OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

tak jak napisałem lepiej jeszcze trochę poczekać.
AC zmieniło kolor ale AO jeszcze nie więc ja bym nie ryzykował.
jeśli mogę coś doradzić to zmień kolory na nieco bardziej oczojebne i od razu będzie wszystko widać. np słupek w górę zamiast zgniłej zieleni na lime do tego pogrób słupki i od razu będzie lepiej. W AM jest jedna godzina do tyłu. możesz cały czas mieć włączony "rynek" ale mniejsz sobie żeby nie pokazywał wszystkich par i cen tylko godzinę - nie będzie problemu z rozszyfrowaniem kiedy zaczyna się kolejna świeczka
ech...

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Ok.dzięki za poradę :) Tak zrobię zwłaszcza że muszę wyjść :cry:
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

tak jak przypuszczałem pokazał się sygnał na E/U potwierdzenie H1 i H4
zagram sobie na demo a co mi tam ;)
ech...

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Jag II :P z tego co wiem to chłopaki od ciebie wzięli się za tradeowanie GBP/JPY tylko , bo ta para jak żadna inna przynosi takie trendy że aż ciary przechodzą i z tego co wiem korzystając tylko z samego 4H wchodzicie ok 3-5 razy na miesiąc i łapiecie po 0d 1000 d0 2000 pipsów :) :?: ...ponoć Ozfx na GBP/JPY robi kosmiczne wyniki :?:

możesz coś na ten temat powiedzieć...

pozdrawiam
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Baczniew witaj.Nie czytałem wszystkich twoich postów(trochę tego jest)przyznaję się i nie wiem ,czy zamieszczałeś gdzieś wskaźniki,które są widoczne na twojej platformie na głównym screenie,te pokazujące trend,trend na macd,str i ema i ten trzeci z lewej strony.Jeżeli możesz ,to proszę zamieść je .Pozdrawiam i życzę samych sukcesów na rynku.

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=150
- 25/04 godz.12.47
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

Siemka!

są to wskazniki francuza Ferruxa
ten o ktory Ci chodzi to light chart

polecam takze wskaznik [pokazujacy na tf od 1m az po W1 "trend(w oparciu o ma20 ma 50 ma100 CCI14 MACD ADX14 BULLS )=>multi info+

kody zrodlowe sa "otwarte"

zalanczam tez przeróbke 1szego wskaznika wspomnianego(wyswietla sie po prawej stronie)

jakby jakis wskaznik nie działał(czasami gryzą sie wzajemnie) to pisz bo mam kilka przrobek i sam nie wiem z jakich korzystam:]

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Skills pay the bill's

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

A jak zinterpretować to co widać dzisiaj rano???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Teraz to wyglada calkiem inaczej, ale z rysunku wynika ze AC nie zmienil koloru, wiec nalezalo sie wstrzymac od handlu

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

umika3 pisze:A jak zinterpretować to co widać dzisiaj rano???
gdybyś uzyła jakiegokolwiek dodatkowego filtra chocby w postaci najprostszrj MA np 60 SMA to bys unikneła tego wejscia...od 23 maja USDJPY jest w fazie rosnacej i rysując nawet zwykła linie trendu mozna było zlekceważyć to wejście .. OZfx to nie tylko strategia typu masz i graj od naszej osobistej AT zalezy jak zinterpretowac tą strategie...korzystając tylko i wyłącznie powiem nawet bezmyslnie z OZfx bez odpowiedniego wsparcia w postaci AT mija sie z celem...

:) pozdrawiam

Dodano po 5 minutach:

jesli miałbyn dzis wchodzić to obserwowałbym EUR/USD za niecałe 2 h powinien zostac wygenerowany short (póki co AC jest malejace - czerwone,AO jest co prawda zielone ale ujemne więc może to byc silny sygnał na sell) poparte jest to tym ze mamy od 27 maja spadki...

kobra11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobra11 »

W maju Oz zarobił 2890 pipsów ze skutecznością 84%.
http://www.ozfx.com.au/2008/06/02/2890- ... cess-rate/

ODPOWIEDZ