let's scalp ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: let's scalp ;)

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

raposo pisze:
Nie spróbujesz to się nie dowiesz ;).
I o to chodzi, o to chodzi. ;)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

http://www.slideshare.net/jameswhyte/pr ... -july-2011
:568:

Generalnie gdyby to było wszystko takie proste to wystarczyłoby zostać samemu White Labelem, powyłączać niepotrzebne pluginy i fjuczersy i hulaj dusza robociku...
:mrgreen:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

JAREK67
Maniak
Maniak

Żeby nie było, że tylko narzekam na brokera.
Przepiąłem się na nowe serwery i dodatkowo wykupiłem na próbę vps-a w Londku.
Czasy realizacji -przy spokojnym rynku - są teraz przynajmniej 2-3 krotnie krótsze od najlepszych jakie uzyskiwałem dotychczas.
Właściwie mógłbym powiedzieć, że test zaczyna się od nowa.
:wink:

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Jarek z całym szacunkiem ale poza VPSem nie zmieniło się nic. Dalej jesteś podłączony do TEGO SAMEGO serwera, w takiej samej konfiguracji jak dzień , dwa czy tydzień temu.
I nagle masz 2-3 krotną poprawę. Czyli jak Ci radzili wykupić VPS to mówiłeś że beeeee, a okazało się że to po Twojej stronie była kaszana...

JAREK67
Maniak
Maniak

Cyb pisze:Jarek z całym szacunkiem ale poza VPSem nie zmieniło się nic. Dalej jesteś podłączony do TEGO SAMEGO serwera, w takiej samej konfiguracji jak dzień , dwa czy tydzień temu.
I nagle masz 2-3 krotną poprawę. Czyli jak Ci radzili wykupić VPS to mówiłeś że beeeee, a okazało się że to po Twojej stronie była kaszana...
Cyb, również z całym szacunkiem, ale nigdy nigdzie nie stwierdziłem, że vps w londyńskim DC jest beee.
Wręcz przeciwnie ten wariant rozpatrywałem na samym początku i rozmawiałem o tym z przedstawicielem Armady.
To miał byc kolejny krok w całym teście.
Wszystko się pozmieniało ponieważ w tzw. międzyczasie zaczęły się dziać cuda w warunkach handlowania w Armadzie i o tym już sporo było pisane. Przecież to był totalny paraliż. Zupełnie nienormalna sytuacja, która miejmy nadzieję po czekających nas po niedzieli zmianach prędko się nie powtórzy.
Jeśli chodzi o widoczną po mojej stronie poprawę warunków handlu, to oczywiście należy wiązać ją ze zmianą vps.
Ale czy ping dotychczasowej mojej lokalizacji na poziomie 30 ms można nazywać "kaszaną"? To chyba zbyt wielki komplement dla kaszany.
BTW. Dzięki za zwrócenie uwagi, ze jeszcze nie chodzą nowe serwery. ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

ALe to już robisz jakies transakcje w realu na tym rachunku? Czy tylko włączasz pod dane makro?
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Adrianoforex pisze:ALe to już robisz jakies transakcje w realu na tym rachunku? Czy tylko włączasz pod dane makro?
Robot chodzi/ć ma w założeniu non-stop. Inaczej nie będę sobie zawracał nim głowy.
;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

No to czekam z niecierpliwością na odzwierciedlenie na myfxbook.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Jarek po myfxbook w stopce widać, że na razie nie grasz. Próbujesz gdzie indziej? Wrzuć cos na forum bo taki faj y sklaper na M1 to skarb, szczególnie dla graczy z ADHD

JAREK67
Maniak
Maniak

Adrianoforex pisze:Jarek po myfxbook w stopce widać, że na razie nie grasz. Próbujesz gdzie indziej? Wrzuć cos na forum bo taki faj y sklaper na M1 to skarb, szczególnie dla graczy z ADHD
Jak nie gram, jak gram?
Tylko warunków nie było do grania.
Roboty chodzą 24/7.
Nie ukrywam, że liczę na efekt "nowych okoliczności przyrody", tzn. własne serwery Armady i mój vps w Anglii.
Po dzisiejszym dniu na spokojnym rynku mogę powiedzieć tyle, że real chodzi bardzo dobrze. Właściwie nie było różnicy w stosunku do demo (były 2 zagrania). Czasy są bajecznie krótkie.
Prawdziwy sprawdzian będzie jednak w trakcie dynamicznie zmieniającej się ceny.
Na to czekam ;).

ODPOWIEDZ