Witam Panie Jarek67
Po tym jak napisał Pan, że znów egzekucja zleceń trwała 25 sekund, przyjrzałem się logowi z Pana konta z wczoraj. "W okolicach 17 czasu serwera" znalazłem kilka trejdów, tickety z końcówką 035, 228, 496, 227.
Po kolei, od 035:
Zlecenie oczekujące serwer otrzymał 16:11:45, otwarte 16:11:46. Pozycja oczekująca została aktywowana przez cenę i otworzona o 16:12:02, po 17 sekundach od otwarcia pozycji oczekującej. W tym czasie pozycja oczekująca została zmodyfikowana 22 razy! Zamknięcie zlecenia trwało 1 sekundę.
Zlecenie 228
Zlecenie oczekujące serwer otrzymał 16:36:42, otwarte 16:36:45. Pozycja oczekująca została aktywowana przez cenę i otworzona o 16:36:51, po 6 sekundach od otwarcia pozycji oczekującej. W tym czasie pozycja oczekująca modyfikowana była jedynie raz.
Po otwarciu pozycji właściwej, trwała ona do godziny 16:39:50. Pierwsza modyfikacja otwartej pozycji wystąpiła o 16:37:37, ostatnia modyfikacja o 16:39:09. W tym okresie pozycja otwarta modyfikowana była 14 razy.
Zlecenie 496
Zlecenie oczekujące serwer otrzymał 16:42:27, otwarte 16:42:29. Pozycja oczekująca została aktywowana przez cenę i otworzona o 16:44:46, po 17 sekundach od otwarcia pozycji oczekującej. W tym czasie pozycja oczekująca modyfikowana była 7 razy.
Pozycja otwarta nie miała żadnych modyfikacji.
Zlecenie 227
Zlecenie oczekujące serwer otrzymał 16:45:14, otwarte 16:45:15. Pozycja oczekująca została aktywowana przez cenę i otworzona o 16:45:31, po 16 sekundach od otwarcia pozycji oczekującej. W tym czasie pozycja oczekująca modyfikowana była 7 razy.
Pozycja właściwa zamknięta została o 16:47:06, w międzyczasie tylko 3 modyfikacje, każda wykonana w sekundę.
Oczywiście w każdej chwili mogę wkleić logi z serwera pokazujące faktyczną realizację Pana zleceń. Tłumaczyłem Panu również, dlaczego licznik czasu trwania modyfikacji w Pana EA pokazuje takie dziwne wartości. Otóż - mierzy on czas od pierwszego zlecenia modyfikacji pozycji, aż do momentu, gdy pozycja się zmodyfikuje. Jeśli w tym czasie EA będzie modyfikowało pozycje w sposób błędny (Invalid SL/TP), nie będzie to uwzględnione w Pana liczniku. Co za tym idzie - jeśli zlecenie będzie błędnie modyfikowane kilkanaście razy, Pana EA może pokazać czas realizacji zlecenia nawet i minutę, kiedy to oczywiście nieprawda.
Zdajemy sobie sprawę, że ostatnio Prime miał problemy, również nie kryliśmy tego na forum. Najprawdopodobniej w ten lub następny weekend przenosimy się na własne serwery. Liczymy jednak na chociaż odrobinę obiektywności w ocenie brokera, a nie zwalanie całej winy na nas. Szczególnie, gdy mówimy o systemie takim jak Pana - coś na wzór Million Dollars Pips (EA grające na bardzo ruchliwym rynku), który osiąga piękne wyniki na demo, ale na rachunkach rzeczywistych nigdzie nie zarabia. Dlaczego? Ponieważ został on stworzony głownie do zarobku na sprzedaży

. Sami jesteśmy traderami i dysponujemy EA, które robią setki 100% na rachunkach demo, ale na realu tracą. Jesteśmy jednak tego świadomi, nie zapuszczamy ich na kontach rzeczywistych a następnie nie wylewamy żali na brokera.