Ciekawi mnie jedno: kiedy co niektórzy zrozumieją, że wszelkiego rodzaju wskaźniki , strzałeczki, średnie itp itd są tylko i wyłącznie pochodną ceny i to w dodatku opóźnioną pochodną?
Co w konsekwencji prowadzi do tego, że długoterminowo nie macie z tym szans na rynku.
DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013
@laktor, jak zdobędziesz trochę doświadczenia, to zobaczysz jak niebezpiecznym narzędziem są wszelkie średnie a szczególnie te "dostrajane". Nie wierz mi na słowo, przekonaj się sam 

problem w tym że jak pokażesz wszystkim łysy wykres świecowy a co gorsza liniowy to 95% ludzi nie będzie miało pojęcia co im pokazujesz.MasterFx pisze:Ciekawi mnie jedno: kiedy co niektórzy zrozumieją, że wszelkiego rodzaju wskaźniki , strzałeczki, średnie itp itd są tylko i wyłącznie pochodną ceny i to w dodatku opóźnioną pochodną?
Co w konsekwencji prowadzi do tego, że długoterminowo nie macie z tym szans na rynku.
A na pochodnych opierają się wszystkie założenia powtarzalności ludzkich zachowań-ruchów na forex,więc dajcie już spokój z tym PA bo tak samo można się na nim przejechać jak na każdym systemie.
Można to wypatrzeć z samego wykresu ale do tego trzeba oka wprawnego latami fx.
-- Dodano: 28 paź 2013, 19:46 --
Mistrzu, ja często oglądam CZYSTY wykres nawet nie świecowy a liniowy żeby podjąć decyzję ale nei wiem w jaki sposób miałbym na nich coś pokazać innym:Pentropia pisze:@laktor, jak zdobędziesz trochę doświadczenia, to zobaczysz jak niebezpiecznym narzędziem są wszelkie średnie a szczególnie te "dostrajane". Nie wierz mi na słowo, przekonaj się sam
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
wsparcie/opór,entropia pisze:Możesz objaśnić, na czym owa perełka polega, bo chyba nie chodzi Ci o przecięcie średnich?
wiedziałem Laktorze wiedziałem, wiedziałem
czyli pejsy zagraly jak zawsze , chcecie korekty ok ale my mamy byc na samej gorze 

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

Dlatego tylko 5% zarabia a reszta ma przechlapane...laktor pisze: problem w tym że jak pokażesz wszystkim łysy wykres świecowy a co gorsza liniowy to 95% ludzi nie będzie miało pojęcia co im pokazujesz.
Co kto lubi, ale w miare zdobywania doświadczenia będziesz wiedział, jak coś pokazać.laktor pisze: Mistrzu, ja często oglądam CZYSTY wykres nawet nie świecowy a liniowy żeby podjąć decyzję ale nei wiem w jaki sposób miałbym na nich coś pokazać innym:P
powiedz mi na jakiej podstawie oceniasz czyjeś doświadczenie panie 8 post.... na podstawie MA czy może kursywy w czcionce?sprawdz 2013 rok, kiedyś dawałem więcej prognoz, żeby zadanie było proste, znajdź JEDNĄ moją prognozę z wykresem publikowaną w DT a która się nie sprawdziła ( a jako skalpera interesuje mnie kierunek ruchu, zasięgu nigdy nie łapie w pełni i się z tym godzę bo gdybym próbował źle by się to skończyło)entropia pisze:Dlatego tylko 5% zarabia a reszta ma przechlapane...laktor pisze: problem w tym że jak pokażesz wszystkim łysy wykres świecowy a co gorsza liniowy to 95% ludzi nie będzie miało pojęcia co im pokazujesz.
Co kto lubi, ale w miare zdobywania doświadczenia będziesz wiedział, jak coś pokazać.laktor pisze: Mistrzu, ja często oglądam CZYSTY wykres nawet nie świecowy a liniowy żeby podjąć decyzję ale nei wiem w jaki sposób miałbym na nich coś pokazać innym:P
Aut viam inveniam aut faciam
@laktor
a z resztą.... nie chce mi sie nic pisać, róbcie jak chcecie
a z resztą.... nie chce mi sie nic pisać, róbcie jak chcecie

na ejku pewnie przewiozą detal na harmonicznej na nowe maksy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- nielegalny
- Stały bywalec
entropia pisze:
ale w miare zdobywania doświadczenia będziesz wiedział, jak coś pokazać.
Można skorzystać z doświadczenia?