OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

dokłądnie na 15m pojawil sie sygnal na shorta ale poaptrzcie na Oza1h!!

ja kwszystko dobrze pojdzie to bedzie short z sysie Oza a jak nie ...to nie:]
ryzyko owszem jest pewne ale zawsze mozna zamknac zlecenie z kilkunastoma pipsami albo dojsc do wniosku ze w 64 był najlepszy punkt na shorta:]

ee tam jutro zobaczymy:]
///ed2
ktos pisze:umika3 z tą logiką to różnie bywa na fx - nieraz się o tym przekonałem...
owszem wszystko wskazuje na to że szykuje się short ale grając tym systemem złamała byś podstawowe zasady wchodząc teraz w pozycję...
lepiej poczekać trochę i później wejść (i wyjść z mniejszym zyskiem) niż wejść teraz i ewentualnie nie mieć w ogóle zysku...
zasady są po to by je łąmac:] a jakby wejsc po 74 to zysk bylby zawsze:] mniejszy badz wiekszy
Skills pay the bill's

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Sorry mały off topic-Ok.dzięki za poradę ........w ostatnie 2 dni dostałam troszkę w d..........zresztą na własne życzenie i przez własna głupotę /brak sl na + transkcji zamienił się w ogromny -------/.....więc teraz troszkę nie panuję nad nerwami...no cóż wpisowe trzeba zapłacić :cry:
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

umika3 pisze: Tak na logikę po 2 dniowym wzroście należy sie korekta ?!?
Tak jak przedmówca wspomniał, rynek Forex nie musi być logiczny :) i po tym jak tyle rosło wcale nie musi zacząć spadać (owszem istnieje ponad 50% prawdopodobieństwo takiego ruchu, ale nie jest to przymusem).

Raz kiedyś pięknie się przewiozłem na GBP/JPY, teoretycznie po 400 pipsach w ciągu dnia wzrostów powinno spadać, nic bardziej mylnego, poszło jeszcze 300 w górę i od tego czasu zanim podejmę decyzję, aby grać przeciwko aktualnemu trendowi szukam różnych potwierdzeń. Czy to formacji świecowych, linii trendów, wsparć, oporów, Fibo itp. itd.

baczniew
Gaduła
Gaduła

tez wspierałem sie fibo i doszedlem do wniosku bedzie short:]

teraz jest juz 57 wiec wyczekujcie momentu na wejscie w shorta:]

nawet Pan riddle w swoim journalu wywnioskowal z fibo shorta
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 6&start=30

czasami fibo i Oz daja fajne wyniki
Skills pay the bill's

umika3
Gaduła
Gaduła

baczniew pisze:dokłądnie na 15m pojawil sie sygnal na shorta ale poaptrzcie na Oza1h!!
Czyli zanim podejmiecie decyzję sprawdzacie/szukacie potwierdzenia na innych tf???? Sadziłam że Ozfx można zastosować tylko do H4 bo kiedy patrzyłam na H1 sygnał prawie zawsze był błędny?!
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

baczniew pisze:tez wspierałem sie fibo i doszedlem do wniosku bedzie short:]

To fakt na tych poziomach co teraz jest ujek to oscyluje przy bardzo silnych oporach, i prędzej pójdzie w dół niż do góry, ale jeśli przebije to może być całkiem ciekawie :)

baczniew
Gaduła
Gaduła

MrYogi pisze:
baczniew pisze:tez wspierałem sie fibo i doszedlem do wniosku bedzie short:]

To fakt na tych poziomach co teraz jest ujek to oscyluje przy bardzo silnych oporach, i prędzej pójdzie w dół niż do góry, ale jeśli przebije to może być całkiem ciekawie :)
to nie jest system odpal i zapomnij...... trzeba pilnować do momentu potwierdzenia:]
Skills pay the bill's

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

baczniew pisze:
to nie jest system odpal i zapomnij...... trzeba pilnować do momentu potwierdzenia:]
No nie jest, zresztą chyba zawsze trzeba pilnować pozycji, bo inaczej cuda mogą sie dziać, a na takim TF jak działa Oz to dopiero

umika3
Gaduła
Gaduła

Niestety :( 10 minut ważnej rozmowy kosztowalo mnie duuuzo pipsów ale już nigdy, nigdy, nigdy nie zostawię nawet na chwilę pozycji bez stopa!!!! Twoja wygrana Kuguar!!!!!! A moja strata :cry:

Dodano po 2 minutach:

PS.Szacun Kuguar.... czy człowiek naprawde MUSI przyciąć łapki aby w końcu posłuchał rady innych/madrzejszych???

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

według mnie na H1 jest teraz "książkowy" short ;) spełnia chyba wszystkie warunki, na H4 jeszcze daleko do tego ale kto wie co będzie rano ;)
ech...

ODPOWIEDZ