DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2013, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Post autor: sureshot »

entropia pisze:
To forum jest opanowane przez grupę amatorów, zgrywających zawodowców. Dlatego też nie rozumiem zdziwienia, że traktuję dyskusję tutaj w kategoriach pogawędki :)
a skad takie zalozenie, jakimi danymi dysponujesz, zeby wyciagac takie wnioski, czy to nie jest podobny blad, jaki wytykales komus innemu rano? ;),

entropia

Post autor: entropia »

sureshot pisze: a skad takie zalozenie, jakimi danymi dysponujesz, zeby wyciagac takie wnioski, czy to nie jest podobny blad, jaki wytykales komus innemu rano? ;),
Nie, to nie jest podobny błąd :)

-- Dodano: 28 paź 2013, 20:26 --
BOCZEK pisze: Powiedz mi zatem przyjacielu, jak zostać profesjonalistą, ile czasu potrzeba zeby zarabiać ze 10% miesiecznie, czyli ponad dziesięć koła, co musze zrobić?
Popatrz, co robi 95% uczestników rynku i postępuj inaczej :)

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: yeahman »

krinvest - a widzisz na tym buy z 3780 dalo się zarobić 25 pipsów hmm.. :) nie w kanale ale i tak :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Post autor: BOCZEK »

entropia pisze: Popatrz, co robi 95% uczestników rynku i postępuj inaczej :)
czyli wychodzi na to ze wystarczy nie tracić zeby byś profesjonalistą.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

entropia

Post autor: entropia »

BOCZEK pisze:czyli wychodzi na to ze wystarczy nie tracić zeby byś profesjonalistą.
Wcale nie. Wystarczy tracić bardzo mało i zarabiać bardzo dużo. Większość zna te różne frazesy, wyczytane w książkach ale znać to jedno, a rozumieć to drugie. Nawet najwięksi tracą, ale nigdy nie dopuszczają, żeby była to duża strata. Wy tu operujecie 5%-10% a dla niektórych 1% to już ogromna strata co zapewne może was dziwić. Skąd się biorą duże zyski? Z dużego R:R - to cała tajemnica sukcesu.

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: krinvest »

yeahman pisze:Jak ktos dużo kosi na fxto by nie siedział na tym forum bo po co by mu było potrzebne.. taka prawda.
a jak ktoś kosi mało , to po co mu potrzebne , zeby kosić mniej ? :D

Ja sie kompletnie nie sugeruje tym co chłopaki tu sobie rysują , traktuje to bardziej jako alternatywne myślenie do mojego i patrze na różne punkty widzenia dlatego jak dla mnie niektórzy robią fajna robote czasami. Jak ktoś patrzy na wykresy innych i na podstawie tego ładuje swoją własną kase to raczej lekarz sie kłania,a nie jakiekolwiek rynki. lepiej zdeponować środki i iść do specjalisty , który pokieruje waszym życiem na samodzielne myślenie :D

Już kolejna spina dzisiaj , wszyscy macie jakis poniedziałkowy problem ?? Depozyty pozjadało ? :D czemu jak X , ma problem z Y nie wrzucicie screena ze swoich tradeów , zeby po prostu udowodnić swoje racje. to chyba prościej niż przekomarzanie sie jak dzieciaczki ?? :564:

Weźcie pod uwage to , że podczas 20 waszych postów inni muszę przekopywać sie miedzy nimi :D

yeahman pisze:krinvest - a widzisz na tym buy z 3780 dalo się zarobić 25 pipsów hmm.. :) nie w kanale ale i tak :)
Super , oby tak dalej :564: ja wchodziłem chwile później bo własnie sie bałem tego , ale miałem też juz sprzed 2 godzin jeden wiec to "ups" było tak jakby też do mnie :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Post autor: BOCZEK »

zapomniałeś napisać o mm, mogę mieć system który dobrze wyszukuje dołki, tzn kupować przy dolnej bandzie kanału wzrostowego, też mi wyjdzie duże RR

przykład, jak widać wystarczyło by TU PODKUPIĆ, jak widać RR jest korzystny :p

-- Dodano: pn 28-10-2013, 21:48 --
krinvest pisze:Ja sie kompletnie nie sugeruje tym co chłopaki tu sobie rysują , traktuje to bardziej jako alternatywne myślenie do mojego i patrze na różne punkty widzenia dlatego jak dla mnie niektórzy robią fajna robote czasami. D
Dokładnie, nie mam znajomych ekonomistów bankierów, czy kogoś kto by sie intersował FX, wieć forum to traktuje jako taka baze do wymiany opinie, musze powiedzieć ze spełnia swoją role. Jak bym nie miał z kim pogadać, poczytac innej opinie, to dopiero by była padaczka.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

to tyle zabawy na KAblu by bylo opor zaliczony

teraz 16140 wspracie ponownie :)))

SP500 pomogło

radeknl
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: radeknl »

Kabel sie ruszyl

Awatar użytkownika
Martinez
Gaduła
Gaduła

Post autor: Martinez »

BOCZEK pisze:zapomniałeś napisać o mm, mogę mieć system który dobrze wyszukuje dołki, tzn kupować przy dolnej bandzie kanału wzrostowego, też mi wyjdzie duże RR

przykład, jak widać wystarczyło by TU PODKUPIĆ, jak widać RR jest korzystny :p

-- Dodano: pn 28-10-2013, 21:48 --
krinvest pisze:Ja sie kompletnie nie sugeruje tym co chłopaki tu sobie rysują , traktuje to bardziej jako alternatywne myślenie do mojego i patrze na różne punkty widzenia dlatego jak dla mnie niektórzy robią fajna robote czasami. D
Dokładnie, nie mam znajomych ekonomistów bankierów, czy kogoś kto by sie intersował FX, wieć forum to traktuje jako taka baze do wymiany opinie, musze powiedzieć ze spełnia swoją role. Jak bym nie miał z kim pogadać, poczytac innej opinie, to dopiero by była padaczka.
Boczek a co myślisz o dzisiejszym rajdzie Brenta?Zakładałem odbicie ale nie aż takie. Myślałem że 108$ styknie. Zakładasz dalsze wzrosty? Bo dla mnie to wygląda trochę zbyt optymistycznie jak na początek tygodnia.

Zablokowany