Popatrz chociażby na scr z wczorajszej sesji na kablu który wkleiłem 2 posty wcześniej. Ja wchodziłem na FBO na otwarciu Londynu, a zostałem wyzerowany z profitu na danch o 10.30. Czyli mój prfit istniał od FBO i zakończył sie na FBO. Wszystko widać na scr.DonForex:-) pisze:DigitalSmoke dlaczego wg Ciebie w miejscu, gdzie występuje FBO jest równocześnie 'powstanie profitu'?
Czy powstanie profitu nie jest związane dopiero z powstaniem BO?
Screen jest trudny bo widać nietypowe zachowanie ceny, ale przewaliłem go na wszystkich TF-ach i twoje wejście nie wygląda mi na FBO ale na pullbacku (zob.M30). To jest ok. Wejście było jak najbardziej profesjonalne ale FBO jest zupełnie gdzie indziej. Z góry przepraszam jak źle coś interpretuję, ale tak mi to wygląda..... Aha. Profit jak zrobi BO to poleci jeszcze w górę. Najlepiej wyjść jak tylko cena zacznie robić pullback. Ostatecznie trzeba wyjść w okolicach BO.....Ja wchodziłem na FBO na otwarciu Londynu, a zostałem wyzerowany z profitu na danch o 10.30. Czyli mój prfit istniał od FBO i zakończył sie na FBO. Wszystko widać na scr.
DigitalSmoke pisze:Ależ jak najbardziej moje wejście było na FBO z H1, chyba już rozumiem dlaczego jest problem z interpretacją scr Thoreza. Przyjżyj się z bliska custom candle H1, a nie widokowi inetrwału H1. Tam były pokoleji 2 FBO na minimach każdej H1.
Edit: acha i prosze cię daruj sobie następnym razem wskazówki gdzie mogłem ustawić SL bo ta szpila na danch równie dobrze mogła być o 20 pip dłuższa.