Konkurs dla każdego o cytrynę
- TMS Brokers
- Stały bywalec
Re: Konkurs dla każdego o cytrynę
W związku z błędem w funkcjonowaniu kwotowań dla platformy TMS Pro Demo, Zarząd TMS Brokers podjął decyzję o ponownym starcie konkursu TMS Pro Daytrader 2 Demo od dnia 23 września 2013 roku. Przy podejmowaniu tej trudnej decyzji kierowaliśmy się dbałością o równe szanse uczestników na zdobycie nagrody w postaci rachunku zasilonego kwotą 3000 zł.
Wszystkie dotychczasowe konta demonstracyjne biorące udział w konkursie zostaną w dniu 22 września 2013 roku wyzerowane oraz ponownie zasilone kwotą 10 000 zł. Data końcowa konkursu TMS Pro Daytrader 2 Demo nie ulega zmianie.
Zaistniałe okoliczności wynikają z awarii technicznej u zewnętrznego względem TMS Brokers dostawcy usług, jednak ze swojej strony pragniemy przeprosić i obiecać, iż dołożymy wszelkich starań aby podobna sytuacja więcej się nie powtórzyła.
Wszystkie dotychczasowe konta demonstracyjne biorące udział w konkursie zostaną w dniu 22 września 2013 roku wyzerowane oraz ponownie zasilone kwotą 10 000 zł. Data końcowa konkursu TMS Pro Daytrader 2 Demo nie ulega zmianie.
Zaistniałe okoliczności wynikają z awarii technicznej u zewnętrznego względem TMS Brokers dostawcy usług, jednak ze swojej strony pragniemy przeprosić i obiecać, iż dołożymy wszelkich starań aby podobna sytuacja więcej się nie powtórzyła.
Szkoda, a mam dobre wyniki ;/ Czas zmarnowany a drugi raz będzie się trudno wbić.
Czy spadamy, czy rośniemy to jesteśmy zarobieni.
Ink. ja rozumiem, co piszesz, co napisal gosc z TMS, ale w regulaminie jest tak.
Mniejsze z tym. Zycze szczescia, ktorzy sobie go życzą
Zapis ten nie wyklucza spraw debetu.5. TMS Brokers pomniejszy saldo Rachunku
Rzeczywistego zwycięzcy o wartość Nagrody
w terminie do 5 dni roboczych od zakończenia
Konkursu Głównego tj. od dnia 13 grudnia
2013 roku.

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Kolejny zapis wyjaśnia co w przypadku niewystarczającej kwoty na rachunku
Ja zrozumiałem to tak:
1. Startuję w konkursie demo po tymczasowe 3000 PLN (pre konkurs)
2. Wygrywam - gram w konkursie o wygranie cytrynki na rachunku rzeczywistym z tymczasowym 3000 PLN.
Proste jak drut. Mylę się?
2. Wygrywam - gram w konkursie o wygranie cytrynki na rachunku rzeczywistym z tymczasowym 3000 PLN.

Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
to dobrze że odnowa mam okazje wystartować co prawda jakbym już grał i miałbym dobry wynik nie cieszyło by mnie to
-- Dodano: 22 wrz 2013, 21:57 --
-- Dodano: 22 wrz 2013, 21:57 --
A co sie stanie z tymi 3000 po wygraniu przez Ciebie cytrynki a co za tym idzie powiedzmy że masz 1000% zysku pewno taki zysk bedzie potrzebny a co z tym zyskiem czyli 30 000złcytrynek pisze:Ja zrozumiałem to tak:
- TMS Brokers
- Stały bywalec
Proszę spojrzeć na następny punkt regulaminu. W przypadku salda poniżej 3000zł ograniczamy się do dostępnych środków:reptile pisze:Ink. ja rozumiem, co piszesz, co napisal gosc z TMS, ale w regulaminie jest tak.Zapis ten nie wyklucza spraw debetu.5. TMS Brokers pomniejszy saldo Rachunku
Rzeczywistego zwycięzcy o wartość Nagrody
w terminie do 5 dni roboczych od zakończenia
Konkursu Głównego tj. od dnia 13 grudnia
2013 roku.
6. W przypadku niewystarczającego salda Rachunku Rzeczywistego zwycięzcy do potrącenia wartości Nagrody zgodnie z § 6 ust. 5, TMS Brokers pobierze dostępne na Rachunku Rzeczywistym zwycięzcy środki pieniężne oraz będzie miał prawo zamknąć otwarte, nierozliczone pozycje zgodnie
z zasadą FIFO (‘first in, first out’), celem uzyskania całej kwoty Nagrody.
-- Dodano: pn 23-09-2013, 9:40 --
Zysk po potrąceniu kwoty 3000zł zostaje u Uczestnika.nsjanusz pisze: A co sie stanie z tymi 3000 po wygraniu przez Ciebie cytrynki a co za tym idzie powiedzmy że masz 1000% zysku pewno taki zysk bedzie potrzebny a co z tym zyskiem czyli 30 000zł
-- Dodano: pn 23-09-2013, 9:54 --
stopy zwrotu rzędu kilku tysięcy procent byłyby ciężkie lub niemożliwe do przeskoczenia. Proszę nam wierzyć - debatowaliśmy cały dzień nad tym jak rozwiązać ten problem. Na końcu podjęliśmy decyzję, która naszym zdaniem była najkorzystaniejsza dla większości uczestników.trav pisze:Szkoda, a mam dobre wyniki ;/ Czas zmarnowany a drugi raz będzie się trudno wbić.
Wierzymy, że będzie jeszcze dużo okazji do osiągnięcia dobrego wyniku.
"celem uzyskania całej kwoty Nagrody."
Ale to tak jakby ustawić MC na 3k.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- TMS Brokers
- Stały bywalec
Ten zapis dotyczy zamykania pozycji.reptile pisze:"celem uzyskania całej kwoty Nagrody."
Może też Pan napisać do nas maila na adres makler@tms.pl. Uzyska Pan potwierdzenie wiadomości przekazanych na tym forum dyskusyjnym.
Ponadto zapisy te miały dokładnie taką samą formę w poprzedniej edycji konkursu i żaden z laureatów konkursu demo nie został obciążony debetem.
Chyba dalej się psuje bo rankingi raz pojawiają się o północy na chwilę, by potem znowu zniknąć.TMS Brokers pisze:W związku z błędem w funkcjonowaniu kwotowań dla platformy TMS Pro Demo, Zarząd TMS Brokers podjął decyzję o ponownym starcie konkursu TMS Pro Daytrader 2 Demo od dnia 23 września 2013 roku.
[...] jednak ze swojej strony pragniemy przeprosić i obiecać, iż dołożymy wszelkich starań aby podobna sytuacja więcej się nie powtórzyła.