Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

T1000 pisze:yyy, dzisiaj przez cały dzień na wszystkich parach wyższy spread
kurde i dzisiaj też coś nie bardzo , nie wiem od której godziny, ale zczaiłem się ok. 20 .. na U/J 3 pipki na GJ -8 , GU -4 .. czyli tak nie za specjalnie , oby jak najrzadziej tak

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jacas »

Witam,

Czy na Oandzie mozna jakos szybko sprawdzic ile pipsow roznicy jest miedzy jednym miejscem na wykresie, a innym?

Wyobrazam sobie to na przyklad jakos tak, ze rysuje pionowy odcinek i gdzies mam napisane, ze miedzy jego nizszym koncem, a wyzszym jest X pips roznicy.

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

hejka , jak otworze pozycje np 10 000 units i pozniej chcialbym zamknac polowe czyli 5000 units a druga polowe zostawic , to da rade jakos to zrobic?? ( zlecenie oczekujace musze ustawic na 5000 ?? bo recznie to nie widze zeby dalo rade zamknac polowe pozycji ) ?

Awatar użytkownika
drchemik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drchemik »

kingjaxe pisze:hejka , jak otworze pozycje np 10 000 units i pozniej chcialbym zamknac polowe czyli 5000 units a druga polowe zostawic , to da rade jakos to zrobic?? ( zlecenie oczekujace musze ustawic na 5000 ?? bo recznie to nie widze zeby dalo rade zamknac polowe pozycji ) ?
Daj zlecenie przeciwne za 5000 unitow.

inny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: inny »

Yankee pisze:A to jest temat o oandzie wiec myslalem ze na jej temat sie wypowiadasz :P
Za przelew zaplacilem 20zl +5zl za swift i to caly koszt
A z którego banku jest tak tanio?
Ja robiłem na Oande z Multianku , bo miało byc tanio a pobrali mi za przelew 1000$ aż 9$ w Multi i 22$ po drodze więc razem 100zł w plecy (bo robiłem to przy kursie 3,20 2 lata temu).
Czy z BZWBK będzie taniej?

orygenes
Stały bywalec
Stały bywalec

numer konta

Nieprzeczytany post autor: orygenes »

Załozyłem niedawno konto na OANDZIE w GBP i mam problem z numerem konta brokera. Chodzi o to, że nie mogę go znaleźć na stronach oandy. wypełnieniłem formularz powiadamiającegy ich o przelewie (choć wpierw powinienem dokonać owego przelewu jednak nie mam zielonego pojęcia na jakie konto). Co prawda podane są na forum dwa konta: do Canady i USA ale dlaczego nie ma ich na oficjalnej stronie oandy?? Poza tym na forum mowa jest o kontach w euro i usd. Napisałem do nich wiadomość z pytaniem o to. Jednak wydaje mi sie dziwne to, iż nie podają oficjalnie swojego konta

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Czy ktoś korzystał już z funkcji składania zleceń przez komórkę?

Funkcje dostępna na razie tylko w FX Game ale testują i ma być także w FX Trade.
Nie ma wykresu , ale i tak jest to krok w dobrym kierunku.

http://fxlabs.oanda.com/cgi/fxlabs.pl?id=25
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

jaras
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaras »

witam
mam pytanko czy dane dotyczące przelewu na oande które są na pierwszej stronie są aktualne(przelew w dolarach)

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Na pierwszy rzut oka moge powiedziec ze tak, ale wszystko masz na stronie oandy, jak masz problemy z przelewem zapytaj na chacie, na pewno pomoga.
Ja ich meczylem podczas wpisywania wszystkich danych (bo niestety formularze polskich bankow sa slabo dostosowane do realiow USA), zeby sie nigdzie nie pomylic

jaras
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaras »

dzieki za informacje Yankee

ODPOWIEDZ