OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

Yankee pisze:A ja powiem ze sram na wyniki w pipsach bo one nic nie mowia... Ktos ma 1000pipsow ktos ma 100, powiecie ze ten 1. jest duzo lepszy, a mozliwe ze zarobil duzo mniej niz 2. Dla mnie liczy sie wynik w procentowy, jak ktos lubi grac dla pipsow, niech gra, ja gram dla kasy

no cóż ja również sram na wynik w pipsach interesuje mnie :D równiez tylko kasa mogę sobie ustawić 30/60 ale zagram za wieksza ilość lotów niz ten co ustawi np 100/200 i juz jestem do przodu pamietając o minimalizacji straty w % i SL of course i dobrym wejsciu...

Yankee pisze:wystarczy grac ze sztywnym sl=tp=50 osiagnie sie lepszy wynik
przy tym systemie tak i właśnie często taki MM wykorzystuje,ale to nie jest tak że sugeruje sie tylko sztywnym sl=tp=50 przyjetym z oryginału byłbym chyba ostatnim który tak twierdzi,po to mamy narzedzia analityczne abyśmy dopracowywali elastycznie nasze SL i TP do danej pary

Yankee pisze:RR nie tylko NIGDY nie mija sie z celem, ale powinna ZAWSZE
a gdzie ja tak napisałem ?..napisałem ze troche sie mijaja a to robi róznice
Yankee pisze:Wracajac do maksymalizacji SL - nalezy dazyc do minimalizacji sl i maksymalizacji TP, przy zachowaniu jak najwyzszej skutecznosci. Moze to banal, ale od tego trzeba wyjsc
to prawda ale zapomniales dodać że forex to nie posąg stojący w miejscu tylko szybki dynamiczny i przede wszystkim zmienny ruch , który powoduje że tak na prawde ciagle bedziemy minimalizować i maxymalizować i bedziemy jedynie bliscy lub bardzo bliscy tej optymalizacji ale jej nigdy nie osiągniemy...ot taka natura forexu.. :D

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

:P a ja używam sztywnego SL i TP i nie narzekam..z doswiadczenia wiem ze na głownych majorach TP waha sie miedzy 45-85 pipsów od kazdego wejscia na OZFX i ustawiam 50 lub 100 przy pozycjonowaniu transakcji na 2...

do Yankee - krytykujesz metode pozycjonowania i zachwalasz TP=2SL ok zgadzam sie ze trzeba zysk maksymalizować,ale co zrobisz jak postawisz te swoje 50/100 i cena będzie juz na +80 a tobie nagle zechce sie srać (sory za wyrażenia) i po wyjściu z kibla zobaczysz SL... :?: uważam że to jest wtedy głupota nie zabezpieczajac swojego zysku w jakikolwiek sposób,chocby przez pozycjonowanie, a przy takiej skuteczności jaki generuje Ozfx to mozna pozwolic sobie nawet na RR=1:1
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

kto dziś zrobił shorta na EUR/USD i longa na USD/CHf mógł zdobyc przynajmniej +100 pispsów niestety przegapiłem bo miałem wyjazdy rodzinne..ale jak ktos zrobił longa na GBP/JPY i MM według oryginału mógł zrobić grę miesiąca (+50)(+100)(+350 pipsów)=500 pipsów jak do tej pory)) :!: :!: ...na eur usd wejscie na pierwszym AO czerwonym na pozostałych czekać mozna było na drugie AO w tym samym kolorze

OzFx rulez :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2008, 00:56 przez jaguarII, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

...ja tak zagrałem tylko na USDCHF i wyciagnąlem +80 pipsów..co do EURUSD na drugim czerwonym AO tez mozna bylo wejsc jak ktos sie spóźnil...i tez spokojnie +50 pipsów do wziecia..
potwierdzam Ozzi rulez :mikolaj:
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Short na GBP/USD z potwierdzeniem na M30 i H1.

Zobaczymy co z tego wyjdzie...

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

magictrader pisze:Short na GBP/USD z potwierdzeniem na M30 i H1.

Zobaczymy co z tego wyjdzie...
no sygnały dość mocne short moze być skuteczny,czekałem jeszcze na longa na EURUSD ale dane macro połozyły go troche... :D

Dodano po 5 minutach:

spójrzcie na GBP/JPY tam short tez mocno sygnal daje

,pamietac tylko trzeba ze zaraz dane z UK beda rewidowane ( GDP ) co moze miec bardzo duza wymowę

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

cały czas przyglądam się temu systemowi i gratuluję Wam pipsów...
mam tylko pytanie, bo gracie przede wszystkim na H4 a tylko dla potwierdzenia i precyzyjniejszego wejścia używacie H1 i M30 ale czy próbował ktoś grać tym systemem tylko w oparciu o te mniejsze interwały? dawało to jakieś skutki? Albo nie warto z różnych powodów (ilość pipsów, nietrafione wejścia)?
ech...

