BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

czerwinek pisze:ja siedzę buy na eur/aud zobaczymy co z tego będzei jestem dobrej myśli

Ale ogólnie też łapię się na tym czasem, każdy chce wejść od razu na M15 lub na mniejszym interwale. Ciężko jest wtedy się załapać na dłuższy trejd. najlepiej jak zrobią na H1 lub H4 jakieś fajne FBO wówczas widzisz wszystko pięknie jak na tacy. \
Generalnie tego właśnie dotyczyło moje poprzednie pytanie - piszesz że jak zrobią FBO na h1 lub h4 .. ale co to znaczy? jedna świeca powyżej/poniżej poprzedniego H/L dwie. dziesięć... ?
Rozumie ze Thorez i inni co bardziej światli twierdzą iż to nie system i nie ma sztywnych reguł ale jeśli w pewnym momencie nie ustali się jakiś wytycznych to wybór będzie emocjonalny (subiektywny) uzależniony od aktualnej kondycji tradera, a jeśli podejście bedzie emocjonalne no to wiadomo iż MC bedzie kwestią czasu...

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

Witam ponownie :)

EURCAD okazało się niewypałem - w sumie nie wiem dlaczego, może ktoś bardziej doświadczony ma pomysł i rozjaśni mi dlaczego nie wypaliło? :)
AUDUSD w końcu zaczął iść zgodnie z oczekiwaniem :)

Dodatkowo dwie fajne okazje pojawiły się na USDJPY i GBPUSD - szczegóły w załączniku :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

Na ejku FBO po FBO robią. Ryenk mnie oszukał mocno robiąc to ostatnie FBO poniżej 131.668 , nie dość, że wywalili to jeszcze zamiast -8 załapało ponad 11p, bo poślizg był. Liczę, że w końcu pójdą teraz up - fbo narobili już wystarczająco, na d1 też wygląda na uklepane do potencjalnego ruchu, dodatkowo ten ruch po pierwszym FBO nie wyciął całego BO, zabrakło około 10p. Biorąc pod uwagę układ na d1 to ja widzę szczyty ponad 134, jednak to może potrwać trochę czasu, a ja i tak te ostatnie pozycje to jak na siebie dałem mega długo terminowo :D

Co najlepsze, gdyby dobrze rozegrać tą sytuację to zamiast tych -25p powinno być +60. Za to doszedłem do wniosku, że za szybkie BE to zło. Złudne poczucie bezpieczeństwa, które bardzo często ogranicza zyski a nie straty i powoduje straszną frustrację - przynajmniej u mnie :P

Pozdrawiam, Midas

edit. 21;49
Dołożyłem L'kę po sr'e+3lt

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

silverarrow pisze:A gdzie na EUR/AUD ustawiłeś stopa i TP?
Stopa miałem pod tym co wczoraj zrobili FBO, TP miałem różnie wczoraj 3 pozycjami w to wchodziłem każde TP na różne wysokości, czuję że mogą wystrzelić w dół niedawno engolf na D1 teraz dwa PB tak więc mogą uderzyć do góry, aktualnie już wyszedłem z trejdu wczoraj wieczorem i dzisiaj szukam dokładki od nowa w longa.
Pełnomocnik pisze:
czerwinek pisze:ja siedzę buy na eur/aud zobaczymy co z tego będzei jestem dobrej myśli

Ale ogólnie też łapię się na tym czasem, każdy chce wejść od razu na M15 lub na mniejszym interwale. Ciężko jest wtedy się załapać na dłuższy trejd. najlepiej jak zrobią na H1 lub H4 jakieś fajne FBO wówczas widzisz wszystko pięknie jak na tacy. \
Generalnie tego właśnie dotyczyło moje poprzednie pytanie - piszesz że jak zrobią FBO na h1 lub h4 .. ale co to znaczy? jedna świeca powyżej/poniżej poprzedniego H/L dwie. dziesięć... ?
Rozumie ze Thorez i inni co bardziej światli twierdzą iż to nie system i nie ma sztywnych reguł ale jeśli w pewnym momencie nie ustali się jakiś wytycznych to wybór będzie emocjonalny (subiektywny) uzależniony od aktualnej kondycji tradera, a jeśli podejście bedzie emocjonalne no to wiadomo iż MC bedzie kwestią czasu...
No tak jak piszesz nie ma sztywnych reguł, graj to co widzisz. Daam Ci piękny przykład ten który wczoraj dałeś ale z innego interwału czyli usd/cad, zobacz jak to pieknie wygląda na H1 a jeszcze piękniej na H4. To takie małe FBO więc wg mnie dojdą tylko do TP1. Ale kto wie mogą dalej ruszyć w dół ale to nie ważne ważne aby brać co swoje i brać z tego ruchu który my wypatrzyliśmy.
Pytanie też ile chcesz Ty pipsów wyciągać. Jeżeli chcesz 200-300 z jednego ruchu to musisz FBO z H4 lub D1 szukać taka jest moja opinia. Na M15 do H1 wg mnie można przytulić czasem 100 pispów ale z reguły 30-50. Ale nie ma to znaczenie jak piszę ważne aby wykonali to co mają wykonać a ile to pipsów nie ważne. A jeżeli chcesz abym Ci odpowiedziałe ile świec musza zrobić czy jedną czy 10 po FBO to nie jestem w stanie odpowiedzieć może być jedna a może 10 zależy od danej konkratnej sytuacji.

I tak może pokaże dla idealistów idealny wg mnie moment wejścia w usd/cad, zrobili ładne wybicie na H1 potem cofka, takie lokalne FBO na M15 z dojściem do tej ZL z wybicia i teaz wg mnie jazda do góry do zamknięcia luki. Sam jestem cieakwy czy dojdą ale ja tak to widzę.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Kurcze 30 pipsów dla mnie to jak na razie kosmos
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

buy usd/cad zobaczymy co z tego będzie i sell gbp/usd z wąskim sl

gbp/usd, wyszedłem jednak coś innego zauważyłem, zostaję usd/cad i czaję się na eur/aud buy

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

czerwinek pisze:buy usd/cad zobaczymy co z tego będzie i sell gbp/usd z wąskim sl

gbp/usd, wyszedłem jednak coś innego zauważyłem, zostaję usd/cad i czaję się na eur/aud buy
Tego GU to przyznam szczerze że kompletnie nie rozumiem. Przecież jak sie FBO na minimach wybroni to bedzie Long jak sie patrzy.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

tak może i być choć ja widziałem trochę górne FBO z H4 i tak pomyślałem aby na korekcie wejść z TP w okolicach 1.5748, tak może też się stać ale wyszedłem bo nie widzę jasnej sytuacji

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

H1 Eur Usd FBO, M15 momo UP i wejście
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Czerwinek jak Ci wczoraj pokazałem USD/CADa to grymasiłeś.. a teraz pokazujesz jako wzorcowy .. :584: :mrgreen:

ps też siedzę w usd/cad

ODPOWIEDZ