OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

Yankee pisze:
mario77 pisze:Oz preferuje ODL lub inny z czasem GMT-1
No i co z tego... Swieczka to tylko marne zludzenie (ale chyba najlepsze jakie wymyslono) rzeczywistego obrazu rynku. GMT-1 czy GMT+1 to wciaz ten sam rynek i te same dane, a ze swieczki z 2 stref wygladaja inaczej to tylko dowod marnosci tego zludzenia. Zreszta byla o tym dyskusja w poczatkach tego tematu.
Ano nic z tego. Tylko tyle, że przy czasie GMT-1 świeczka h4 tego konkretnego przykładu niebyła jeszcze "ukształtowana", ale dopiero 2 godz. później od GMT+1. Poprostu w pewnych strefach czasowych ze względu na tzw. "godziny szczytu" w handlu, czas GMT-1 może dawać bardziej odpowiednie sygnały.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

kieruj sie lepiej podgladem na 1h i ewentualnie innymi wskaznikami:] ale to jzu zalezy od twojej metody:]

btw niedlugo bedzie short na u/j:]
jeszcze go nei widac ale bedzie:]
mam intulicje? jestem kobietą? NIEEE jestem swietnym trejderem:]

cad/jpy tez łądnie wyglada:]
Skills pay the bill's

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Czy to już czas na shorta ?????? Po ostatnich dniach jestem trochę skołowana :oops:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, 21:25 przez umika3, łącznie zmieniany 1 raz.
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

baczniew
Gaduła
Gaduła

Zaznaczony załącznik nie istnieje!

jestes skołowana i to bardzo:]

//o juz działa jak miło

teraz cena jest w okolicach 50 a było juz 74(w okolicach oporu)wtedy strzelilem shorta :]

teraz trudno mi pwoeidziec jakie bedzie najlepsze wyjscie......moze rano bedzie 70 a moze juz mniej niz 50 trudno pwoeidziec.....

lepiej luknij na cad/jpy teraz
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, 21:31 przez baczniew, łącznie zmieniany 2 razy.
Skills pay the bill's

umika3
Gaduła
Gaduła

A teraz????
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

umika3 pisze:Czy to już czas na shorta ?????? Po ostatnich dniach jestem trochę skołowana :oops:
Nie, to nie czas na shorta, zarówno AO I AC są w kolorze zielonym czyli wzrostowym, Stoch nieprzecioł jeszcze poziomu 80 ( wejście agresywne ), wszytko na odwrót :D

baczniew
Gaduła
Gaduła

taaa ale ja wpsieram sie innymi "wynalazkami", (nie gram cyzstym Ozem:])
ktore b.czesto pokazują mi najlepsze moemnty wejscia:]

mozesz wierzyc badz nie ale 24p w kieszeni:]
jak cos sie zmieni to zamknę w odpowiednim momencie zeby miec na piwo(albo pcozekam i bedę miec skrzynkę) i poczekam na shorta koeljengo:]
Skills pay the bill's

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

przy 74 to też miałem sygnał ale na M15 - gdybym otworzył to przy 50 bym zamknął i już była by skrzynka ;)
ale grając tym systemem na H1 H4 24 pipsy dużo nie daje... sygnał na H1 może być o 22 lub 23 jak dalej wszystko ładnie pójdzie
ech...

umika3
Gaduła
Gaduła

A co to za wynalazki ???? Nie możesz zdradzić????
MrYogi pisze:Stoch nieprzecioł jeszcze poziomu 80 ( wejście agresywne ), wszytko na odwrót
Przeciął już 80 i skierował się w dół a
MrYogi pisze:zarówno AO I AC są w kolorze zielonym
masz rację więc co?? czekać?? Tak na logikę po 2 dniowym wzroście należy sie korekta ?!?

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

umika3 z tą logiką to różnie bywa na fx - nieraz się o tym przekonałem...
owszem wszystko wskazuje na to że szykuje się short ale grając tym systemem złamała byś podstawowe zasady wchodząc teraz w pozycję...
lepiej poczekać trochę i później wejść (i wyjść z mniejszym zyskiem) niż wejść teraz i ewentualnie nie mieć w ogóle zysku...
ech...

ODPOWIEDZ