Złoty graal
- Kimkolwiek
- Pasjonat
Re: Złoty graal
Widac ze na serio poswieciles zycie forexowi
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
nie poddawaj się jesteś na dobrej drodze, chciałbym czytać wykres czysty ceny jak ty to robisz. A co do szkoły to dobrze że jest. Ja męczyłem się na wielu kierunkach i skończyłem na administracji z czego jeszcze każdy rok poprawiam, teraz aktualnie 3 zacznę. Nadal twierdzę że życie jest piękne ze względu że mam możliwość gry na rynku forex 

Studia są dobre dla kogoś kto chcę zostać pracownikiem najemnym i przez całe życie wykonywać polecenia przełożonych. Dla kogoś kto ma plany na życie tj. inwestowanie, biznes to tylko strata czasu na uczenie się teorii która nie ma żadnego odzwierciedlenia w realnym świecie. Oczywiście trzeba się uczyć wielu rzeczy przez całe życie, poszerzać swoją wiedzę ale studia nie są najlepszym sposobem na to.
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein
Witam,
Dzisiaj longi na ejku tak jak mówiłem wczoraj

133 za to zagrane, najpierw złapałem SL 5.3p potem ponowiłem z minimalnym sl'em, bo chyba 4,6p było. Połowa zdjęta przed danymi po objęciu na m1, druga połowa zdjęta na s'rze po fbo małym.
-5.3p, +(19 + 31.5) / 2 = +25.2p
czyli 20p z malutkim hakiem na plus dzisiejszy dzień.
Marcin, poddawać się nie mam zamiaru, są wzloty i upadki ale w końcu będzie dobrze, w sumie już jest dobrze tylko czasami mi odpi*****. Ja szkołę chce skończyć, a czy pójdę na studia i na jakie studia to czas pokaże. Zależy to przede wszystkim od tego na jakim poziomie będzie wtedy moja gra na fx, jeśli się uda zacząć robić sensowne pieniądze to chciałbym pójść na coś w kierunku prowadzenia firmy, własnego biznesu połączonego z psychologią, nie wiem czy jest coś takiego
Jeśli nie... może do tego czasu znajdę coś innego co bym chciał robić, bo na pewno nie mam zamiaru sobie zmarnować życia idąc na siłę na studia a potem zap***** w jakimś korpo. Wiem, że jest też jeszcze jedna opcja, a mianowicie nauka
matura jak najlepiej
dobre studia z jakims specjalistycznym kierunkiem, ale ja się nie mam zamiaru oszukiwać, bo wiem, że nie dam rady. Za bardzo mnie męczy nauka czegoś co nie sprawia mi radochy a tym bardziej mając w głowie świadomość, że 90% się do niczego nie przyda, poza tym, że fajnie mieć daną wiedzę...
Pozdrawiam, Midas
Dzisiaj longi na ejku tak jak mówiłem wczoraj

Na 132.73 się nie załapałem, bo niestety chyba przez sen budzik wyłączyłem i wstałem po 11Midas pisze:Do końca tygodnia prawdopodobnie będę dalej szukał L'ek z okolic 133 i 132.73.

133 za to zagrane, najpierw złapałem SL 5.3p potem ponowiłem z minimalnym sl'em, bo chyba 4,6p było. Połowa zdjęta przed danymi po objęciu na m1, druga połowa zdjęta na s'rze po fbo małym.
-5.3p, +(19 + 31.5) / 2 = +25.2p
czyli 20p z malutkim hakiem na plus dzisiejszy dzień.
Marcin, poddawać się nie mam zamiaru, są wzloty i upadki ale w końcu będzie dobrze, w sumie już jest dobrze tylko czasami mi odpi*****. Ja szkołę chce skończyć, a czy pójdę na studia i na jakie studia to czas pokaże. Zależy to przede wszystkim od tego na jakim poziomie będzie wtedy moja gra na fx, jeśli się uda zacząć robić sensowne pieniądze to chciałbym pójść na coś w kierunku prowadzenia firmy, własnego biznesu połączonego z psychologią, nie wiem czy jest coś takiego

