Czyli Wuza ma szanse ze cena odbiję teraz, trochę wyżej, chwile po tym jak pozamyka pozycje ze stratą jak i w momencie gdzie zaliczy MC, prawie jak loteria, jednak za trejdem przemawia fakt ze cena lubi wrócić w miejsce brejkautu
Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79
Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.
a co 1.37 ma do rzeczy ? patrząc na historie D1 i takich sytuacji jakim jest szczyt z lutego i dojście obecnej ceny do tego szczytu to w takich sytuacjach cena bardzo rzadko zawraca dokładnie w tych miejscach, abo jest to niżej albo wyżej tego S/R a pole w którym cena może zawrócić gdzie z punktu widzenia "po fakcie" będziemy uważać iż poziom zadziałał jest bardzo szerokie, oczywiście jesteśmy w stanie wskazać przypadki ze cana na W1 odbiła sie co do pipsa lub z niewielkim marginesem ale ile takich sytuacji jest w całości takich zdarzeń?, niewiele
Czyli Wuza ma szanse ze cena odbiję teraz, trochę wyżej, chwile po tym jak pozamyka pozycje ze stratą jak i w momencie gdzie zaliczy MC, prawie jak loteria, jednak za trejdem przemawia fakt ze cena lubi wrócić w miejsce brejkautu
-
Adrianoforex
- Maniak

Jak widać cena 1,37 ma jednak znaczenie i przyciąga. A każde 10 pipsów straty dla Wuzy to duzy stre, biorąc pod uwagę wcześniejsze doświadczenia. Obecnie rynek działa jak w amoku. USA skrzywiły po protu spojrzenie.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Co rozumiesz przez 1.37 ze przyciąga bo ja nie za bardzo rozumiem ? jest tam magnes ?
no niestety, ale wydaje mi się że najbliższy bardziej konkretny przystanek znajduje się w okolicach 1.3850Adrianoforex pisze:Jak widać to na razie cena coś nie chce zawracać i spadać w dół. Wielu myślało, że wszystko się zmieni o 180 stopni a tu na razie zoonk. Najważn9iejsz by nie przeszli 1,37 w górę bo wtedy będa już na prawdę duże straty.
Pożyjemy zobaczymy )
Dla mnie przebicie 1,375 będzie oznaczało kłopoty i cięcie strat, narazie nie ma powodów do paniki.
Dla mnie przebicie 1,375 będzie oznaczało kłopoty i cięcie strat, narazie nie ma powodów do paniki.
-
Adrianoforex
- Maniak

Ink. pisze:Co rozumiesz przez 1.37 ze przyciąga bo ja nie za bardzo rozumiem ? jest tam magnes ?
Wystarczy popatrzeć na wykres historyczny w skali D1. Pewnie wtedy zobaczysz to co i ja widzę. Jeśli ten poziom pęka w którąś stronę to już mocno. Stąd moje stanowisko.
-
Adrianoforex
- Maniak

Wuza pisze:Pożyjemy zobaczymy )
Wuza nie za duży ten SL? Trochę ciśnienia nie wytrzymuje przy tym założeniu (tak duży SL) ryzyko starty do ewentualnego, oczekiwanego zysku.
Wuza, zostawiasz otwarte pozycje na weekend?
- uciekinier
- Pasjonat

Nie chcę wypowiadać sie za Wuze ale myśle że Wuza nie raz i nie dwa już był w stresie i z tego co pamietam o wiele większym ( minus 30,000 $ ) na ujku chyba, na klonie też trochę miał stesa i wszystko miło sie kończyło. 1,37 to nic poza psychologiczną barierą w/g mnie 1,372 - 1,375 to bariera gdzie należy zastanowić się nad ewentualnym cieciem strat.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Tak.kupidyn pisze:Wuza, zostawiasz otwarte pozycje na weekend?
Spory floating loss to chyba najlepszy sposób na nabijanie stron dziennika z tego co widzę
Czy Sl duży czy nie to już kwestia podejścia.
Wczorajszy ruch był większy niż moje założenia to jedno, ale w żaden sposób nie zmienia to tego że zamknięcie pozycji w tym miejscu w którym jesteśmy byłoby bez sensu.
@Goofer
Właśnie wyszedłem z pod prysznica po miłej przejażdce na rowerze do pobliskiego zamku ) Pojawiasz się za każdym razem gdy notuję chwilową lub nie stratę, typowo Polskie podejście.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.