OzFX Squeeze-More Strategy
tak jak napisałem lepiej jeszcze trochę poczekać.
AC zmieniło kolor ale AO jeszcze nie więc ja bym nie ryzykował.
jeśli mogę coś doradzić to zmień kolory na nieco bardziej oczojebne i od razu będzie wszystko widać. np słupek w górę zamiast zgniłej zieleni na lime do tego pogrób słupki i od razu będzie lepiej. W AM jest jedna godzina do tyłu. możesz cały czas mieć włączony "rynek" ale mniejsz sobie żeby nie pokazywał wszystkich par i cen tylko godzinę - nie będzie problemu z rozszyfrowaniem kiedy zaczyna się kolejna świeczka
AC zmieniło kolor ale AO jeszcze nie więc ja bym nie ryzykował.
jeśli mogę coś doradzić to zmień kolory na nieco bardziej oczojebne i od razu będzie wszystko widać. np słupek w górę zamiast zgniłej zieleni na lime do tego pogrób słupki i od razu będzie lepiej. W AM jest jedna godzina do tyłu. możesz cały czas mieć włączony "rynek" ale mniejsz sobie żeby nie pokazywał wszystkich par i cen tylko godzinę - nie będzie problemu z rozszyfrowaniem kiedy zaczyna się kolejna świeczka
ech...
Jag II
z tego co wiem to chłopaki od ciebie wzięli się za tradeowanie GBP/JPY tylko , bo ta para jak żadna inna przynosi takie trendy że aż ciary przechodzą i z tego co wiem korzystając tylko z samego 4H wchodzicie ok 3-5 razy na miesiąc i łapiecie po 0d 1000 d0 2000 pipsów
...ponoć Ozfx na GBP/JPY robi kosmiczne wyniki
możesz coś na ten temat powiedzieć...
pozdrawiam

możesz coś na ten temat powiedzieć...
pozdrawiam
Niech Pipsy Będą z Nami !!!
Baczniew witaj.Nie czytałem wszystkich twoich postów(trochę tego jest)przyznaję się i nie wiem ,czy zamieszczałeś gdzieś wskaźniki,które są widoczne na twojej platformie na głównym screenie,te pokazujące trend,trend na macd,str i ema i ten trzeci z lewej strony.Jeżeli możesz ,to proszę zamieść je .Pozdrawiam i życzę samych sukcesów na rynku.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=150
- 25/04 godz.12.47
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=150
- 25/04 godz.12.47
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
Siemka!
są to wskazniki francuza Ferruxa
ten o ktory Ci chodzi to light chart
polecam takze wskaznik [pokazujacy na tf od 1m az po W1 "trend(w oparciu o ma20 ma 50 ma100 CCI14 MACD ADX14 BULLS )=>multi info+
kody zrodlowe sa "otwarte"
zalanczam tez przeróbke 1szego wskaznika wspomnianego(wyswietla sie po prawej stronie)
jakby jakis wskaznik nie działał(czasami gryzą sie wzajemnie) to pisz bo mam kilka przrobek i sam nie wiem z jakich korzystam:]
pozdrawiam
są to wskazniki francuza Ferruxa
ten o ktory Ci chodzi to light chart
polecam takze wskaznik [pokazujacy na tf od 1m az po W1 "trend(w oparciu o ma20 ma 50 ma100 CCI14 MACD ADX14 BULLS )=>multi info+
kody zrodlowe sa "otwarte"
zalanczam tez przeróbke 1szego wskaznika wspomnianego(wyswietla sie po prawej stronie)
jakby jakis wskaznik nie działał(czasami gryzą sie wzajemnie) to pisz bo mam kilka przrobek i sam nie wiem z jakich korzystam:]
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Skills pay the bill's
gdybyś uzyła jakiegokolwiek dodatkowego filtra chocby w postaci najprostszrj MA np 60 SMA to bys unikneła tego wejscia...od 23 maja USDJPY jest w fazie rosnacej i rysując nawet zwykła linie trendu mozna było zlekceważyć to wejście .. OZfx to nie tylko strategia typu masz i graj od naszej osobistej AT zalezy jak zinterpretowac tą strategie...korzystając tylko i wyłącznie powiem nawet bezmyslnie z OZfx bez odpowiedniego wsparcia w postaci AT mija sie z celem...umika3 pisze:A jak zinterpretować to co widać dzisiaj rano???

Dodano po 5 minutach:
jesli miałbyn dzis wchodzić to obserwowałbym EUR/USD za niecałe 2 h powinien zostac wygenerowany short (póki co AC jest malejace - czerwone,AO jest co prawda zielone ale ujemne więc może to byc silny sygnał na sell) poparte jest to tym ze mamy od 27 maja spadki...
W maju Oz zarobił 2890 pipsów ze skutecznością 84%.
http://www.ozfx.com.au/2008/06/02/2890- ... cess-rate/
http://www.ozfx.com.au/2008/06/02/2890- ... cess-rate/