OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

jaguarII pisze:dane raczej nie wyrzadzily krzywdy więc wchodzę po tych danych...

po raz pierwszy w historii robie transakcje na OZFX na crossie jenowym o tak duzej zmienności GBP/JPY o 10.30 (ODL of course GMT-1) short sell na 205,50

modelem 4h + 1h zobaczymy czas wreszcie sie sprawdzić na "bestii" :D

SL=85 TP=85 2SL=85 2TP=170

zobaczymy :D
no dobra 1 pozycja zamknięta na +85 pipsów czyli przy 204,65 czekam teraz na 2 pozycje ..w kazdym bądź razie tych +85 nikt mi nie zabierze :D ..debiut na crossie jenowym z GBP udany..

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

jaguarII pisze:jaguarII napisał:
dane raczej nie wyrzadzily krzywdy więc wchodzę po tych danych...

po raz pierwszy w historii robie transakcje na OZFX na crossie jenowym o tak duzej zmienności GBP/JPY o 10.30 (ODL of course GMT-1) short sell na 205,50

modelem 4h + 1h zobaczymy czas wreszcie sie sprawdzić na "bestii"

SL=85 TP=85 2SL=85 2TP=170

zobaczymy
bardzo dobra robota Jaguar :mikolaj: teraz spokojnie mozesz czekac na drugą

swoją droga żałuje że nie wszedłem dzisiaj w tego shorta...

powodzenia :P
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

yac pisze:magictrader - sygnał na parze USD/CHF w frankiem pojawił się dosyć późno (czerwone AO), wchodziłeś jakoś wcześniej na górce na czuja?
Chodziło mi bardziej o GBP/CHF i EUR/CHF, jednak wszedłem tylko w tego shorta na GBP/USD i po stopie :)

Właśnie, a jak to jest u Was? Gdy pojawiają się sygnały na kilku parach na raz to wybieracie "na czuja" parę na której gracie czy obstawiacie kilka par??

Np. dzisiaj tak właśnie wybrałem GBP/USD i SL, gdyby do tego dorzucić inne pary byłoby w ogólnym rozrachunku do przodu, ale się nie skusiłem i trzeba odrabiać pipsy.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

magictrader pisze:
yac pisze:magictrader - sygnał na parze USD/CHF w frankiem pojawił się dosyć późno (czerwone AO), wchodziłeś jakoś wcześniej na górce na czuja?
Chodziło mi bardziej o GBP/CHF i EUR/CHF, jednak wszedłem tylko w tego shorta na GBP/USD i po stopie :)

Właśnie, a jak to jest u Was? Gdy pojawiają się sygnały na kilku parach na raz to wybieracie "na czuja" parę na której gracie czy obstawiacie kilka par??

Np. dzisiaj tak właśnie wybrałem GBP/USD i SL, gdyby do tego dorzucić inne pary byłoby w ogólnym rozrachunku do przodu, ale się nie skusiłem i trzeba odrabiać pipsy.
wszystko zalezy od mojego MM i mojego Account Balance ,jeśli mój risk pozwala mi grać na kilku parach to wchodze w nie bez większego zastanawiania się , jesli risk nie zdoła objąć "tych" wszystkich par to wybieram tylko te z najpewniejszym sygnałem, a wprzypadku kiedy wyjatkowo mamy do czynienia z silnymi i czystymi sygnałami to wybieram tylko parę głowną o małej zmienności...

Dodano po 2 godzinach 14 minutach:

ok zamknąłem druga pozycje przy 204,50 co dało mi z 2 pozycji +100 pipsów w sumie na GBP/JPY dziś + 185 pipsów do przodu,nie czekałem dłużej przed weekendem...po weekendzie kolejne nowe trade pewnie będą więc się nie zastanawiałem...dziś bestia ujarzmiona :D

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Gratulacje Jaguar!

Swoją drogą przeglądając ponownie zasady wejścia na rynek w systemie Squeeze More sami dorobiliśmy sobie teorię wchodzenia gdy AO zmieni kolor po tym jak już AC się przefarbowało.

W oryginale jest gdy AC i AO zmienią kolor jednocześnie przy wykupionym/wyprzedanym Stochu lub gdy kolor zmieni tylko AC.

Chociaż myślę, że taka modyfikacja przy potwierdzeniu na innych interwałach jest dość korzystna bo zwiększa prawdopodobieństwa wskoczenia w silniejszy trend.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

magictrader pisze:Gratulacje Jaguar!

Swoją drogą przeglądając ponownie zasady wejścia na rynek w systemie Squeeze More sami dorobiliśmy sobie teorię wchodzenia gdy AO zmieni kolor po tym jak już AC się przefarbowało.

W oryginale jest gdy AC i AO zmienią kolor jednocześnie przy wykupionym/wyprzedanym Stochu lub gdy kolor zmieni tylko AC.

