Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Ehh 3 sl'e, coś ejek nie chce iść up.

-8.7 (poślizg 0.7p) -10p (poślizg 2p) -7.9 (poślizg 0.5p)

Uparłem się na te l'ki i zepsułem sobie cały tydzień :P

Pozdro

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Midas pisze:Ehh 2 sl'e, coś ejek nie chce iść up.
Pójdzie jak stwierdzimy, że nie pójdzie :D
Też męcze usdjpy.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ja to zły na siebie jestem jak cholera, jeden z tych dni kiedy coś mi się w głowie przestawia i zamiast odejść od kompa po 2 sl'ach to jeszcze kolejne 2 wpadły... No ale cóż, ważne że nie poszły jeszcze kolejne 2, bo ze 3 tyg temu miałem tai dzień :) Trochę mi szkoda tego dnia, bo przez to miesiąc będzie na minusie. Zresztą zrobię podsumowanie dziś/jutro.

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Ciekawe zachowanie ejka dzisiaj, chciałbym kiedyś dojść do poziomu, kiedy z taką precyzją wejścia będę łapał cały taki ruch, albo przynajmniej 70-80% tego ruchu.

+24p

Co do samej analizy.. Bałem się, że pójdą down, na szczęście cena bardzo mocno zareagowała na SR do tego na danych jeszcze dalej ją popchnęło. Po czymś takim spodziewałbym się w najbliższym czasie korekty do przynajmniej 132.421, uklepanie jakiegoś setupu i jazda up.

Co do całego miesiąca... Popełniłem błąd niestety. 0.01 lota na 30$ było już i tak dużo, a ja po sukcesie w pierwszym miesiącu za bardzo się napaliłem, zwiększyłem do 0.02 i miało to fatalne konsekwencje (w pewnym momencie konto było na 15$) czyli ponad 50% drawdownu a to jest coś nie dopuszczalnego. Cieszy mnie za to, że naprawdę co raz lepsze są te wejścia, mam wrażenie, że czuję dużo lepiej rynek niż te parę tygodni temu. Pewnie znów się ktoś przyczepi, że gdybam za dużo, ale uważam, że jeśli uda się wyeliminować dni, w których tracę kontrolę nad sobą (3+ sl'e, a były takie chyba aż 3 dni w tym miesiącu) + będę dotrzymywał pozycję do TP to 30-50% miesięcznie jest naprawdę realne bez większego problemu.

Co do samych liczb, miesiąc zamknięty na -8.3%

Wracam do 0.01 lota. Zwiększać mam zamiar co 30$.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jak dobrze zacząć pozytywnie miesiąc... :)

Jakiś czas temu w jednym poście zaznaczyłem ile było poślizgu na moja nie korzyść, dzisiaj za to odwrotnie.

-7.5p (poślizg 0.5p na moją korzyść)
+34.9p (0.8p poślizgu na moją korzyść)

Dzień na +27,4p

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

W następnych dniach będę się starał zagrywać z jednego z tych dwóch miejsc zaznaczonych na screenie. Żeby zobaczyć skąd wziąłem te 2 kreski, wystarczy włączyć wykres liniowy. Najbardziej mi się widzi mielonka do 9-11 rano (Jak tak patrzę na wykres to moim zdaniem jest szansa na podwójne fbo, bo skoro o tej godzinie są tak nisko...) i spokojna jazda do góry, oczywiście trzeba poczekać na FBO na jednym z poziomów zaznaczonych. Mniej ciekawą dla mnie opcją byłoby zejście do niższego poziomu czyli okolic 131.92-132 i tam poczekać aż uklepią. Swoją drogą w trakcie pisania posta zrobili mini fbo z widoczną reakcją na m1 (fbo na m1 + objęcie). Tak czy inaczej ja czekam do jutra, oby udało się coś fajnego złapać :)

Za to z drugiej strony patrząc to niby ejek nie wygląda za ciekawie na d1/w1, ale jak włączyłem liniowy w1 to utwierdziłem się w przekonaniu, że UP jest bardzo możliwe (bo jak wiadomo na FX i w życiu nic nie jest pewne :P )

Pozdrawiam, Midas

edit. Oczywiście ten ruch do góry to z korektami :D Tak jedną kreską zaznaczyłem, żeby pokazać, że widzę ogólnie UP

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Często posiłkujesz się wykresem liniowym? I czy mógłbyś rozwinąc co masz na myśli pisząc uklepac? :D

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:Swoją drogą w trakcie pisania posta zrobili mini fbo z widoczną reakcją na m1 (fbo na m1 + objęcie).
Zaliczone TP by było. Pisałem posta w momencie kiedy to układali. Pewnie zaraz się ktoś przyczepi, że mówię co by było gdyby bla bla bla, ale mam to w dupie, chcę jedynie pokazać, że cena reaguje na FBO i poziomy na każdym TF'ie.

