I o to chodzi, o to chodzi.raposo pisze:
Nie spróbujesz to się nie dowiesz.
let's scalp ;)
Re: let's scalp ;)
- daromanchester
- Przyjaciel Forum

http://www.slideshare.net/jameswhyte/pr ... -july-2011
Generalnie gdyby to było wszystko takie proste to wystarczyłoby zostać samemu White Labelem, powyłączać niepotrzebne pluginy i fjuczersy i hulaj dusza robociku...

Generalnie gdyby to było wszystko takie proste to wystarczyłoby zostać samemu White Labelem, powyłączać niepotrzebne pluginy i fjuczersy i hulaj dusza robociku...
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Żeby nie było, że tylko narzekam na brokera.
Przepiąłem się na nowe serwery i dodatkowo wykupiłem na próbę vps-a w Londku.
Czasy realizacji -przy spokojnym rynku - są teraz przynajmniej 2-3 krotnie krótsze od najlepszych jakie uzyskiwałem dotychczas.
Właściwie mógłbym powiedzieć, że test zaczyna się od nowa.

Przepiąłem się na nowe serwery i dodatkowo wykupiłem na próbę vps-a w Londku.
Czasy realizacji -przy spokojnym rynku - są teraz przynajmniej 2-3 krotnie krótsze od najlepszych jakie uzyskiwałem dotychczas.
Właściwie mógłbym powiedzieć, że test zaczyna się od nowa.
Jarek z całym szacunkiem ale poza VPSem nie zmieniło się nic. Dalej jesteś podłączony do TEGO SAMEGO serwera, w takiej samej konfiguracji jak dzień , dwa czy tydzień temu.
I nagle masz 2-3 krotną poprawę. Czyli jak Ci radzili wykupić VPS to mówiłeś że beeeee, a okazało się że to po Twojej stronie była kaszana...
I nagle masz 2-3 krotną poprawę. Czyli jak Ci radzili wykupić VPS to mówiłeś że beeeee, a okazało się że to po Twojej stronie była kaszana...
Cyb, również z całym szacunkiem, ale nigdy nigdzie nie stwierdziłem, że vps w londyńskim DC jest beee.Cyb pisze:Jarek z całym szacunkiem ale poza VPSem nie zmieniło się nic. Dalej jesteś podłączony do TEGO SAMEGO serwera, w takiej samej konfiguracji jak dzień , dwa czy tydzień temu.
Wręcz przeciwnie ten wariant rozpatrywałem na samym początku i rozmawiałem o tym z przedstawicielem Armady.
To miał byc kolejny krok w całym teście.
Wszystko się pozmieniało ponieważ w tzw. międzyczasie zaczęły się dziać cuda w warunkach handlowania w Armadzie i o tym już sporo było pisane. Przecież to był totalny paraliż. Zupełnie nienormalna sytuacja, która miejmy nadzieję po czekających nas po niedzieli zmianach prędko się nie powtórzy.
Jeśli chodzi o widoczną po mojej stronie poprawę warunków handlu, to oczywiście należy wiązać ją ze zmianą vps.
Ale czy ping dotychczasowej mojej lokalizacji na poziomie 30 ms można nazywać "kaszaną"? To chyba zbyt wielki komplement dla kaszany.
BTW. Dzięki za zwrócenie uwagi, ze jeszcze nie chodzą nowe serwery.
-
Adrianoforex
- Maniak

ALe to już robisz jakies transakcje w realu na tym rachunku? Czy tylko włączasz pod dane makro?
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Robot chodzi/ć ma w założeniu non-stop. Inaczej nie będę sobie zawracał nim głowy.Adrianoforex pisze:ALe to już robisz jakies transakcje w realu na tym rachunku? Czy tylko włączasz pod dane makro?
-
Adrianoforex
- Maniak

No to czekam z niecierpliwością na odzwierciedlenie na myfxbook.
-
Adrianoforex
- Maniak

Jarek po myfxbook w stopce widać, że na razie nie grasz. Próbujesz gdzie indziej? Wrzuć cos na forum bo taki faj y sklaper na M1 to skarb, szczególnie dla graczy z ADHD
Jak nie gram, jak gram?Adrianoforex pisze:Jarek po myfxbook w stopce widać, że na razie nie grasz. Próbujesz gdzie indziej? Wrzuć cos na forum bo taki faj y sklaper na M1 to skarb, szczególnie dla graczy z ADHD
Tylko warunków nie było do grania.
Roboty chodzą 24/7.
Nie ukrywam, że liczę na efekt "nowych okoliczności przyrody", tzn. własne serwery Armady i mój vps w Anglii.
Po dzisiejszym dniu na spokojnym rynku mogę powiedzieć tyle, że real chodzi bardzo dobrze. Właściwie nie było różnicy w stosunku do demo (były 2 zagrania). Czasy są bajecznie krótkie.
Prawdziwy sprawdzian będzie jednak w trakcie dynamicznie zmieniającej się ceny.
Na to czekam