Yankee pisze:A ja powiem ze sram na wyniki w pipsach bo one nic nie mowia... Ktos ma 1000pipsow ktos ma 100, powiecie ze ten 1. jest duzo lepszy, a mozliwe ze zarobil duzo mniej niz 2. Dla mnie liczy sie wynik w procentowy, jak ktos lubi grac dla pipsow, niech gra, ja gram dla kasy
no cóż ja również sram na wynik w pipsach interesuje mnie

przy tym systemie tak i właśnie często taki MM wykorzystuje,ale to nie jest tak że sugeruje sie tylko sztywnym sl=tp=50 przyjetym z oryginału byłbym chyba ostatnim który tak twierdzi,po to mamy narzedzia analityczne abyśmy dopracowywali elastycznie nasze SL i TP do danej paryYankee pisze:wystarczy grac ze sztywnym sl=tp=50 osiagnie sie lepszy wynik
a gdzie ja tak napisałem ?..napisałem ze troche sie mijaja a to robi rózniceYankee pisze:RR nie tylko NIGDY nie mija sie z celem, ale powinna ZAWSZE
to prawda ale zapomniales dodać że forex to nie posąg stojący w miejscu tylko szybki dynamiczny i przede wszystkim zmienny ruch , który powoduje że tak na prawde ciagle bedziemy minimalizować i maxymalizować i bedziemy jedynie bliscy lub bardzo bliscy tej optymalizacji ale jej nigdy nie osiągniemy...ot taka natura forexu..Yankee pisze:Wracajac do maksymalizacji SL - nalezy dazyc do minimalizacji sl i maksymalizacji TP, przy zachowaniu jak najwyzszej skutecznosci. Moze to banal, ale od tego trzeba wyjsc