BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Jedno to dobrze odczytać rynek, dobrze wejść z niskim SL, ale najważniejsze i najtrudniejsze to dobrze wyjść. Przykład z wczoraj, byłem już w sporym proficie ale chciałem wiecej i zostałem z BE i to po sporym poślizgu na danych. :(

Obrazek

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Dzięki za odzew, postaram się w najbliższym czasie prześledzić to co napisaliście i ewentualnie sformułować jakieś pytania. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

DigitalSmoke dlaczego wg Ciebie w miejscu, gdzie występuje FBO jest równocześnie 'powstanie profitu'?
Czy powstanie profitu nie jest związane dopiero z powstaniem BO?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

DonForex:-) pisze:DigitalSmoke dlaczego wg Ciebie w miejscu, gdzie występuje FBO jest równocześnie 'powstanie profitu'?
Czy powstanie profitu nie jest związane dopiero z powstaniem BO?
Popatrz chociażby na scr z wczorajszej sesji na kablu który wkleiłem 2 posty wcześniej. Ja wchodziłem na FBO na otwarciu Londynu, a zostałem wyzerowany z profitu na danch o 10.30. Czyli mój prfit istniał od FBO i zakończył sie na FBO. Wszystko widać na scr.

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

:mrgreen: Szczęśliwy ten, kto czasami nie stawia TP. :wink:

P.S. Miałem Sell Stopy ustawiać do 161.8, ale tu już nie byłem pewny, czy do TP2 doleci... no cóż.

Obrazek

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

DigitalSmoke napisał:
Ja wchodziłem na FBO na otwarciu Londynu, a zostałem wyzerowany z profitu na danch o 10.30. Czyli mój prfit istniał od FBO i zakończył sie na FBO. Wszystko widać na scr.
Screen jest trudny bo widać nietypowe zachowanie ceny, ale przewaliłem go na wszystkich TF-ach i twoje wejście nie wygląda mi na FBO ale na pullbacku (zob.M30). To jest ok. Wejście było jak najbardziej profesjonalne ale FBO jest zupełnie gdzie indziej. Z góry przepraszam jak źle coś interpretuję, ale tak mi to wygląda..... Aha. Profit jak zrobi BO to poleci jeszcze w górę. Najlepiej wyjść jak tylko cena zacznie robić pullback. Ostatecznie trzeba wyjść w okolicach BO.....

Pozdrawaim
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

[GBPUSD.arm,M5]_2013-11-07_15-12-48.png
Ależ jak najbardziej moje wejście było na FBO z H1, chyba już rozumiem dlaczego jest problem z interpretacją scr Thoreza. Przyjżyj się z bliska custom candle H1, a nie widokowi inetrwału H1. Tam były pokoleji 2 FBO na minimach każdej H1.

Edit: acha i prosze cię daruj sobie następnym razem wskazówki gdzie mogłem ustawić SL bo ta szpila na danch równie dobrze mogła być o 20 pip dłuższa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

DigitalSmoke pisze:
[GBPUSD.arm,M5]_2013-11-07_15-12-48.png
Ależ jak najbardziej moje wejście było na FBO z H1, chyba już rozumiem dlaczego jest problem z interpretacją scr Thoreza. Przyjżyj się z bliska custom candle H1, a nie widokowi inetrwału H1. Tam były pokoleji 2 FBO na minimach każdej H1.

Edit: acha i prosze cię daruj sobie następnym razem wskazówki gdzie mogłem ustawić SL bo ta szpila na danch równie dobrze mogła być o 20 pip dłuższa.

Dobra, dobra, nie obrażaj się. Nie ma sprawy. Ja tylko łapie kontekst. Cała kwintesencja rynku to akcja, reakcja, wejscie, ale najwyraźniej zjedli ci profit.... Ups....

Pozdrawiam

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Ral1n to wejście było na realu czy na demo?
Cenka opada

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

O rzesz ty. 3x SL dzisiaj. Nie mogło się to skończyc inaczej, odkąd zacząłem pisac robota słabo się przykładałem. Fart się skończył :wall: Kolejna ciężka lekcja zaliczona..
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

ODPOWIEDZ