym rynku - takim jak dziś to więcej niczego nie oczekuję i nie spodziewam się.
Pozostało przyglądać się i trzymać kciuki żeby się nie było gorzej.

JAREK67
Maniak
Maniak

Czas na małe podsumowanie.
Wszystko byłoby super gdyby nie........ poślizgi. :(
Jeśli chodzi o warunki handlu to naprawdę nie mogę narzekać.
Zlecenia wchodzą szybko i szybko są modyfikowane.
Niestety ten 1-2 pipsy oddane w co drugim trejdzie z tytułu poślizgów ceny sprawiają, że konto nie chce rosnąć. ;)
Na demo oczywiście wszystkie pozycje zamykają się w punkcie SL i różnica jest widoczna gołym okiem.
Do końca tygodnia pewnie jeszcze to pochodzi i jeśli nie będzie poprawy to czas zakończyć test.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Szkoda, że te poślizgi tak znacząco odróżniają demo od real. Ja dzisiaj u jednego z broków miałem tez fajny temat. 3 lub 4 pozycje miały byc zamknięte na tym samym TP. Trzy zostały zamknięte a jedna nie. DObrze, że po kilku minutach cena tam wróciła i brok zamknął. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Zakończyłem test.
Niestety koncepcja nie zdaje egzaminu w warunkach handlu rzeczywistego.
Pozostawiam demo w stopce, być może powrócę do tego tematu jeśli przyjdą mi do głowy nowe pomysły. ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Podsumowując to "tylko" poślizgi popsuły wynik? Inne usprawnienia ze strony brokera nie pomogły? Szkoda bo bardzo ładnie wyglądało to na DEMO.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Adrianoforex pisze:Podsumowując to "tylko" poślizgi popsuły wynik? Inne usprawnienia ze strony brokera nie pomogły? Szkoda bo bardzo ładnie wyglądało to na DEMO.
Aż poślizgi. ;)
Zlecenia wchodziły gładko, ale zamknięcia zwłaszcza na dynamicznym rynku wypadały o kilka pipsów gorzej niż pokazywał TS.
To wystarczyło żeby robot nie zarabiał.
Jeśli chodzi o warunki handlu to na podstawie - co prawda - tylko tych kilku dni jakie minęły od migracji Armady i mojej na vps w Londynie muszę przyznać, że śmigało wszystko bez zarzutu.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

Jak to nie problem to odblokuj historie zawsze to ludzi ciekawi.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

A jak kosztowo wygląda taki VPS?

ODPOWIEDZ