Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79
Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.
Jaki Twoim zdaniem ADX może mieć wpływ na S/D i poprawność ich wyrysowania?
Nie korzystam z ADX w żaden sposób, ale chętnie przeczytam co Marcin ma na myśli.
Piter, po prostu nie trzymam się sztywno co do pipsa jakiejś jednej zasady lub systemu, to co gram to mix kilku zmiennych.
Strefy S/D to fajne narzędzie ale nie system lub złoty grall sam w sobie, ustawienie stopa tuż nad/pod strefą często kończy się wybiciem stąd trzeba szukać innych zmiennych i miejsc do zajmowania pozycji, stąd w teorii przynajmniej wchodzę w pozycje stopniowo i łapie krótkie ruchy. Chociaż różnie z tym było akurat we wrześniu, mam nadzieje że będzie to jakaś lekcja.
Usd/Jpn zamknięte przy 97,08 ~
Starczy jak na leniwy poniedziałek jak narazie.
Stan konta 64 893 $ ~
Piter, po prostu nie trzymam się sztywno co do pipsa jakiejś jednej zasady lub systemu, to co gram to mix kilku zmiennych.
Strefy S/D to fajne narzędzie ale nie system lub złoty grall sam w sobie, ustawienie stopa tuż nad/pod strefą często kończy się wybiciem stąd trzeba szukać innych zmiennych i miejsc do zajmowania pozycji, stąd w teorii przynajmniej wchodzę w pozycje stopniowo i łapie krótkie ruchy. Chociaż różnie z tym było akurat we wrześniu, mam nadzieje że będzie to jakaś lekcja.
Usd/Jpn zamknięte przy 97,08 ~
Starczy jak na leniwy poniedziałek jak narazie.
Stan konta 64 893 $ ~
Eur/Usd Long ~ 1,3546
Z większej perspektywy tak długo jak jesteśmy ponad 1,351 oraz 1,346 tak długo mamy dalej trend wzrostowy ~
Z większej perspektywy tak długo jak jesteśmy ponad 1,351 oraz 1,346 tak długo mamy dalej trend wzrostowy ~
Dzieki panowie:)
Wlasnie o strefy S/D mi chodzi.Wchodze np prze strefa,sl 20 pipsow za strefa i cena leci do mojego stopa,wycinka i w druga strone.
Musze pokombinowac.Czy ustawie 10,20,30 pipsow bardzo czesto jest to samo.
Wlasnie o strefy S/D mi chodzi.Wchodze np prze strefa,sl 20 pipsow za strefa i cena leci do mojego stopa,wycinka i w druga strone.
1,3573 out + 27 pips ~Wuza pisze:Eur/Usd Long ~ 1,3546
Może po prostu nie stosujesz tak naprawdę S/D, rzadko się zdarza, żeby cena od razu przeleciała przez strefę i jeszcze zawróciła.Piter80 pisze:Dzieki panowie:)
Osobna sprawa to fakt jak wyznaczasz i co rozumiesz przez strefe S/D.
Oraz to co dla Ciebie znaczy fakt, że miałeś racje i rynek zawrócił po wybicu Sl? Zawrócił w punkcie ? zawrócił 50 pipsów dalej ? Mimo wszystko lepiej wypalić czasami Sl i wejść przy lepszej cenie niż trzymać za długo stratę.
Aud/Usd Sell 0.9443 ~
Oraz to co dla Ciebie znaczy fakt, że miałeś racje i rynek zawrócił po wybicu Sl? Zawrócił w punkcie ? zawrócił 50 pipsów dalej ? Mimo wszystko lepiej wypalić czasami Sl i wejść przy lepszej cenie niż trzymać za długo stratę.
Aud/Usd Sell 0.9443 ~
Usd/Jpn Long 96,9 ~ Ta sama historia ~ Tp w okolicy 97,3 ale zadowoli mnie + 10-20 z ręki prawdopobnie.
http://www.youtube.com/watch?v=yxiDEUGxiXg Ja używam tego wskaźnika na h1 . Auto skupia się na linii Adx a pomija czerwona i czarną kreskę. Polecam otworzyć wykres samemu nanieść ważne strefy wsparcia i oporu na wykresie h1 . Następnie otworzyć sobie ten oto wskaźnik i jeśli linia adx ta niebieska jest w najwyższym punkcie a następnie opada to mamy linie s/d no i sprawdzić czy nam się to pokrywa z wyrysowanymi przez siebie strefami
ta linia nie odzwierciedla trendu wiec się nie sugerujcie tym jak ona się zachowuje .Ja używam tego od paru dni i to jest u mnie dodatek do strategii spoglądam też na przecięcie tych dwóch pozostałych linni w mt4 są one koloru zielonego i czerwonego bez zmiany ustawienia . A adx nie pokazuje ciągle tych samych wsparć i oporów wiec warto jest się trochę w historię zagłębić
ta linia nie odzwierciedla trendu wiec się nie sugerujcie tym jak ona się zachowuje .Ja używam tego od paru dni i to jest u mnie dodatek do strategii spoglądam też na przecięcie tych dwóch pozostałych linni w mt4 są one koloru zielonego i czerwonego bez zmiany ustawienia . A adx nie pokazuje ciągle tych samych wsparć i oporów wiec warto jest się trochę w historię zagłębić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.