OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

pytałem o mniejsze interwały bo jakoś nie mam cierpliwości do wykresów H4 - za mało się na nich zmienia ;)
aktualnie wskaźnika AC + AO + Stoch (inaczej ustawiony) + Heiken Ashi + Signal Bars
używam do skalpu na M15 na parach U/J i E/G i na razie działa...
z czego najbardziej pomocne są dla mnie AO i AC
ech...

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

ktos pisze:pytałem o mniejsze interwały bo jakoś nie mam cierpliwości do wykresów H4 - za mało się na nich zmienia ;)
aktualnie wskaźnika AC + AO + Stoch (inaczej ustawiony) + Heiken Ashi + Signal Bars
jeśli działa to w porządku a jakiego MM uzywasz ?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

ktos pisze:pytałem o mniejsze interwały bo jakoś nie mam cierpliwości do wykresów H4 - za mało się na nich zmienia ;)
to już co kto lubi, całkiem wygodnie jest zerknąć na wykresy mniej więcej raz na 4 godziny zamiast siedzieć cały dzień :)

ktos
Gaduła
Gaduła

jaguarII pisze:
jeśli działa to w porządku a jakiego MM uzywasz ?
wchodzę tylko jedną pozycją
na U/J SL =20 do 30 a TP ok 30
na E/G SL =20 TP 20
ale to wszystko zależy też od godziny, np na E/G najlepiej jest ok 6,7 naszego czasu i TP może być większe a wieczorem TP czasami wynosi tylko 10pips. Staram się śledzić pozycję od jej otwarcia do zamknięcia i często przesuwam SL na zero.
trochę ryzykowne to są zagrania i jeszcze testuję to na demo, ale w najbliższym czasie wchodzę tym systemem na real
magictradermoże coś w tym jest, bo przy mojej grze rzeczywiście traci się masę czasu...
ech...

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

jak na razie short na GBP/USD się nie sprawuje, ale za to sygnały na parach z Frankiem były strzałem w 10.

Od poniedziałku potestuję (na demo) wchodzenie przy sygnałach dawanych na wszystkich parach które wybrałem (obecnie wchodziłem jedynie wybiórczo) bo wydaje mi się, że gdyby tak zająć pozycję tam gdzie tylko pojawi się rozsądny sygnał to w ogólnym rozrachunku byłby całkiem przyzwoity plus, bo dzięki korelacji część par się z "hedżuje" i na jednych polecimy na SL, ale za to reszta przyniesie większy profit.

ktos
Gaduła
Gaduła

Postanowiłem spróbować się z tym systemem i poobserwować go na H4 więc co jakiś czas będę rzucał w tym temacie moimi pomysłami a więc może ktoś mnie poprawi ale chyba widzę:
Short na U/J oraz Long na E/U na H4 ? (chociaż U/J na H1 pokazuje shorta od rana i nie wiem czy nie nastąpi wybicie w górę)
ech...

Awatar użytkownika
yac
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yac »

GBP/USD u mnie też zaliczył stopa, na szczęście EUR/GBP i GBP/JPY idą w dobrym kierunku

magictrader - sygnał na parze USD/CHF w frankiem pojawił się dosyć późno (czerwone AO), wchodziłeś jakoś wcześniej na górce na czuja?

i jeszcze jedno mnie zastanawia, jakim cudem i Jaguara o 9:37 pokazała się świeczka 8:00 z platformy ODL, która ma strefe GMT -1? :D

anbarkh
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: anbarkh »

witam,

20 maja przesiadlem sie z Vegasa na Ozfx 4H. System bardzo fajny.
20.05 - 23.05 = 4 dni tradingu. Moj wynik 560 pips.

Czy ktos ma jakies wyniki ze swieczek 1H ?, jak sie sprawuje na 1 H ?

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

yac pisze:i jeszcze jedno mnie zastanawia, jakim cudem i Jaguara o 9:37 pokazała się świeczka 8:00 z platformy ODL, która ma strefe GMT -1?
przecież pisałem że wszedłem dopiero po danych z UK (GDP :D )

Dodano po 1 minutach:

jaguarII pisze:dane raczej nie wyrzadzily krzywdy więc wchodzę po tych danych...

przecież pisze jak byk :D

Awatar użytkownika
drchemik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drchemik »

yac pisze:i jeszcze jedno mnie zastanawia, jakim cudem i Jaguara o 9:37 pokazała się świeczka 8:00 z platformy ODL, która ma strefe GMT -1?
Jesli nie zauwazyles to czas na forum jest przesuniety o jedna godzine, czyli wchodzil o 10:37, a nie o 9:37.

ODPOWIEDZ