DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2013, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

MasterFx pisze:Ciekawi mnie jedno: kiedy co niektórzy zrozumieją, że wszelkiego rodzaju wskaźniki , strzałeczki, średnie itp itd są tylko i wyłącznie pochodną ceny i to w dodatku opóźnioną pochodną?

Co w konsekwencji prowadzi do tego, że długoterminowo nie macie z tym szans na rynku.
to jest do pomocy by wyszukiwac pozytywne czy negatywne dywerygencje i zalezy jak kto gra i na jaki inter czasowych

a tak to to opory wspraci i kreski - trend

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

MasterFx pisze:@laktor
a z resztą.... nie chce mi sie nic pisać, róbcie jak chcecie :)
chciałeś napisać, zarabiajcie jak się da

Jak kto miał by system zależny od aktywności słońca, faz księzyća, i samopoczucia Macierewicza, a bedzie zarobial, to znaczy się zę się on nadaje :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 19:59 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

entropia

Nieprzeczytany post autor: entropia »

laktor pisze: powiedz mi na jakiej podstawie oceniasz czyjeś doświadczenie panie 8 post.... na podstawie MA czy może kursywy w czcionce?sprawdz 2013 rok, kiedyś dawałem więcej prognoz, żeby zadanie było proste, znajdź JEDNĄ moją prognozę z wykresem publikowaną w DT a która się nie sprawdziła ( a jako skalpera interesuje mnie kierunek ruchu, zasięgu nigdy nie łapie w pełni i się z tym godzę bo gdybym próbował źle by się to skończyło)
Zabawny zwyczaj na tym forum, wydaje się wam, że im więcej postów tym ktoś jest mądrzejszy :)

Bardzo długo siedzę w tym biznesie i potrafię rozpoznać pozera. Gdybyś był pewny swojej wiedzy i doświadczenia to byś tak zażarcie teraz nie bronił siebie. Poza tym Twoje wypowiedzi pokazują, na jakim etapie jesteś jeśli chodzi o trading. Jeszcze duuużo pracy przed Tobą, dobrze, żebyś to wiedział.

To ciekawi mnie, co sądzisz o złocie? W którym kierunku teraz zmierzamy? :)

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

entropia pisze:
laktor pisze: powiedz mi na jakiej podstawie oceniasz czyjeś doświadczenie panie 8 post.... na podstawie MA czy może kursywy w czcionce?sprawdz 2013 rok, kiedyś dawałem więcej prognoz, żeby zadanie było proste, znajdź JEDNĄ moją prognozę z wykresem publikowaną w DT a która się nie sprawdziła ( a jako skalpera interesuje mnie kierunek ruchu, zasięgu nigdy nie łapie w pełni i się z tym godzę bo gdybym próbował źle by się to skończyło)
Zabawny zwyczaj na tym forum, wydaje się wam, że im więcej postów tym ktoś jest mądrzejszy :)

Bardzo długo siedzę w tym biznesie i potrafię rozpoznać pozera. Gdybyś był pewny swojej wiedzy i doświadczenia to byś tak zażarcie teraz nie bronił siebie. Poza tym Twoje wypowiedzi pokazują, na jakim etapie jesteś jeśli chodzi o trading. Jeszcze duuużo pracy przed Tobą, dobrze, żebyś to wiedział.

To ciekawi mnie, co sądzisz o złocie? W którym kierunku teraz zmierzamy? :)

Zabawny zwyczaj że Ci którzy piszą najmniej pozują na najmądrzejszych chociaż nie sprawdzili się nigdy w niczym tutaj publicznie,
jakbyś faktycznie czytał to forum wiedziałbyś żeja właśnie długo nie pisałem przez takich geniuszy co siedzą w biznesie od tak dawna że jedyne co im chce się robić to krytykować innych bez żadnych ale to żadnych pomocy komukolwiek ze strony własnej.
Kończę z Tobą dyskusję, życzę mnóstwa pipsów :564: najlepiej tyle żebyśmy my małe mróweczki nie musieli pracować bo dasz nam 1% ze swojej dniówki i będziemy mogli leżeć do końca swoich dni.

