Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Szwajcar "może" wzrośnie. Sporo gdybania u ciebie. I tylko nie pisz, że mam mało postów. :D :D :D Może spadnie, może wzrośnie. Prawda jest taka, że od momentu zajęcia pozycji przez WUze bardzo wiele zmieniło się na wykresach,we wszystkich timeframe. Czasami się uda a czasami się nie uda. Jeśli WUZA robi to wszystko zgodnie z planem to OK. Ale czasem patrzy po prostu na zdeaktualizowany już wykres moim zdaniem. Nie ma tutaj agresji. Poprostu spokojnie wymieniamy poglądy. Ja sugeruję, że daje zbyt odległy SL.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

freakout pisze:moim celem było pokazanie Ci że chyba nie bardzo patrzysz na wykres ;) strefy S/D to nie wszystko, te formacje świecowe które zaznaczyłem na obrazku dawały wyraźny sygnał do tego że edek wystrzeli - kolejnym dobrym sygnałem była chociażby mizerna korekta która była jeszcze słabsza od tej po strzale z 19 września :)

rozumiem Twoje zdenerwowanie bo jak widzę to na chwilę obecną masz $16k niezrealizowanej straty - a to z przypadku raczej nie wynika ;)
Strata nie jest sytuacja komfortową, jest tu jednak kilka ale :)
a) nie bardzo mam sobie coś do zarzucenia z tymi wejściami, poprzednio często tak było ale tutaj wiem że zrobiłbym to samo.
b) przy zamknięciu tutaj i w tej chwili zostaje +45 tyś $ ~ z jednej strony było już + 90, z drugiej 1 kliknięcie inaczej w maju i pewnie nie było by w ogole konta konkursowego )

Nie wyładowuje na Tobie frustracji lub swoich nerwów, nie mam myśli samobójczych przez taką a nie inną stratę, mam podejście do tego co robie takie a nie inne i dobrze mi z tym. Aczkolwiek tak jak mówiłem, nie widzę sensu tej wrzutki z Twojej strony. Wygląda to tylko tak jakbyś chciał się pochwalić i puścić mi pstryczka w nos.. ok masz do tego prawo, miałeś rację tym razem. Ciężko mi ocenić Twój trading bo nie śledzę wątku daytrading aż tak uważnie żeby wyłapać wszystkie Twoje analizy i przemyślenia ale myślę, że jesteś świadomy tego że równie szybko można pokazac xxx przykładów w których taka a nie inna formacja mimo że była oczywista nie zagrała :)
Jak ustrzelisz tp na tej transkacji to szczere gratulacjie, ale tak długo jak "piłka" jest w grze tak długo Twój sl jest tak samo porawdopodobny jak mój tp )

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Adrianoforex pisze:Szwajcar "może" wzrośnie. Sporo gdybania u ciebie. I tylko nie pisz, że mam mało postów. :D :D :D Może spadnie, może wzrośnie. Prawda jest taka, że od momentu zajęcia pozycji przez WUze bardzo wiele zmieniło się na wykresach,we wszystkich timeframe. Czasami się uda a czasami się nie uda. Jeśli WUZA robi to wszystko zgodnie z planem to OK. Ale czasem patrzy po prostu na zdeaktualizowany już wykres moim zdaniem. Nie ma tutaj agresji. Poprostu spokojnie wymieniamy poglądy. Ja sugeruję, że daje zbyt odległy SL.
Może tak a może nie )
Równie dobrze można uznać, że przy mniejszym sl nie rozmawialibyśmy w tej chwili.

Jedyne do czego ja chętnie się przyczepie to mm ) przy lepszym rozłożeniu wejść i wielkości pozycji z każdego wejście niemal można wyjść do przodu, to już jednak kwestia o której pisałem pare razy ) częsty brak cierpliwości.

