Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79
-
- Maniak
Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.
Wielu z nas zagrało. Ale zasady to zasady. odstepstwo grozi MC
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Gra z zasadami rownież czasami prowadzi do MC 
My tu gadu gadu a Wuza ma juz naprawdę ciężki orzech do zgryzienia.

-
- Maniak
\Ink. pisze:Gra z zasadami rownież czasami prowadzi do MC
Dlatego SL musi być. Wolę mentalny od tego, którego widzi broker.

Mentalny czy oficjalny to nie ma najmniejszego znaczenia, pozatym ze mając oficjalny mozna zwalić niepowodzenie na złego brokera
Sa przykłady na tym forum, sam mam takie przykłady ze nawet mentalnym SL mozna wyjść tuż przed zawrotka nawet co do pipsa, tylko na kogo zwalić wtedy winę ? 

-
- Maniak
Ink. pisze:Mentalny czy oficjalny to nie ma najmniejszego znaczenia, pozatym ze mając oficjalny mozna zwalić niepowodzenie na złego brokeraSa przykłady na tym forum, sam mam takie przykłady ze nawet mentalnym SL mozna wyjść tuż przed zawrotka nawet co do pipsa, tylko na kogo zwalić wtedy winę ?
Mnie to zawsze śmieszyło kiedy większość inwestorów winę za swoją porażkę zrzucało na brokera. Najmodniejsze było swego czasu obarczanie brokera MM ale i ECN się dostawało. Pewnie, że są wżród nich wałkarze. Ale tak zawsze było. Wśród nas, starych koników tez byli. Rolki, wałki, ślizgawki. Różne numery robili. Ale w końcowym rezultacie wypadali z rynku. Liczył się obrót a ten największy robiłem z kościołem i opozycją. Wymieniali bardzo duze ilości dolarów i marek. I zawsze dawało im sie najlepsze warunki. Nigdy nie próbowali oszukiwać a i w słusznej sprawie działali.
Witam. Dzisiejsze PMI z eurostrefy nie zachwyciły. Więc może czas na lekką korektę. Popołudniowe dane z USA mogą zaważyć na najbiższe dni.
A tak dla jasności o MC w grze zgodnie z zasadami nie chodziło mi o manipulacje ze strony brokera tylko o zasady do dInk. pisze:Gra z zasadami rownież czasami prowadzi do MC![]()

Najłatwiej to widać na podstawie EA, określamy czyste zasady od których nie ma odstępstw i znalezienie zarabiające lub jego zaprogramowanie jest mega ciężkie
-
- Maniak
Cała nadzieja w godz. 14.30 i publikacji szeregu istotnych danych w USA. Jak to nie wypali to EDEK będzie zmierzał nieubłagalnie w kierunku 1,40000 1,42000
Tak też możnaOn może napisać ze rynkiem zajmuje sie od 50 lat i obraca takimi kwotami ze z banknotów robi tapetę chyba nie chcesz powiedzieć ze taka wypowiedz na forum jest wyłozeniem kart XD

Logika pierwsza klasa... Mogę umieścić to zdanie w stopce?Skoro moja odpowiedz jest bez sensu to tym bardziej twoje pytanie i porównanie jest bez sensu
@Kimkolwiek
Zupełnie inny poziom środków, i praktycznie brak dźwigni z mojej strony. Przy A tak czysto hipotetycznie, gdyby na forum pisał Tudor Jones, którego średnia stopa zwrotu od 1987 r. to 19% rocznie i zwracał autorowi uwagę na te same rzeczy co inni, to tez pisałbyś, że autor na szczęście nie stosuje się do rozsądnych wskazań innych inwestorów?Jakby wuza stosowal sie do twoich zalecen to podobnie jak ty robilby dwucyfrowa stope zwrotu rocznie, na szczescie nie stosuje sie i dzieki temu robi trzycyfrowa stope zwrotu mimo zdarzajacych sie obsow kapitalu
Też nazywałbyś to biadoleniem? Założę się, że też by padły stwierdzenia w stylu: "krytykujących jest zawsze wielu"
Z wielkim szacunkiem, ale nie bardzo mieści mi się w głowie zawodowy handel przy takich zejściach.
@Cajto, bardzo dobry post. Od siebie dodam, że nieodmiennie od lat fascynuje mnie fakt, że niezależnie ile mówiłoby się o grze z trendem, ludzie i tak szukają okazji by zrobić zupełnie na odwrót. Nawet jeśli uważają się za analityków technicznych. Na Boga, ludzie gotowi są płacić dziewięciocyfrowe sumy za obraz dawno zmarłego malarza, a nie mieliby płacić kilka centów za euro więcej niż dotychczas? Im dłużej wuza gra przeciwko rynkowi tym większych problemów może się spodziewać. Mam przeciwną pozycję do niego i całkiem nieźle się z tym czuję, ponieważ pozycja przynosi zysk, ale wuza chyba się zablokował emocjonalnie i wciąż chyba liczy na zejście poniżej 1.37, co nie jest zbyt prawdopodobne.
Adrianoforex: na dodatek niezależnie od dobrych chęci można zostać pomówionym o złą wolę i krytykę. Widocznie taka jest specyfika tego forum. Masz rację, Wuza łamie swoje zasady i zachowuje się w tej chwili nierozsądnie. Już prawie tydzień utrzymuje w portfelu dotkliwą stratę w wysokości 50 tysięcy złotych i ani myśli o ucięciu jej, choć rynek ciągle porusza się przeciwko niemu. Gdyby taka strata przydarzyła się mu na początku to nastroje na forum byłyby zupełnie inne. Technikę wejścia i wyjścia ma dobrą, ale słabo kontroluje ryzyko i nie trzyma się zasad. W rezultacie każdy błąd staje się bardzo kosztowny i wysyła w kosmos całe tygodnie zyskownego handlu.
Asperger mam świetny pomysł, załóż proszę dziennik lub wątek w dziale strategii i pokaż nam jak należycie powinno sie trejdowac, nikt nie bezie od ciebie wymagał abyś zdradzał wszystkie szczegóły ale chętnie zobaczył bym pogląd na rynek tak profesjonalnego gracza jak ty