Konkurs dla każdego o cytrynę

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
Awatar użytkownika
TMS Brokers
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Konkurs dla każdego o cytrynę

Nieprzeczytany post autor: TMS Brokers »

W związku z błędem w funkcjonowaniu kwotowań dla platformy TMS Pro Demo, Zarząd TMS Brokers podjął decyzję o ponownym starcie konkursu TMS Pro Daytrader 2 Demo od dnia 23 września 2013 roku. Przy podejmowaniu tej trudnej decyzji kierowaliśmy się dbałością o równe szanse uczestników na zdobycie nagrody w postaci rachunku zasilonego kwotą 3000 zł.

Wszystkie dotychczasowe konta demonstracyjne biorące udział w konkursie zostaną w dniu 22 września 2013 roku wyzerowane oraz ponownie zasilone kwotą 10 000 zł. Data końcowa konkursu TMS Pro Daytrader 2 Demo nie ulega zmianie.

Zaistniałe okoliczności wynikają z awarii technicznej u zewnętrznego względem TMS Brokers dostawcy usług, jednak ze swojej strony pragniemy przeprosić i obiecać, iż dołożymy wszelkich starań aby podobna sytuacja więcej się nie powtórzyła.

trav
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trav »

Szkoda, a mam dobre wyniki ;/ Czas zmarnowany a drugi raz będzie się trudno wbić.
Czy spadamy, czy rośniemy to jesteśmy zarobieni.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Ink. ja rozumiem, co piszesz, co napisal gosc z TMS, ale w regulaminie jest tak.
5. TMS Brokers pomniejszy saldo Rachunku
Rzeczywistego zwycięzcy o wartość Nagrody
w terminie do 5 dni roboczych od zakończenia
Konkursu Głównego tj. od dnia 13 grudnia
2013 roku.
Zapis ten nie wyklucza spraw debetu.

Mniejsze z tym. Zycze szczescia, ktorzy sobie go życzą :)
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Kolejny zapis wyjaśnia co w przypadku niewystarczającej kwoty na rachunku

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Ja zrozumiałem to tak:

1. Startuję w konkursie demo po tymczasowe 3000 PLN (pre konkurs)
2. Wygrywam - gram w konkursie o wygranie cytrynki na rachunku rzeczywistym z tymczasowym 3000 PLN.

Proste jak drut. Mylę się? ;)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

nsjanusz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nsjanusz »

to dobrze że odnowa mam okazje wystartować co prawda jakbym już grał i miałbym dobry wynik nie cieszyło by mnie to

-- Dodano: 22 wrz 2013, 21:57 --
cytrynek pisze:Ja zrozumiałem to tak:

1. Startuję w konkursie demo po tymczasowe 3000 PLN (pre konkurs)
2. Wygrywam - gram w konkursie o wygranie cytrynki na rachunku rzeczywistym z tymczasowym 3000 PLN.

Proste jak drut. Mylę się? ;)
A co sie stanie z tymi 3000 po wygraniu przez Ciebie cytrynki a co za tym idzie powiedzmy że masz 1000% zysku pewno taki zysk bedzie potrzebny a co z tym zyskiem czyli 30 000zł

Awatar użytkownika
TMS Brokers
Stały bywalec
Stały bywalec

reptile pisze:Ink. ja rozumiem, co piszesz, co napisal gosc z TMS, ale w regulaminie jest tak.
5. TMS Brokers pomniejszy saldo Rachunku
Rzeczywistego zwycięzcy o wartość Nagrody
w terminie do 5 dni roboczych od zakończenia
Konkursu Głównego tj. od dnia 13 grudnia
2013 roku.
Zapis ten nie wyklucza spraw debetu.

Mniejsze z tym. Zycze szczescia, ktorzy sobie go życzą :)
Proszę spojrzeć na następny punkt regulaminu. W przypadku salda poniżej 3000zł ograniczamy się do dostępnych środków:

6. W przypadku niewystarczającego salda Rachunku Rzeczywistego zwycięzcy do potrącenia wartości Nagrody zgodnie z § 6 ust. 5, TMS Brokers pobierze dostępne na Rachunku Rzeczywistym zwycięzcy środki pieniężne oraz będzie miał prawo zamknąć otwarte, nierozliczone pozycje zgodnie
z zasadą FIFO (‘first in, first out’), celem uzyskania całej kwoty Nagrody.

-- Dodano: pn 23-09-2013, 9:40 --
nsjanusz pisze: A co sie stanie z tymi 3000 po wygraniu przez Ciebie cytrynki a co za tym idzie powiedzmy że masz 1000% zysku pewno taki zysk bedzie potrzebny a co z tym zyskiem czyli 30 000zł
Zysk po potrąceniu kwoty 3000zł zostaje u Uczestnika.

-- Dodano: pn 23-09-2013, 9:54 --
trav pisze:Szkoda, a mam dobre wyniki ;/ Czas zmarnowany a drugi raz będzie się trudno wbić.
stopy zwrotu rzędu kilku tysięcy procent byłyby ciężkie lub niemożliwe do przeskoczenia. Proszę nam wierzyć - debatowaliśmy cały dzień nad tym jak rozwiązać ten problem. Na końcu podjęliśmy decyzję, która naszym zdaniem była najkorzystaniejsza dla większości uczestników.

Wierzymy, że będzie jeszcze dużo okazji do osiągnięcia dobrego wyniku.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

"celem uzyskania całej kwoty Nagrody."
Ale to tak jakby ustawić MC na 3k.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
TMS Brokers
Stały bywalec
Stały bywalec

reptile pisze:"celem uzyskania całej kwoty Nagrody."
Ale to tak jakby ustawić MC na 3k.
Ten zapis dotyczy zamykania pozycji.
Może też Pan napisać do nas maila na adres makler@tms.pl. Uzyska Pan potwierdzenie wiadomości przekazanych na tym forum dyskusyjnym.

Ponadto zapisy te miały dokładnie taką samą formę w poprzedniej edycji konkursu i żaden z laureatów konkursu demo nie został obciążony debetem.

Awatar użytkownika
marekpast
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marekpast »

TMS Brokers pisze:W związku z błędem w funkcjonowaniu kwotowań dla platformy TMS Pro Demo, Zarząd TMS Brokers podjął decyzję o ponownym starcie konkursu TMS Pro Daytrader 2 Demo od dnia 23 września 2013 roku.

[...] jednak ze swojej strony pragniemy przeprosić i obiecać, iż dołożymy wszelkich starań aby podobna sytuacja więcej się nie powtórzyła.
Chyba dalej się psuje bo rankingi raz pojawiają się o północy na chwilę, by potem znowu zniknąć. :(

ODPOWIEDZ