Jak ktoś chce na tym forum móc podyskutować , poszerzyć wiedzę albo samemu porównać prognozy to może to robić i zyskiwać (albo i nie) jak ktoś chce trollować, też może, wielu było wielu przyjdzie i zniknie, kolej rzeczy taka sama jak ruchy cenowe na fx. :564:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

entropia

Nieprzeczytany post autor: entropia »

laktor pisze: Zabawny zwyczaj że Ci którzy piszą najmniej pozują na najmądrzejszych chociaż nie sprawdzili się nigdy w niczym tutaj publicznie,
Ależ ja nie twierdze, że jestem najmądrzejszy. Na tym forum znajdzie się wielu mądrzejszych ode mnie.
laktor pisze: jakbyś faktycznie czytał to forum wiedziałbyś żeja właśnie długo nie pisałem przez takich geniuszy co siedzą w biznesie od tak dawna że jedyne co im chce się robić to krytykować innych bez żadnych ale to żadnych pomocy komukolwiek ze strony własnej.
Czytam je od dawna, co więcej mówiąc nieskromnie mam bardzo dobrą pamięć. I zapamiętałem, że były tu rozsądne osoby, jednak zostały zaatakowane przez różnych użytkowników. Po prostu zamknięty umysł nic nie jest w stanie wchłonąć. Jeżeli poddanie w wątpliwość Twoich wypowiedzi traktujesz jak krytykanctwo, to niestety mnie to wygląda na przewrażliwienie na punkcie własnego ego.
laktor pisze: Jak ktoś chce na tym forum móc podyskutować , poszerzyć wiedzę albo samemu porównać prognozy to może to robić i zyskiwać (albo i nie) jak ktoś chce trollować, też może, wielu było wielu przyjdzie i zniknie, kolej rzeczy taka sama jak ruchy cenowe na fx. :564:
To forum jest opanowane przez grupę amatorów, zgrywających zawodowców. Dlatego też nie rozumiem zdziwienia, że traktuję dyskusję tutaj w kategoriach pogawędki :)

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

entropia pisze:
To forum jest opanowane przez grupę amatorów, zgrywających zawodowców. Dlatego też nie rozumiem zdziwienia, że traktuję dyskusję tutaj w kategoriach pogawędki :)

Ale to było dobre :D

Tak jak piszesz, było nawet w tym roku kilka ciekawych osób tutaj ale, no właśnie - zostały zaszczute, przez pewnych osobników o ktorych wspominasz.

Ale i tak tu lubie zaglądać :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Ciapul pisze:
Nowy123 pisze:wszystko przemawa nad spadkami na kablu
zgadza się, jednak póki co wybronił obszar wsparcia wynikający z lokalnych ekstramów zawierający również linię szyi dużego rgr'a
trzeba się porządnie rozpędzić, żeby potwierdzić dużego rgr'a

https://www.tradingview.com/x/hgsWVOpW/
tak z wybiciem jesli nastapi trzeba poczekaj na 16100

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Jak ktos dużo kosi na fxto by nie siedział na tym forum bo po co by mu było potrzebne.. taka prawda.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

entropia pisze:
laktor pisze: Zabawny zwyczaj że Ci którzy piszą najmniej pozują na najmądrzejszych chociaż nie sprawdzili się nigdy w niczym tutaj publicznie,
Ależ ja nie twierdze, że jestem najmądrzejszy. Na tym forum znajdzie się wielu mądrzejszych ode mnie.
laktor pisze: jakbyś faktycznie czytał to forum wiedziałbyś żeja właśnie długo nie pisałem przez takich geniuszy co siedzą w biznesie od tak dawna że jedyne co im chce się robić to krytykować innych bez żadnych ale to żadnych pomocy komukolwiek ze strony własnej.
Czytam je od dawna, co więcej mówiąc nieskromnie mam bardzo dobrą pamięć. I zapamiętałem, że były tu rozsądne osoby, jednak zostały zaatakowane przez różnych użytkowników. Po prostu zamknięty umysł nic nie jest w stanie wchłonąć. Jeżeli poddanie w wątpliwość Twoich wypowiedzi traktujesz jak krytykanctwo, to niestety mnie to wygląda na przewrażliwienie na punkcie własnego ego.
laktor pisze: Jak ktoś chce na tym forum móc podyskutować , poszerzyć wiedzę albo samemu porównać prognozy to może to robić i zyskiwać (albo i nie) jak ktoś chce trollować, też może, wielu było wielu przyjdzie i zniknie, kolej rzeczy taka sama jak ruchy cenowe na fx. :564:

ODBLOKUJ na moment możliwość wysyłania prywatnych wiadomości bo bardzo chciałem Ci coś przesłać(żaden spam ani flame;p), na Dt dyskusje tej kwestii ze swojej strony zamykam :d

Kabel dalej rośnie...
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

entropia pisze:To forum jest opanowane przez grupę amatorów, zgrywających zawodowców. Dlatego też nie rozumiem zdziwienia, że traktuję dyskusję tutaj w kategoriach pogawędki :)
Powiedz mi zatem przyjacielu, jak zostać profesjonalistą, ile czasu potrzeba zeby zarabiać ze 10% miesiecznie, czyli ponad dziesięć koła, co musze zrobić?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Zablokowany