Ano nic z tego. Tylko tyle, że przy czasie GMT-1 świeczka h4 tego konkretnego przykładu niebyła jeszcze "ukształtowana", ale dopiero 2 godz. później od GMT+1. Poprostu w pewnych strefach czasowych ze względu na tzw. "godziny szczytu" w handlu, czas GMT-1 może dawać bardziej odpowiednie sygnały.Yankee pisze:No i co z tego... Swieczka to tylko marne zludzenie (ale chyba najlepsze jakie wymyslono) rzeczywistego obrazu rynku. GMT-1 czy GMT+1 to wciaz ten sam rynek i te same dane, a ze swieczki z 2 stref wygladaja inaczej to tylko dowod marnosci tego zludzenia. Zreszta byla o tym dyskusja w poczatkach tego tematu.mario77 pisze:Oz preferuje ODL lub inny z czasem GMT-1
OzFX Squeeze-More Strategy
Czy to już czas na shorta ?????? Po ostatnich dniach jestem trochę skołowana 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, 21:25 przez umika3, łącznie zmieniany 1 raz.
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"
Zaznaczony załącznik nie istnieje!
jestes skołowana i to bardzo:]
//o juz działa jak miło
teraz cena jest w okolicach 50 a było juz 74(w okolicach oporu)wtedy strzelilem shorta :]
teraz trudno mi pwoeidziec jakie bedzie najlepsze wyjscie......moze rano bedzie 70 a moze juz mniej niz 50 trudno pwoeidziec.....
lepiej luknij na cad/jpy teraz
jestes skołowana i to bardzo:]
//o juz działa jak miło
teraz cena jest w okolicach 50 a było juz 74(w okolicach oporu)wtedy strzelilem shorta :]
teraz trudno mi pwoeidziec jakie bedzie najlepsze wyjscie......moze rano bedzie 70 a moze juz mniej niz 50 trudno pwoeidziec.....
lepiej luknij na cad/jpy teraz
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, 21:31 przez baczniew, łącznie zmieniany 2 razy.
Skills pay the bill's
taaa ale ja wpsieram sie innymi "wynalazkami", (nie gram cyzstym Ozem:])
ktore b.czesto pokazują mi najlepsze moemnty wejscia:]
mozesz wierzyc badz nie ale 24p w kieszeni:]
jak cos sie zmieni to zamknę w odpowiednim momencie zeby miec na piwo(albo pcozekam i bedę miec skrzynkę) i poczekam na shorta koeljengo:]
ktore b.czesto pokazują mi najlepsze moemnty wejscia:]
mozesz wierzyc badz nie ale 24p w kieszeni:]
jak cos sie zmieni to zamknę w odpowiednim momencie zeby miec na piwo(albo pcozekam i bedę miec skrzynkę) i poczekam na shorta koeljengo:]
Skills pay the bill's
A co to za wynalazki ???? Nie możesz zdradzić????
Przeciął już 80 i skierował się w dół aMrYogi pisze:Stoch nieprzecioł jeszcze poziomu 80 ( wejście agresywne ), wszytko na odwrót
masz rację więc co?? czekać?? Tak na logikę po 2 dniowym wzroście należy sie korekta ?!?MrYogi pisze:zarówno AO I AC są w kolorze zielonym
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"
umika3 z tą logiką to różnie bywa na fx - nieraz się o tym przekonałem...
owszem wszystko wskazuje na to że szykuje się short ale grając tym systemem złamała byś podstawowe zasady wchodząc teraz w pozycję...
lepiej poczekać trochę i później wejść (i wyjść z mniejszym zyskiem) niż wejść teraz i ewentualnie nie mieć w ogóle zysku...
owszem wszystko wskazuje na to że szykuje się short ale grając tym systemem złamała byś podstawowe zasady wchodząc teraz w pozycję...
lepiej poczekać trochę i później wejść (i wyjść z mniejszym zyskiem) niż wejść teraz i ewentualnie nie mieć w ogóle zysku...
ech...