OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

około 18:30 poszła jakaś rekomendacja, czy wypowiedź z jednego z Banków stąd taka szpila i zahaczony SL. Niestety nie ma mocnych na dane i wypowiedzi i każdy system może wtedy polec.

Wydaje się, że najlepsze sygnały są w nocy lub nad ranem.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

magictrader pisze:Trzeba to sprawdzić grając live, które sygnały są bardziej wiarygodne żeby też wchodząc na drugiej świeczce nie naciąć się na korektę.
to juz sprawdzilem,podobne wyniki ale za to pewniejsze wejscia wchodząc na drugim AO jak drchemik pisze jest o 9 % lepsza skuteczność niz na pierwszym wejściu gdzie wystepuje mozliwosc zmainy kolorku :)

Dodano po 3 minutach:
drops pisze:warto jednak zaznaczyć, ze zarobił "podstawowym" systemem, na TF D1.
Nawiasem mówiąc jest on dużo fajniejszy i mniej stresujący niz Squeeze-More
eeetam widać że nowicjusz jestes,4h jest bardzo zajefajny jak sie przestrzega pewnych zasad... zreszta JaguarII pokazał ile można było wyciagnąć na GBP/JPY- ok 1000 pipsów na samej parze...

Dodano po 3 minutach:
Spłukany pisze:No i system dał ciała i po stopach poleciało

Chyba że ja coś źle zrozumiałem ??

Na godzinę 16.00 był sygnał na S ale około 18 znikł

Więc ten system chyba daje wiele do życzenia
to nie sys dał ciała tylko raczej twoja z całym szacunkiem mała wiedza na temat tego systemu...heh słusznie Yankee zauważył czytać od poczatku a nie wchodzić w połowie watków... :)
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Spłukany
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Spłukany »

magictrader pisze:około 18:30 poszła jakaś rekomendacja, czy wypowiedź z jednego z Banków stąd taka szpila i zahaczony SL. Niestety nie ma mocnych na dane i wypowiedzi i każdy system może wtedy polec.

Wydaje się, że najlepsze sygnały są w nocy lub nad ranem.
No teoretycznie jest to możliwe lecz chyba nie zmienia faktu że mamy wahania co do zmiany trendu na eur/usd :wink:
Bynajmiej to moja skromna opinia :oops: Początkującego :wink:
Który poszukuje czegoś odpowiedniego aby zapełnic konto duża ilością pipsów :D:D:D No i również dla samego siebie :D

Dodano po 15 minutach:
galileo pisze:
magictrader pisze:Trzeba to sprawdzić grając live, które sygnały są bardziej wiarygodne żeby też wchodząc na drugiej świeczce nie naciąć się na korektę.
to juz sprawdzilem,podobne wyniki ale za to pewniejsze wejscia wchodząc na drugim AO jak drchemik pisze jest o 9 % lepsza skuteczność niz na pierwszym wejściu gdzie wystepuje mozliwosc zmainy kolorku :)

Dodano po 3 minutach:
drops pisze:warto jednak zaznaczyć, ze zarobił "podstawowym" systemem, na TF D1.
Nawiasem mówiąc jest on dużo fajniejszy i mniej stresujący niz Squeeze-More
eeetam widać że nowicjusz jestes,4h jest bardzo zajefajny jak sie przestrzega pewnych zasad... zreszta JaguarII pokazał ile można było wyciagnąć na GBP/JPY- ok 1000 pipsów na samej parze...

Dodano po 3 minutach:
Spłukany pisze:No i system dał ciała i po stopach poleciało

Chyba że ja coś źle zrozumiałem ??

Na godzinę 16.00 był sygnał na S ale około 18 znikł

Więc ten system chyba daje wiele do życzenia
to nie sys dał ciała tylko raczej twoja z całym szacunkiem mała wiedza na temat tego systemu...heh słusznie Yankee zauważył czytać od poczatku a nie wchodzić w połowie watków... :)
Wcześniej przyznałem się co do małej znajomości tego systemu :oops:
No i wogóle FX dla mnie narazie to poczatek, a szkoda niestety :wink:

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Spłukany pisze:Zalecane 50 pipsów
Wydaje mi się że większość tutaj stosuje SL 70 pipsów!
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

umika3 pisze:
Na e/u raczej 30p... ale pewnie nie jestem wiekszosc

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

umika3 pisze:
a mi sie wydaje ze wiekszość tego systemu nie rozumie,na palcach jednej reki mozna policzyć kto wchodził w transakcje "na żywo" a tylko tak mozna luknąć jak sie pozycja rozwinie i ewentualnie ją jakość skomentować...

