BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

jasiu86 pisze:ciekawa sytuacja na EJKU.

Co do USDCAD - Lki wg mnie są jeszcze całkiem możliwe. Mieliśmy ponowne FBO, dodatkowo otarliśmy się o dołek z 9 sierpnia. Dodatkowo fajny pinbarek M15, M30, no i wczorajszy pinbar z D1... może coś z tego będzie :)
na Ejka trzeba było poczekać cały wczorajszy dzień, ale zadziałało tak jak trzeba :)

USDCAD wg mnie dalej up, choć dziś sporo będzie się działo za oceanem... zatem różnie może być :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

dzięki, nie wiem o co kaman ale wg mnie jakoś dziwnie się zachowali, tak patrzę na wykresy i ten to mógłby do TP1 być jednym z pewniejszym jednak się takim nie okazał, czyli rynek zrobił co innego :)
jeżeli ktoś wchodził by po tym dolnym FBO to mógłby wyjść na jakieś BE lub z ręki.

Ja wszedłem niedawno w eur/aud buy (SL 10 pipek )

EDIT:
Dzisiaj 20:30 pewnie bedzie dym nie lubię tych rewelacji zawsze ale co zrobić
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

wiecie co dzisiaj przejrzałem że tak powiem rysunku wzorcowe, które kiedys pokazywał Thorez, tutja jest jeden z nich:
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/48750
zobaczcie wydaje mi się że identyczna prawie sytuacja na eur/aud. (wykres zróbcie sobie na M1) poza tym na tej parze od wczoraj się czaję na większego longa zobaczymy czy dadzą coś ugrać, a jak tak to ile

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

euraud ładnie wygląda, będę obserwował, może dadzą się jeszcze podpiąc :D Ja mam usdcad buy, liczę że jeszcze ze 20 pipsów do góry pójdą i eurchf sell. Czerwinek grałbyś to eurchf a jak tak to gdzie byś dał tp? Poza tym przed chwilą zamknąłem usdjpy z poniedziałku na małym plusie, coś czuje że zrobiłem to w najgorszym momencie :oops:
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Wyszedłem z wszystkiego przed danymi. Gram ponownie long usdjpy :D Mimo że nie idą do góry to wszystkie longi na tej parze zamknąłem na plusie. Tym razem mamy retest górnego ograniczenia trójkąta + małe fbo na m15. Powinno się szybko okazac czy coś z tego będzie. Zastanawiam się czy nie wejśc w longa na euraud...
Obrazek
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

bfx myślę że TP2 jest realna na eur/chf ale ja w ogóle nie obserwuję tej pary także ciężko mi powiedzieć.
Tak myślałem że te wczorajsze dane pozamiatają trochę mnie też pozamiatali.
Ale tak na szybko to też jest long na usd/jpy i eur/aud i usd/cad tak ogólnie ale dopiero będę dokładniej obserwował

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

tak ostatnio próbowałem trochę kombinować i próbować z mniejszych interwałów wchodzić z M1 i M5 i faktycznie to działa tylko trzeba w odpowiednich momoentach wychodzić co chyba nie dla mnie jak narazie. Cały czas szukam odpowiedniego podejścia dla mnie jeszcze ale chyba faktycznie skupię się na wejściach w większości z większych interwałów jak D1 H4. Ostatnio pokazywałem zrzut do cad/jpy i tak można było by spokojnie siedzieć sobie w tym trejdzie i pipsy by leciały, lub na korekcie dokładać. Ostatnio nawet byłem w cad/jpy ale wyszedłem bo cały czas ostatnio myślałem że usd/cad pójdzie up stąd nie byłem przekonany do cad/jpy na longa jednak dzisiaj widzę że zaczynają dążyć do TP2, które tutaj pokazywałem.
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/86208

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

A ja mam pytanie z innej beczki jakiego brokera możecie mi polecić na początek?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

witam ponownie :) faktycznie usdcad został pozamiatany przez wczorajsze wydarzenia.

no ale trzeba się nie oglądać i iść do przodu :)

kolejna szansa imho jest na EURCAD, z przystankiem na 1.3864 :)

ODPOWIEDZ