BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Kiedyś ktoś pisał na forum abym pokazał jakieś fajny moment wyjścia. Tak przeglądałem teraz wykresy i bardzo super wyglądało to otstatnio na GBP/AUD. Brakowało mi najbardziej w tym wszyskim pofitu czyli jakiegoś BO solidnego do którego byśmy dążyli ale jak nie ma BO to według mnie będzie atak na ostatnie szczyty. Ale zobaczcie jak to pieknie wygląda z H4. Zrobione FBO i potem jak ja to nazywam kolejne FBO z PB z H4 to naprawdę jest dobry moment na wejście.
Minusy ( a może plusy tego zagrania) to czas, tutaj trzeba być cierpliwym. Zobaczcie ile rynek zbierał się i dał różne okazje na wejści. Jeżeli ktoś byłby cierpliwy i czekał na swoje wejście to mógłby spokojnie wchodzić dopiero po BP z H4 co wymaga większego SL i cierpliwości i czekania jak porfit sam rośnie. Zobaczcie od momentu PB z H4 zrobili już jakieś 500 pipsów, a to jest bardzo bardzo dużo. Zobaczcie też dalej rynek daje jeszcze potem jakieś szanse na wejście ale im dalej w las tym gorzej z wejściem, zrobili potem jedną korektę i miminalne FBO po którym można by wchodzić ale im dalej tym ciężej się zdecydować kiedy to zrobić i jaki SL ustawić. Ale przykład wg mnie bardzo ciekawy i godny uwagi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Wczoraj siedziałem trochę w aud/jpy.
Jeżeli ktoś rozumie w miarę to co ja próbuję grać to było to jedno z idealniejszych zachowań rynku. Na górze zrobione BO (profit) na dole zrobione bardzo fajne FBO i dążym do naszego BO. Mi się nie udało na dole wejść i próbowałem się podłączyc później co mi się udało, natomiast brak wiary i cierpliwości spowodował to, że wyszedłem z ręki. Dzisiaj rano raczej spodziewałem się co zobacze no i zobaczyłem że rynek zrobił to co zawsze. Ale jeżeli przyjrzycie się doładnie mojemu zrzutowi to zobaczcie jak tutaj wszystko ładnie idzie i nie ma przypadku żadnego. Naprawdę jest to jedno z idealniejszych zachowań rynku oby takich więcej.

weekend23
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: weekend23 »

Witam wszystkich, mam do WAS pytanie:
1. Co jest dla Was potwierdzenie do wejścia w transakcję ??
2. Czy jest to jakiś układ świec, tzn. momo w strefie czy stosujecie jakiś inny rodzaj potwierdzenia ??

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

weekend23 musisz prześledzić wątek było to już nie raz proszuszane. Ostatnio tak nawet obserwuję rynek i zauważyłem że nie zawsze musza być potwierdzenia super, itd, ważne jak działa rynek jak się zachowuje co w danym miejscu robi, itd.
Ja na zrzucie pokazuję jak wyglądała kontynuacja aud/jpy i ta para ten cały ruch to jest po prostu idealne ruch rynku, zobaczcie jak tutaj wszystkoe pięknie szło aż do górnego BO z D1.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Fajne przykłady czerwinek. Ja tam wszystkie rozumiem, problem w tym że w większości przypadków za późno się zorientuje i nie ma już okazji do wejścia albo się boję bo tak jak napisałeś nim później chcemy dołączyc tym jest trudniej. Myślę że to prawda, a jeśli tak to dlaczego początkującym zaleca się grac z trendem? :D
Co myślisz o usdcad? Wczoraj chciałem brac ale liczyłem że pójdą kilka pipsów wyżej. Zostawiłem oczekujące z nadzieją że wrócą jeszcze.
Obrazek
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

wiesz bfx dzisja się raczej nie skupiam na rynku spojrzałem na kalendarz i zagłowę można się złapać 14:30 16 i 20 waże dane więc trzeba uważac

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Ty zawsze cos mądrego napiszesz :D ja tez spojrzalem na kalendarz ale olalem i 3x sl zaliczylem. :wall: Moze wieczorem cos jeszcze popatrze. Dzieki
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Wieczorem jeszcze FOMOC, chyba dzisiaj sobie trzeba odpuścić, ja też olałem dane i wycięło mnie na edku. :cry:

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Ja tam w kalendarz ekonomiczny nie zaglądam.... ale wiem, że dziś środa-dzień odwrotu (stara mądrość Kerimba):)
No i index dolara Panowie to ważniejsze niż wszelkie dane, ładnie dotarli do strefy popytu, to nie mogło się inaczej skończyć jak umocnieniem dolara....
Ciekawe jak zamkniemy dzień :)

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Ja licze na jazde na edku w gore.
W S tez bylem od rana - nie wywalilo mnie, ale spekalem i zamknalem na bardzo malutkim plusie.

ODPOWIEDZ