Spłukany
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Spłukany »

galileo pisze:
umika3 pisze:
a mi sie wydaje ze wiekszość tego systemu nie rozumie,na palcach jednej reki mozna policzyć kto wchodził w transakcje "na żywo" a tylko tak mozna luknąć jak sie pozycja rozwinie i ewentualnie ją jakość skomentować...
Wszedłem na żywo na demo :)
Nawet jednego lota sobie zostawiłem bez SL ... dla sportu :wink:
I o 16.00 były warunki do wejścia tak zwane wejście agresywne na S wg. mojej skromnej osoby :oops:

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

Spłukany pisze:A teraz dla odmiany sygnał kupna
4 godziny czekania i nic

Ciekawe ile razy się czeka aż 4 godziny ?? Męczace to to jest z lekka
czasami prosta AT + OZfx moga wyeliminować niepotrzebne wejścia...pięknie sie nam od lini trendu odbiło na swieczce o 16.00...z buy to raczej bym sie wstrzymał...osobiście poczekam jesli stoch osiagnie lokalne wykupinie to wtedy sell,..przeciez stanie z boku i czekanie to tez pozycja ..lepiej wejść mniej razy a pewniej niż więcej i łapać niepotrzebne SL...i nie po raz pierwszy okazuje sie że poniedzialki należą do tych dni "ospałych"
Yankee pisze:Mniejszy TF do wejscia (np m30) by na nie nie pozwolil
albo prosta AT :)

Dodano po 16 minutach:
drops pisze:@kobra11
warto jednak zaznaczyć, ze zarobił "podstawowym" systemem, na TF D1.
Nawiasem mówiąc jest on dużo fajniejszy i mniej stresujący niz Squeeze-More.

Wystarczy tylko raz dziennie sprawdzić sytuacje, otworzyć pozycje, po osiągnięciu pierwszego TP, resztę SLów na BE i spokojnie można zając się robotą czy co kto tam lubi
niestety do takiej zagrywki musimy dysponować wiekszym kapitałem...

spójrzcie na wyniki OZa niby ponad 2000 pipsów po miesiącu..ale po 2 i 3 tygodniu wynik miał -775 co samo w sobie jest juz wymowne,a ze w 4 tyg trafil w trend (w sumie nie było wcale tak trudno trafić nawet najprostszą AT) to juz inna bajka,dla kogoś kto dysponije kapitałem nie wystarczajacym na stosowanie MM w Ozfx daily po tych 3 tygodniach miałby juz niezla obsuwe ze otworzenie kolejnych pozycji na 4 tydzien było by juz ciezko lub prawie niemożliwe...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

jaguarII pisze:niestety do takiej zagrywki musimy dysponować wiekszym kapitałem...

spójrzcie na wyniki OZa niby ponad 2000 pipsów po miesiącu..ale po 2 i 3 tygodniu wynik miał -775 co samo w sobie jest juz wymowne,a ze w 4 tyg trafil w trend (w sumie nie było wcale tak trudno trafić nawet najprostszą AT) to juz inna bajka,dla kogoś kto dysponije kapitałem nie wystarczajacym na stosowanie MM w Ozfx daily po tych 3 tygodniach miałby juz niezla obsuwe ze otworzenie kolejnych pozycji na 4 tydzien było by juz ciezko lub prawie niemożliwe...
zgadzam sie z Tobą.. nie mniej jednak wynik imponujący..ale jego MM i ten jak dla mnie chory SL=500 jest stanowczo nie do zaakceptowania,dlatego daily sobie daruje,ponadto uważam tez ze wchodzenie na wszystkie pary tez nie jest dobrym rozwiazaniem taki misz-masz bo przeciez widze jak otwierał,pozycje na roznych crossach jenowych co poteguje tylko SL!..moim skromnym zdaniem granie na 2 lub 3 parach z innej beczki moze przynies wiecej pozytku niz trzymanie kilku srok za jeden ogon

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

Important Update

Hello Friends,
As of today the daily signals will be an exclusive paid service. The reason to make these changes is to help people who are serious about learning and dedicated to excel in Forex market. In last six months, I've replied to more than 10,500 emails, thousands of posts and PMs across several forums. Now it is time to make this exclusive to people who would like to continue this journey.

On 3rd June at 3PM Pacific Time USA I'll post a PayPal subscription link on ozfx.com.au homepage which will stay there for 2 hours or less. Please note that seats are limited and subscription link will be removed depending on how soon the reserved number is met.

Here is what you will receive:

1. Signals based on proprietary "Oz Special" System and popular Daily System.
2. Fast SMS and Reliable Email notifications of new trades and updates.
3. Coaching for traders who will like to learn more and sharpen their trading skills.
4. Access to private forum.
5. Custom Stop Loss and Profit Taking for each pair traded.
6. Custom Money Management to suit individual needs.
7. Market Commentary with personal view of market movements.
8. First one to know about future services. (Watch out for "OzZo").

You get all the above for only USD 249 per month. Plus, you will have 7days from the joining date to ask for a full refund if you are not happy with the service. No questions asked!

Here is the last month's performance and pip total. If you like to know more details please don't hesitate to ask me and also refer to FaQ.

Lets get started.

OzFx
www.OzFx.com.au
hmm 6. Custom Money Management to suit individual needs.
skusi sie ktoś?

koles stworzyl b.dobre proste systemy(czemu ja na nie nie wpadlem) :o , wiec czemu nie ma dobrze p0omnazac kasy
ale pozostaje kwestia zaufac mu czy nie.....

perspektywa trejdowania na wlasnym koncie i posiadania innego zarzadzanego konta jest kusząca.........cóż

ten kto nie rydzykuje ten nie zarabia....

CZY LECI Z NAMI JAKIS CHETNY OSOBNIK?
Skills pay the bill's

ODPOWIEDZ