Sytuacja widoczna na screenie.
bfx pisze:Często posiłkujesz się wykresem liniowym?
Posiłkuję się nim od paru tygodni. Natchnął mnie do tego Bbq, zacząłem obserwować cenę i zachowanie wykresu liniowego ( po prostu sobie przelączam w trakcie jak czekam aż coś ułoża). Szczerze mówiąc to nie umiem opisać zbytnio co ja widzę na tym wykresie liniowym, ale jakoś tak.. Dopełnia to moją grę.
bfx pisze: I czy mógłbyś rozwinąc co masz na myśli pisząc uklepac? :D
Hmm.. cena idzie do SR'a, wejście na 1 dotknięcie to dla mnie nie uklepany setup. Poczekanie aż cena posiedzi chwile przy nim, raz go ciupnie, odbije, drugi raz go ciupnie :D i zrobi np. pina/objęcie to uklepany setup. Ja i tak baaardzo często wchodzę za szybko (bo i tak przeważnie po tym pinie/objęciu mamy ruch -> korekta i znów pin/objęcie i dopiero jazda - ja ogólnie skaczę dużo między m1-m5 i obserwuję co robią), co kończy się przeważnie SL'em i dopiero potem złapanym ruchem.

Jakbym miał opisać perfekcyjne wejście w setup to by wyglądało tak:

1. Cena spada
2. Cena dochodzi do SR'a
3. Cena odbija
4. Cena dochodzi po raz drugi do SR'a (robi tutaj FBO)
5. Cena reaguje i idzie ponad szczyt z pierwszego odbicia
6. Cena robi korektę
7. Cena robi pina/objęcie/3lt i wchodzimy w setup

Z tym, ze tak kolorowo to nie jest zbyt często :D Ja bardzo często wchodzę w trakcie robienia nr. 4. Często jest tak, że nr. 6 zamiast korekty jest kolejnym FBO. Często nr.5 nie idzie ponad szczyt... Cholera nie wiem czy to ma sens, ale ja tak to widzę i w ten sposób gram :P

Pozdrawiam, Midas

edit. Z drugiej strony czekając na wszystkie 7 pkt dużo setupów ucieknie, chociażby to potencjalne wejście na screenie...

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Midas pisze: Jakbym miał opisać perfekcyjne wejście w setup to by wyglądało tak:

1. Cena spada
2. Cena dochodzi do SR'a
3. Cena odbija
4. Cena dochodzi po raz drugi do SR'a (robi tutaj FBO)
5. Cena reaguje i idzie ponad szczyt z pierwszego odbicia
6. Cena robi korektę
7. Cena robi pina/objęcie/3lt i wchodzimy w setup

Z tym, ze tak kolorowo to nie jest zbyt często :D Ja bardzo często wchodzę w trakcie robienia nr. 4. Często jest tak, że nr. 6 zamiast korekty jest kolejnym FBO. Często nr.5 nie idzie ponad szczyt... Cholera nie wiem czy to ma sens, ale ja tak to widzę i w ten sposób gram :P

Pozdrawiam, Midas

edit. Z drugiej strony czekając na wszystkie 7 pkt dużo setupów ucieknie, chociażby to potencjalne wejście na screenie...
wplacasz 1000zl dzwignia 1:500 czekasz na ten setup dzien, dwa, tydzien, nie wazne ile, CZEKASZ :569:
ok jest idealny setup, myk wchodzisz maxem czekasz, czekasz patrzysz pipsy wpadaja do koszyka... CYK zamykasz. Znowu czekasz czekasz wchodzisz max itd. 30 setupow w roku i jestes milionerem. Podalem Ci gotowy przepis na sukces nie dziekuj :607:

a swoja droga wiem juz dlaczego tak dostajesz po tylku od rynku: BO JESTES NIECIERPLIWY!! zanim cena dojcie do pt. 7 ty juz masz 3 SL'e i post w dzienniku: "... dalej nie gram zamykam komputer" a bylo czekac az uklepia a nie sie spieszyc

:564:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:Cholera nie wiem czy to ma sens, ale ja tak to widzę i w ten sposób gram :P
To ma sens! Dzięki Midas.
Coś ten ejek nie chce do góry leciec :D

ODPOWIEDZ