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

dane raczej nie wyrzadzily krzywdy więc wchodzę po tych danych...

po raz pierwszy w historii robie transakcje na OZFX na crossie jenowym o tak duzej zmienności GBP/JPY o 10.30 (ODL of course GMT-1) short sell na 205,50

modelem 4h + 1h zobaczymy czas wreszcie sie sprawdzić na "bestii" :D

SL=85 TP=85 2SL=85 2TP=170

zobaczymy :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

galileo pisze: do Yankee - krytykujesz metode pozycjonowania i zachwalasz TP=2SL ok zgadzam sie ze trzeba zysk maksymalizować,ale co zrobisz jak postawisz te swoje 50/100 i cena będzie juz na +80 a tobie nagle zechce sie srać (sory za wyrażenia) i po wyjściu z kibla zobaczysz SL... :?: uważam że to jest wtedy głupota nie zabezpieczajac swojego zysku w jakikolwiek sposób,chocby przez pozycjonowanie, a przy takiej skuteczności jaki generuje Ozfx to mozna pozwolic sobie nawet na RR=1:1
Po 1. - postawie swoje 30/60 na g/u i bede 60 cennych pipsow do przodu :D
Po 2. - to byl tylko wstep do MM, do tego dochodzi jeszcze przestawianie na BE przy 1/2tp+ ruchomy sl. Dlatego bedac te +50 i wychodzac za potrzeba na 90% sl bedzie gdzies na +, a na pewno na BE.
Masz absolutna racje- niezabezpieczenie zysku jest glupota i nigdy do tego nie namawialem.
Wg mnie rozmywanie zysku poprzez dzielenie na czesci tez nie jest najmadrzejsze i glownie o to mi chodzilo przy dokonywaniu zmian w mm, co jasno wynika z moich postow.
Glowna przewaga tego co prezentuje jest wbrew pozorom mniejszy sl (rowniez wada) co pozwala na zajecie duzo wiekszej pozycji, co w polaczeniu z calosciowa realizacja tego zysku daje wg mnie bardzo dobre wyniki.
Dokladajac lyzke dziegciu dodam ze to sa testy na sucho i w praktyce tak maly sl moze byc zabojczy, ale w wiekszosci sytuacji wstrzeliwalem sie w ruch ceny tak ze nawet 15p sl powinno dac rade (ale do tego nie namawiam). W praktyce sprawdze to po 9 czerwca, bo sobie obiecalem ze do tego czasu nie wlacze platformy :)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

ktos pisze:cały czas przyglądam się temu systemowi i gratuluję Wam pipsów...
mam tylko pytanie, bo gracie przede wszystkim na H4 a tylko dla potwierdzenia i precyzyjniejszego wejścia używacie H1 i M30 ale czy próbował ktoś grać tym systemem tylko w oparciu o te mniejsze interwały? dawało to jakieś skutki? Albo nie warto z różnych powodów (ilość pipsów, nietrafione wejścia)?
nie wiem jak to wygląda na mniejszych interwałach bo służą mi głownie do podjecia decyzji,dla oryginalnego Oz mniejsze TF oznacza większa ilość fałszywych sygnałów przez wiekszy szum ceny, z tego co wiem niektórzy próbowali i mieli raczej średnie i mniej zadawalające rezultaty,

poza tym budowa AO to nic innego jak srednie ruchome a dokładniej jest to różnica miedzy 5 ostatnimi okresami średnich rychomych a ostanimi 34 okresami zapisanymi jako (H + L) / 2 i pokazana w postaci histogramu

Cena = mediana (HIGH + Low) / 2
AO = SMA (MEDIANA CENY, 5) — SMA (MEDIANA CENY, 34)

natomiast AC to nic innego jak zapis typu
Cena = mediana (HIGH + Low) / 2
AO = SMA (MEDIANA CENY, 5) — SMA (MEDIANA CENY, 34)
AC = AO — SMA (AO, 5)

tak więc na niższych TF może to skutkować znaczna ilościa fałszywych sygnałów...

Dodano po 8 minutach:
Yankee pisze:W praktyce sprawdze to po 9 czerwca, bo sobie obiecalem ze do tego czasu nie wlacze platformy
ja też niebawem przedstawię moje wyniki za MAJ,powiem tylko że system miażdży...pozytywnie oczywiście :D uważam ze dobór odpowiedniego MM powinien być nie sztywny ale elstyczny uwarunkowany ogolną sytuacja Analizy technicznej,jedni wolą pozycjonowanie inni tradycyjny TP>SL min 2 ..jedno jest pewne tzreba dążyc jak najbliżej optymalizacji (maxymalizacji i minimalizacji) zysków i strat

ODPOWIEDZ