Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Dzień dobry.

Miło widzieć, że znowu jesteś na fali. Ale oszukiwałeś nas mówiąc, że po wrześniowych spadkach musisz odpocząć - wróciłeś do składania zleceń po chyba pięciu dniach (choć na początku tajnie, bo lista transakcji była niewidoczna dla nas, mas) :)

Jestem oczywiście wielce obrażony i wynagrodzić mi to możesz tylko na jeden sposób: zerknij proszę na http://forex-nawigator.biz/forum/wszyst ... ml#p620135 i moją wiadomość z 15:01 oraz dwie (w momencie pisania dwie, może niedługo będą trzy) kolejne - czy dobrze to wszystko rozumiem, czy może całkowicie źle. Z jednej strony wiem, że raposo to mądry gość, z drugiej nie składa mi się to w całość i potrzebuję albo konsultacji, albo trochę czasu na ułożenie sobie tego w głowie (a pewnie i jednego, i drugiego). Tak więc będę wdzięczny, tym bardziej, że nie ma to ścisłego związku z Twoim dziennikiem (chociaż podejrzewam, że się z tym w jakimś aspekcie spotykasz).

Pozdrawiam.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

ładne wejście e.u ja jeszcze jestem w gbp.u trzymam to wszystko do poniedziałku minimum, zagrane z trendem to spokojnie mogą sobie wejścia przeleżeć :D takie to moje zdanie

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Wuza opisałbyś to zagranie na E/U? :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

xspojlerx pisze:Wuza opisałbyś to zagranie na E/U? :)
Które konkretnie wejście ?
Z uwagi na aktualną sytuację w USA staram się raczej grać maksymalnie krótkoterminowo i maksymalnie ograniczać zostawianie pozycji na noc a szczególnie na weekendy

Od dzisiaj przez 2 tyg jestem w Niemczech i możliwe że Francji/Holandii ~ więc pewnie wejść granych będzie mniej ale za to postaram się wrzucać co rano wizję na 2-3 główne pary.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

To z 11:48

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

The Menu for 14-10-2013 )

Eur/Usd

Sell the rallies mode ON, wzrosty powinny być ograniczone przez 1,36 oraz 1,364 ~

Short 1,3565, sell limity powyżej zaczynając od 1,358

Aud/Usd

Tak długo jak poniżej 0,9485 oraz 95,3 tak jak Eur/Usd tylko wejścia S
pierwsza Ska 0,947 kolejne limity od 0,948 i wyżej

Gbp/Usd

Cable is still set for further decline and same as above, as long as 1.60 and 1.604 levels holds I'll be looking for shor traded only.

First entry already placed at 1,5988 level

Usd/Jpn

I'd like to buy here but it's in "no man's land" at the momemnt so not gonna rush anything.

Prefferable level for an long entry would be around 97,5-6 and below.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Stan konta - 71 828 $ ~

Aktualnie otwarte pozycje

Nzd/Usd short - średnia cena 0,84255 ~
Na tą chwilę bez limitów wyżej.

Eur/Usd short - bez otwartej pozycji ~
Sell limity od 1,3565 przez 1,358 i 1,36 ~
Wczorajszy brak testu 1,346 i zamieszanie w stanach otwiera drogę do 1,36 i wyżej na dzisiaj.

Wynik ciągle do przodu ale w grze w ostatnich dniach sporo chaosu, dużo pozycji zamykanych za szybko, duże dublowania wejść z ręki bez potrzeby.
Staram się to uporządkować żeby nie narobić sobie niepotrzebnych kłopotów, sorry za poprzedni wpis w połowie po ang ale źle skopiowałem wpis z ff.. jak zauważyłem sprawę to nie mogłem już posta zedytować a i połowa treści była już nie aktualna ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

xspojlerx pisze:Wuza opisałbyś to zagranie na E/U? :)
xspojler.jpg
Mam nadzieje, że o to zagranie chodziło, zaznaczone żółtym kółkiem.

Zobacz ile razy 1,358 oraz 1,36 dawało odbicie, w dół lub górę.
To powoduje że te poziomy są warte zagrania w obie strony, z założenia nie bardzo widzę miejsce na L w obecnej sytuacji więc to raczej bym odpuścił, natomiast short z tych miejsc dawał zarobić sporo w ostatnich tygodniach.
Dodatkowo o ile dobrze pamiętam 1,3578 lub te okolice były Oporem wynikającym z pivotów tego dnia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Tak, o to chodziło, dzięki :) powiedziałbyś jeszcze dlaczego nie widzisz obecnie L na tej parze?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

xspojlerx pisze:Tak, o to chodziło, dzięki :) powiedziałbyś jeszcze dlaczego nie widzisz obecnie L na tej parze?
Kwestia poziomu ceny i prawdopodobieństwa ~
Przy poziomach w okolicy 1,36 - 1,37 widzę większe szanse na powrót w okolice 1,30 niż atak na 1,40 )
Ale to założenia nie techniczne a bazujące czysto na statystyce i poziomach cen z ostatnich 2ch lat.
Często lubię spojrzeć na to w jakim miejscu znajdujemy się na wykresie o dużym Tf, weekly albo monthly nawet i na tej podstawie wyznaczyć sobie jako cel np. zajmowanie głównie pozycji S lub L na danej parze.

Na Eur/Usd jesteśmy bardzo wysoko na przestrzeni ostatnich 2ch lat, 1,37 dałoby szanse na double top na dużych TF, dodatkowo Tapper i dogadanie się rządu USA to jest coś co będzie miało miejsce prędzej czy później a Europa ma kilka trupów w szafie które mogą się wysypać :) Grecja, Włochy, Hiszpania itp.

ODPOWIEDZ