Nie oceniam tego co piszecie jako ataków, ale z perspektywy czasu każdemu łatwo ocenić że oczywiste były wzrosty do tego i tego poziomu, ale co to zmienia w tej sytuacji ? Kiedyś już o tym pisałem ale dla mnie jedynym zdrowym wyjściem w sytuacji takiej jak ta jest podejście do equity jako balance, tu i teraz zaczyna się ten "trejd" i ważne co teraz z tym wejściem zrobić dalej i jak zagrać tą pozycję.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nie to, że z perspektywy czasu łatwiej ocenić. W tym samym czasie co ty wchodzę i wychodzę z tych samych par walutowych. Procent jaki ugrałeś od początku jasno pokazuje, że masz bardzo duże predyspozycje, aby rynek finansowy wyżywił ciebie i przyszłą rodzinę na lata. Sam w ostatnim poście wspomniałeś o najistotniejszym moim zdaniem elemencie. MM!!! to klucz do pełnego sukcesu. Jak dobrze to policzysz i podzielisz to takich sytuacji nie będzie. No i oczywiście nie staraj się wyprzedzać sygnałów. Lepiej mniej zarobić niż więcej stracić. I nie trzymaj się hasła "może sie uda". W twoim przypadku na prawdę nie warto. Życzę powodzenia.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Witam. Sytuacja niekomfortowa, ale wiecznie rosnąć nie będzie. Rynek mocno wykupiony. Barierą może się okazać 1.38
Byle info może spuścić trochę z tego balona.
Szwajcar ma rację, żeby nie zamykać wszystkiego. Postawić jakiś stop loss na część pozycji wydaje się rozsądnym rozwiązaniem.
Pozdrawiam i trzymam kciuki

Adrianoforex
Maniak
Maniak

FxTag pisze:Witam. Sytuacja niekomfortowa, ale wiecznie rosnąć nie będzie. Rynek mocno wykupiony. Barierą może się okazać 1.38
Szwajcar ma rację, żeby nie zamykać wszystkiego. Postawić jakiś stop loss na część pozycji wydaje się rozsądnym rozwiązaniem.

A jakiego zysku oczekiwałbyś w stosunku do tych pozycji, które nie zostaną zamknięte? A co sądzisz o poziomie 1,40000? Nie będzie przyciągał?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Wuza w dobrą stronę wykonał już 3 z 4 kroków. Bardzo istotne, bo pozwoliły mu zrobić ponadprzeciętną stopę zwrotu na tak trudnym rynku jak FOREX. :D Teraz , jak sam słusznie zauważył praca nad MM i konsekwencją wchodzenia na sygnał generowany przez jego system. Jednak moim zdaniem musi wyeliminować tak odległe SL. Zbyt daleko oddalone robią spustoszenia:

- w zarobionych wcześniej pieniążkach
- w psychice (jesli nie gramy automatem)
- w systemie

A nie daj Boże jeszcze kilka razy niech zawróci tuż po długim SL-u we wcześniej wytypowaną stronę :roll: :roll: :roll: kiedy on już będzie wyautowany. Wtedy będzie "a nie mówiłem". On jest na prawdę blisko kompletnego systemu zarabiającego. Tylko nie podpowiadajcie mu źle. :wink:

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Wuza, nie lubię się wtrącać komuś dom jego tradingu, ale zanim podejmiesz jakieś decyzje spójrz na W1, jak w tamtym roku zakończyło się wybicie rocznych maximów. Historia lubi się powtarzać. Powodzenia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Adrianoforex pisze:
FxTag pisze:Witam. Sytuacja niekomfortowa, ale wiecznie rosnąć nie będzie. Rynek mocno wykupiony. Barierą może się okazać 1.38

A jakiego zysku oczekiwałbyś w stosunku do tych pozycji, które nie zostaną zamknięte? A co sądzisz o poziomie 1,40000? Nie będzie przyciągał?
Czasem nie odpowiadaj bo to pytania retoryczne. :wink:

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

ja jebu, Wuza zrobił ileś tam % od początkowego depo, a tu pojawiają się ludzi nie wiadomo skąd i chcą mu podstawy forexu wykładać.

Jeszcze może mu mentoring zaproponujcie, bo widać, że chłopak sobie nie radzi.

Ogólnie w tym temacie nie piszę, ale staty z ff mam w zakładkach i zawsze z rana zerkam zobaczyć, jak konto puchnie.

ODPOWIEDZ