-8.7 (poślizg 0.7p) -10p (poślizg 2p) -7.9 (poślizg 0.5p)
Uparłem się na te l'ki i zepsułem sobie cały tydzień

Pozdro
Pójdzie jak stwierdzimy, że nie pójdzieMidas pisze:Ehh 2 sl'e, coś ejek nie chce iść up.
Zaliczone TP by było. Pisałem posta w momencie kiedy to układali. Pewnie zaraz się ktoś przyczepi, że mówię co by było gdyby bla bla bla, ale mam to w dupie, chcę jedynie pokazać, że cena reaguje na FBO i poziomy na każdym TF'ie.Midas pisze:Swoją drogą w trakcie pisania posta zrobili mini fbo z widoczną reakcją na m1 (fbo na m1 + objęcie).
Posiłkuję się nim od paru tygodni. Natchnął mnie do tego Bbq, zacząłem obserwować cenę i zachowanie wykresu liniowego ( po prostu sobie przelączam w trakcie jak czekam aż coś ułoża). Szczerze mówiąc to nie umiem opisać zbytnio co ja widzę na tym wykresie liniowym, ale jakoś tak.. Dopełnia to moją grę.bfx pisze:Często posiłkujesz się wykresem liniowym?
Hmm.. cena idzie do SR'a, wejście na 1 dotknięcie to dla mnie nie uklepany setup. Poczekanie aż cena posiedzi chwile przy nim, raz go ciupnie, odbije, drugi raz go ciupniebfx pisze: I czy mógłbyś rozwinąc co masz na myśli pisząc uklepac?
wplacasz 1000zl dzwignia 1:500 czekasz na ten setup dzien, dwa, tydzien, nie wazne ile, CZEKASZMidas pisze: Jakbym miał opisać perfekcyjne wejście w setup to by wyglądało tak:
1. Cena spada
2. Cena dochodzi do SR'a
3. Cena odbija
4. Cena dochodzi po raz drugi do SR'a (robi tutaj FBO)
5. Cena reaguje i idzie ponad szczyt z pierwszego odbicia
6. Cena robi korektę
7. Cena robi pina/objęcie/3lt i wchodzimy w setup
Z tym, ze tak kolorowo to nie jest zbyt częstoJa bardzo często wchodzę w trakcie robienia nr. 4. Często jest tak, że nr. 6 zamiast korekty jest kolejnym FBO. Często nr.5 nie idzie ponad szczyt... Cholera nie wiem czy to ma sens, ale ja tak to widzę i w ten sposób gram
Pozdrawiam, Midas
edit. Z drugiej strony czekając na wszystkie 7 pkt dużo setupów ucieknie, chociażby to potencjalne wejście na screenie...
To ma sens! Dzięki Midas.Midas pisze:Cholera nie wiem czy to ma sens, ale ja tak to widzę i w ten sposób gram