DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2013, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Post autor: MasterFx »

Ciekawi mnie jedno: kiedy co niektórzy zrozumieją, że wszelkiego rodzaju wskaźniki , strzałeczki, średnie itp itd są tylko i wyłącznie pochodną ceny i to w dodatku opóźnioną pochodną?

Co w konsekwencji prowadzi do tego, że długoterminowo nie macie z tym szans na rynku.

entropia

Post autor: entropia »

@laktor, jak zdobędziesz trochę doświadczenia, to zobaczysz jak niebezpiecznym narzędziem są wszelkie średnie a szczególnie te "dostrajane". Nie wierz mi na słowo, przekonaj się sam :)

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: laktor »

MasterFx pisze:Ciekawi mnie jedno: kiedy co niektórzy zrozumieją, że wszelkiego rodzaju wskaźniki , strzałeczki, średnie itp itd są tylko i wyłącznie pochodną ceny i to w dodatku opóźnioną pochodną?

Co w konsekwencji prowadzi do tego, że długoterminowo nie macie z tym szans na rynku.
problem w tym że jak pokażesz wszystkim łysy wykres świecowy a co gorsza liniowy to 95% ludzi nie będzie miało pojęcia co im pokazujesz.
A na pochodnych opierają się wszystkie założenia powtarzalności ludzkich zachowań-ruchów na forex,więc dajcie już spokój z tym PA bo tak samo można się na nim przejechać jak na każdym systemie.
Można to wypatrzeć z samego wykresu ale do tego trzeba oka wprawnego latami fx.

-- Dodano: 28 paź 2013, 19:46 --
entropia pisze:@laktor, jak zdobędziesz trochę doświadczenia, to zobaczysz jak niebezpiecznym narzędziem są wszelkie średnie a szczególnie te "dostrajane". Nie wierz mi na słowo, przekonaj się sam :)
Mistrzu, ja często oglądam CZYSTY wykres nawet nie świecowy a liniowy żeby podjąć decyzję ale nei wiem w jaki sposób miałbym na nich coś pokazać innym:P
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Bemowo1 »

entropia pisze:Możesz objaśnić, na czym owa perełka polega, bo chyba nie chodzi Ci o przecięcie średnich? :)
wsparcie/opór,

wiedziałem Laktorze wiedziałem, wiedziałem

crok.
Maniak
Maniak

Post autor: crok. »

czyli pejsy zagraly jak zawsze , chcecie korekty ok ale my mamy byc na samej gorze :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

entropia

Post autor: entropia »

laktor pisze: problem w tym że jak pokażesz wszystkim łysy wykres świecowy a co gorsza liniowy to 95% ludzi nie będzie miało pojęcia co im pokazujesz.
Dlatego tylko 5% zarabia a reszta ma przechlapane...
laktor pisze: Mistrzu, ja często oglądam CZYSTY wykres nawet nie świecowy a liniowy żeby podjąć decyzję ale nei wiem w jaki sposób miałbym na nich coś pokazać innym:P
Co kto lubi, ale w miare zdobywania doświadczenia będziesz wiedział, jak coś pokazać.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: laktor »

entropia pisze:
laktor pisze: problem w tym że jak pokażesz wszystkim łysy wykres świecowy a co gorsza liniowy to 95% ludzi nie będzie miało pojęcia co im pokazujesz.
Dlatego tylko 5% zarabia a reszta ma przechlapane...
laktor pisze: Mistrzu, ja często oglądam CZYSTY wykres nawet nie świecowy a liniowy żeby podjąć decyzję ale nei wiem w jaki sposób miałbym na nich coś pokazać innym:P
Co kto lubi, ale w miare zdobywania doświadczenia będziesz wiedział, jak coś pokazać.
powiedz mi na jakiej podstawie oceniasz czyjeś doświadczenie panie 8 post.... na podstawie MA czy może kursywy w czcionce?sprawdz 2013 rok, kiedyś dawałem więcej prognoz, żeby zadanie było proste, znajdź JEDNĄ moją prognozę z wykresem publikowaną w DT a która się nie sprawdziła ( a jako skalpera interesuje mnie kierunek ruchu, zasięgu nigdy nie łapie w pełni i się z tym godzę bo gdybym próbował źle by się to skończyło)
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MasterFx »

@laktor
a z resztą.... nie chce mi sie nic pisać, róbcie jak chcecie :)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Bemowo1 »

na ejku pewnie przewiozą detal na harmonicznej na nowe maksy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: nielegalny »

entropia pisze:

ale w miare zdobywania doświadczenia będziesz wiedział, jak coś pokazać.

Można skorzystać z doświadczenia?

Zablokowany