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
wczoraj złapałem 74 zł testując swoją strategię nie ukrywam że opartą na wskaźnikach. Brałem udział w konkursie i jej użytkowanie było niedopracowane i teraz wiem jaki błąd popełniłem co spowodowało że konkurs sobie odpuściłem po 2-gim dniu gry . Dodałem do strategii wskaźnik atr po rozmowie z green7 . Oczywiście ryzyko było większe podejmowane ale czuje się teraz pewniejszy gry i dzięki atr widzę spore możliwości mojego systemu. Jedna strata której nie powinno być według systemu. Dosyć długo gram na demo i te ruchy ceny nie były zbyt duże ale trzeba brać co dają .
Jak wrzucasz coś, to postaraj się dać screena i opis dlaczego takie a nie inne wejście, bo tak to nic nie wnosisz do tematu.
Pozdrawiam, Midas
Pozdrawiam, Midas
- Kimkolwiek
- Pasjonat
To za to duzo wnosi. Dzis +16 a wczoraj +3 oraz +1 nie bardz hipokryta paniczu zloty daj zyc ludziom to jest forum a nie msza pozdrawiamMidas pisze:Drugie 8p złapałem.
dzień na +16p, czas wyłączyć platformę.
Pozdrawiam, Midas

Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Szczerze mówiąc jak skorzystałem po raz pierwszy z opcji ignorowania postów innego użytkownika, to miałem nadzieję, że w ogóle nie będę widział postów i nie będzie żadnej opcji "wyświetlenia"... Korci żeby zobaczyć cóż to za nowe wypociny powstałyKimkolwiek pisze:To za to duzo wnosi. Dzis +16 a wczoraj +3 oraz +1 nie bardz hipokryta paniczu zloty daj zyc ludziom to jest forum a nie msza pozdrawiam

A co do sedna kolejnego Twojego dopie****** się do mnie bez większego powodu, tak tylko żeby nabić posty to wyjaśnię krótko:
1. Jest to mój dziennik, ja nikomu nie zabraniam zakładać własnego, a jak sam piszę u kogoś w dzienniku to się albo o coś pytam, albo też wrzucam analizę z mojego punktu widzenia.
2. Posty, w których nie ma analizy/screena to może 30%
Witam,
-5, +20.6p = Dzień na +15.6p
L'ki zagrane z powodu RN'a + 3lt + ZL/SD czy jak kto chce to nazywać (niebieska pozioma linia). Dałem ciała strasznie przy pierwszej pozycji, bo zapomniałem, że mogą chcieć zrobić jeszcze małe fbo na nowej h1 i podsunąłem za blisko SL
Ponowiłem i jak widać się opłaciło. Zamknąłem drugą część, bo zbliżają się dane + liczyłem na mocniejszy ruch up szczerze mówiąc. Znając życie dojdzie do mojego TP bez większej cofki, ale nie ma co narzekać, ważne, że na plus 
Swoją drogą to jakieś choróbsko mnie bierze, chyba sobie odpuszczę już dzisiaj granie, a jutro to zależy czy mnie gorączka nie trzepnie...
Może dużo czosnku i herbatka z wkładką mnie uratuje przed całkowitym rozłożeniem się...
Pozdrawiam, Midas
-5, +20.6p = Dzień na +15.6p
L'ki zagrane z powodu RN'a + 3lt + ZL/SD czy jak kto chce to nazywać (niebieska pozioma linia). Dałem ciała strasznie przy pierwszej pozycji, bo zapomniałem, że mogą chcieć zrobić jeszcze małe fbo na nowej h1 i podsunąłem za blisko SL

Swoją drogą to jakieś choróbsko mnie bierze, chyba sobie odpuszczę już dzisiaj granie, a jutro to zależy czy mnie gorączka nie trzepnie...

Pozdrawiam, Midas
Zabrakło 2-3 pipsów do wejścia.. screen