Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

a co 1.37 ma do rzeczy ? patrząc na historie D1 i takich sytuacji jakim jest szczyt z lutego i dojście obecnej ceny do tego szczytu to w takich sytuacjach cena bardzo rzadko zawraca dokładnie w tych miejscach, abo jest to niżej albo wyżej tego S/R a pole w którym cena może zawrócić gdzie z punktu widzenia "po fakcie" będziemy uważać iż poziom zadziałał jest bardzo szerokie, oczywiście jesteśmy w stanie wskazać przypadki ze cana na W1 odbiła sie co do pipsa lub z niewielkim marginesem ale ile takich sytuacji jest w całości takich zdarzeń?, niewiele

Czyli Wuza ma szanse ze cena odbiję teraz, trochę wyżej, chwile po tym jak pozamyka pozycje ze stratą jak i w momencie gdzie zaliczy MC, prawie jak loteria, jednak za trejdem przemawia fakt ze cena lubi wrócić w miejsce brejkautu ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Jak widać cena 1,37 ma jednak znaczenie i przyciąga. A każde 10 pipsów straty dla Wuzy to duzy stre, biorąc pod uwagę wcześniejsze doświadczenia. Obecnie rynek działa jak w amoku. USA skrzywiły po protu spojrzenie.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Co rozumiesz przez 1.37 ze przyciąga bo ja nie za bardzo rozumiem ? jest tam magnes ?

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Adrianoforex pisze:Jak widać to na razie cena coś nie chce zawracać i spadać w dół. Wielu myślało, że wszystko się zmieni o 180 stopni a tu na razie zoonk. Najważn9iejsz by nie przeszli 1,37 w górę bo wtedy będa już na prawdę duże straty.
no niestety, ale wydaje mi się że najbliższy bardziej konkretny przystanek znajduje się w okolicach 1.3850 ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Pożyjemy zobaczymy )

Dla mnie przebicie 1,375 będzie oznaczało kłopoty i cięcie strat, narazie nie ma powodów do paniki.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Ink. pisze:Co rozumiesz przez 1.37 ze przyciąga bo ja nie za bardzo rozumiem ? jest tam magnes ?

Wystarczy popatrzeć na wykres historyczny w skali D1. Pewnie wtedy zobaczysz to co i ja widzę. Jeśli ten poziom pęka w którąś stronę to już mocno. Stąd moje stanowisko.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Wuza pisze:Pożyjemy zobaczymy )

Dla mnie przebicie 1,375 będzie oznaczało kłopoty i cięcie strat, narazie nie ma powodów do paniki.

Wuza nie za duży ten SL? Trochę ciśnienia nie wytrzymuje przy tym założeniu (tak duży SL) ryzyko starty do ewentualnego, oczekiwanego zysku. :roll:

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Wuza, zostawiasz otwarte pozycje na weekend?

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Nie chcę wypowiadać sie za Wuze ale myśle że Wuza nie raz i nie dwa już był w stresie i z tego co pamietam o wiele większym ( minus 30,000 $ ) na ujku chyba, na klonie też trochę miał stesa i wszystko miło sie kończyło. 1,37 to nic poza psychologiczną barierą w/g mnie 1,372 - 1,375 to bariera gdzie należy zastanowić się nad ewentualnym cieciem strat.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

kupidyn pisze:Wuza, zostawiasz otwarte pozycje na weekend?
Tak.

Spory floating loss to chyba najlepszy sposób na nabijanie stron dziennika z tego co widzę ;)

Czy Sl duży czy nie to już kwestia podejścia.
Wczorajszy ruch był większy niż moje założenia to jedno, ale w żaden sposób nie zmienia to tego że zamknięcie pozycji w tym miejscu w którym jesteśmy byłoby bez sensu.

@Goofer
Właśnie wyszedłem z pod prysznica po miłej przejażdce na rowerze do pobliskiego zamku )
zamek1.jpg
Pojawiasz się za każdym razem gdy notuję chwilową lub nie stratę, typowo Polskie podejście.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