Chociaż myślę, że taka modyfikacja przy potwierdzeniu na innych interwałach jest dość korzystna bo zwiększa prawdopodobieństwa wskoczenia w silniejszy trend.
dokładnie ... to dobrze ze sie tak dzieje bo oznacza to ze system ewoluuje i rozwija sie w dobrym kierunku,ale oryginał też nie jest zły ,ale my chcemy jak najwiecej przecież wycisnąć z OZa :D

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

ktos mnie prosil kilka dni temu o wskaznik ktory p[okazuje i daje alerta gdy AO i AC dają ten sam kolor......moze komus tez sie przyda(patrz załacznik)[wersja otwarym kodem:]]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Skills pay the bill's

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

ok ze względu na to iz zainteresowałem sie Oz na duzo szybszych parach o bardzo duzej zmienności postanowiłem przeprowadzic backtesty manualne na parze GBP/JPY

backtesty obejmują okres miesiąca licząc od 29.04.2008 do dziś (28.04.2008)

Aby były one jak najbardziej wiarygodne postanowiłem wchodzic tylko na otwarciu drugiego AO pozostałe zasady bez zmian (na pierwszym mozna spokojnie wchodzić ale potrzeba wtedy potwierdzeń na nizszych TF aby zapobiec jednak zmianie koloru AO dla wiarygodności wejść postanowiłem jak wyżej ) p.s. według teorii B.M Williamsa właśnie wejścia na min 2 AO powinny sie odbywać,ale Oz troche to przyspieszył i bardzo dobrze)

zidentyfikowałem 11 wejść...11 trwa do dziś...ze względu na bardzo duza zmienność pary osiągnięcie 100-200 pipsów jest normą więc można pokusić sie o RR>2 w moich backtestach jest prawie 3...
a więc SL=70 pipsów TP=200 pipsów uważam to za max bezpieczny próg co nie oznacza że tak zawsze musi być...czasami są rajdy duzo powyżej 300 pipsów i tu trzeba znaleźć optymalizacje...

pominąłem wejścia tzw kontynuacji trendu ma to miejsce kiedy np dla longa AO otwiera sie na zielona ale ze znakiem dodatnim po serii czerwonych słupków i analogicznie dla shorta... AC i stoch bez zmian...11 wejście nie dotyczy powyższych reguł (wejście na 1 AO zielonym) i nie jest uwzględnione w poniższych wyliczeniach...

a wiec:

1) open short sell 207,26 SL=70 TP=200 TP=205,26 + 200 pipsów
2) open long buy 205,57 SL=70 TP=200 TP=207,57 +200 pipsów
3) open short sell 206,93 SL=70 TP=200 TP=204,93 +200 pipsów
4) open short sell 207,79 SL=70 TP=200 TP=205,79 +200 pipsów
5) open long buy 201,36 SL=70 TP=200 TP= 203,36 +200 pipsów
6) open short sell 202,16 SL=70 TP=200 SL=202,86 -70 pipsów ( tutaj prawdopodobnie mielismy na poczatku czerwone AO ale potem nastapila zamiana na zielone,kontrowersyjna sytuacja zaliczona na naszą niekorzyść ale logika nakazuje tak musleć)
7) open short sell 204,10 SL=70 TP=200 SL=204,80 -70 pipsów (SL na styku :( )
8) open short sell 202,95 SL=70 TP=200 SL= 203,65 -70 pipsów (osobiście nie wszedłbym stoch nie osiągnął wcześniej wartości bliskich 80,ale emocje podpowiedziały inaczej niestety :? )
10) open long buy 202,93 SL=70 TP=200 TP=204,93 +200 pipsów
9) open short sell 205,21 SL=70 TP=200 SL=205,91 -70 pipsów
11) w tej chwili trwa ( AO dodatnie pierwszy słupek zielony,AC i stoch według zasad) open long buy 204,55 - jest to wejście w które obecnie wszedłbym...)

podsumowując założenia ; RR =2,85:1 ,WIN%=60%

zysk miesieczny w pipsach na GBP/JPY = +920 pipsów

tak więc samemu mozna odpowiedzieć czy wynik jest dobry czy nie...dla mnie jest miażdżący !!ale można chyba jeszcze więcej wycisnąć OZ ma potencjał niesamowity...pozdrawiam i zachecam do backtestów...

niżej pokazane wejścia żebyście nie mysleli że z kosmosu są wziete wyniki...

Przy wykorzystaniu 2 pozycji 1) SL=70 TP=100 2) SL=70 TP=200 mamy jeszcze bardziej miażdżacy wynik...wtedy wejście 9) jest na +30 i mamy 1410 pipsów na duzy plus
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2008, 12:37 przez jaguarII, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

jaguarII pisze:11) w tej chwili trwa ( AO dodatnie pierwszy słupek zielony,AC i stoch według zasad) open long buy 204,55 - jest to wejście w które obecnie wszedłbym...)
Jag po prostu wyniki miażdżą świetna dokumentacja,należy ci się baaaardzo duże piwo :564:

to 11 wejście juz ma +200 pipsów :P ..osobiście bym wszedł na drugim słupku AO>0 i też było by +200 rozumiem że grasz jak ja jeśli AO>0 to wchodzimy na longa juz na pierwszym zielonym słupku,jeśli <0 to AO musi mieć dwa słupki zielone na longu...świetny system... :P to dziś mamy już +300 pipsów grajać 2 pozycjami...GREAT TRADE... :P
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

kobra11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobra11 »

Czy to jest dobry sygnał na shorta:
Obrazek

Dodano po 3 minutach:

Teraz chyba jest dobrze bo poprzedni wykres był dla H1, teraz na H4 chyba jest sygnał na shorta:
Obrazek

Dodano po 4 godzinach 54 minutach:

Sygnał buy na ropie:
Obrazek

ODPOWIEDZ