OzFX Squeeze-More Strategy
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
Przez różnice czasowe platform pojawiają się różne sygnały.
u mnie tak to wyglądało i mimo, że być może pojawiłby się jakiś sygnał kupna to przez tworzącą się formację kontynuacji trendu czekałbym na jakieś silniejsze potwierdzenie.
u mnie tak to wyglądało i mimo, że być może pojawiłby się jakiś sygnał kupna to przez tworzącą się formację kontynuacji trendu czekałbym na jakieś silniejsze potwierdzenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No i co z tego... Swieczka to tylko marne zludzenie (ale chyba najlepsze jakie wymyslono) rzeczywistego obrazu rynku. GMT-1 czy GMT+1 to wciaz ten sam rynek i te same dane, a ze swieczki z 2 stref wygladaja inaczej to tylko dowod marnosci tego zludzenia. Zreszta byla o tym dyskusja w poczatkach tego tematu.mario77 pisze:Oz preferuje ODL lub inny z czasem GMT-1
Podobnie jak byla o tym zeby podpierac sie nizszym TF (ja preferuje M30, inni h1). Sygnal, ktory pokazales wygladal ok, ale dobrze jest go skonfrontowac z nizszym TF w celu wiekszej precyzji wejscia/ew unikniecia zlego trejdu. Czyli uwazam ze wszystko dobrze zinterpretowales.
PS Wszystkich poznaniakow zapraszam na pochod, oby w tym roku bylo rownie zajebiscie jak w poprzednim

Start za 1h
- magictrader
- Pasjonat
I przez to różne sygnały na różnych platformach. To tak jakby grać na breakout świeczki H4 z godziny np 0800 czasu GMT -1 i GMT, uzyskamy wtedy różne wyniki bo poziomy wejścia będą różne. Trzeba wtedy zbadać, na którym "czasie" jest lepsza skuteczność. Tutaj zdaje się być najlepsza na platformie z czasem GMT -1.Yankee pisze:No i co z tego... Swieczka to tylko marne zludzenie (ale chyba najlepsze jakie wymyslono) rzeczywistego obrazu rynku. GMT-1 czy GMT+1 to wciaz ten sam rynek i te same dane, a ze swieczki z 2 stref wygladaja inaczej to tylko dowod marnosci tego zludzenia.mario77 pisze:Oz preferuje ODL lub inny z czasem GMT-1
metoda breakout i sqeeze to 2 rozne rzeczy.
Jak dla mnie nie ma najlepszej strefy w przypadku sqeeza. Sam uzywam 2 stref.
GMT-1 i +1. Tutaj wazniejsza rzecza roznicujaca odl moze byc niedzielno/pon start, przez ktory wlasciwie caly poniedzialek wyglada inaczej niz na innych mt4, ale potem to sie wyrownuje
Jak dla mnie nie ma najlepszej strefy w przypadku sqeeza. Sam uzywam 2 stref.
GMT-1 i +1. Tutaj wazniejsza rzecza roznicujaca odl moze byc niedzielno/pon start, przez ktory wlasciwie caly poniedzialek wyglada inaczej niz na innych mt4, ale potem to sie wyrownuje